Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

jv7pu3a5p

A felirat a legszebb... [#taps]
Én is ezt a márkát kedvelem :)

000000000

000000000

A Te 3d-s marásodnak![#gonosz2]

j3rx6bsjd

Ne szívassatok már:)
Ez bizony kontúrmarással és zsebmarással készült.
Az lehet,hogy 3D a térben elfoglalt helyzete.
De nem 3D marás az hétszentség!
Ok,már leesett,hogy szívatás,valóban 3D tárgy hiszen van árnyéka,de azt kikötöm,hogy nem 3D marás.
Még nem ruháztam be 3D programra,de nem is gyakran van rá szükség az én környezetemben.
Talán ha elmegyek egy kicsit az öntőminta készítés felé,de eddig még nem volt ilyen igény.
Inkább meghagyom a mintakészítőknek,nem nekem való az.

000000000

Szia Lakatos
A relifek nem 3 D marással készülnek! (általában)
Tehát a 3849 sem 3 D ben készűlt!
Ezt fontos mindenkinek megjegyezni!
Üdv

j3rx6bsjd

Bocs,ezt nem tudtam.
Mi annak a marásnak neve amivel relifet lehet készíteni?

8uup9xs82

Ugye a gepeink nagy tobbsegben 2.5 D ben mozognak, barmilyen hulyen is hangzik:) Tehat a félgömb a hatar 3 tengelyen. 4 tengelytol van 3D.

D

000000000

Szia  
Bocs,nem szeretnék okoskodni megint,de a relifek 2,5 D ben készülnek, mint írtam (általában).
Lehet 3 D ben is marni relifet 3 tengelyes gépen!.
A relif marásának a neve:(ami a képen látható)párhuzamosan láncolt felület marás.
Szerintem az nem igaz, hogy 4 tengelytől van 3 D.
A lényeg,hogy az adott marásnál hány tengely mozog egyszerre.Amennyiben 3 akkor 3 D marásról beszélünk.(szerintem)Természetesen ebből adódik a 2,5 D is.

000000000

félgömböt lehet 3 D ben is és 2,5 D ben is marni!

8uup9xs82

Pontosan ugyanezt irtam le en is sommazva.
D

000000000

"4 tengelytol van 3D."ezt szerettem volna cáfolni.

000000000

Hogyan lehet 3 tengelyes gépen 3D marni?
Van az a módszer, hogy szeletekből később összerakni, meg a tárgyat marások között elforgatni -ezek azért nem valódi 3D marások.

000000000

ezek a reliefek amiket én is marok az ha körbejárjuk kicsit,akkor csak 2.5D-re jön ki!mert a harmadik dimenziot igazábol nem láthatod rajta akár hogy forgatod!:)))ha fellöksz egy forgatot,akkor már megközelitöleg tudsz 3d marni,de igazábol ez sem az igazi!szerintem az igazit min.4 tengely kell!:)