Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Szép, amit martál, de mit keres egy neon a géped közelében?[#csodalk]

000000000

nekem is a világitás teljesen neon armaturizált,és a gép fölött közvetlen is van egy 5x40w-os neon armaturám.azt mondod hogy nem jo megoldás?

000000000

Hát tudod azzal világítunk :) hamarosan a gép már a műhely másik felében lesz, ott kicserélhetem a világítást olyanra amilyet csak akarok, de akkor sem lesz elég távol a neontól. Ráadásul mint utóbb kiderült másra is "gerjed". Pl akármilyen fogyasztóra amit szikrázva lehet csak bedugni [#fejvakaras] -csevegőben leírtam-
Egyébként köszi!:)

000000000

Az nem neon, hanem fénycső!!

000000000

Igazad van, leírni is furcsa volt, de ráerőltettem. kösz

000000000

1. Müvészúr, ha bácsizol szorulsz!
2. Az, hogy célszerű-e előnagyolni a reliefet az a meló cizelláltságának függvénye. Míg a nagyolás raszteresen végigmegy a teljes modellterületen vagy min. a relief kerületi vektorán, addíg a maradékfeldolgozás csak zárt vektorhalmazokon molyol mégpedig úgy, hogy annak kiinduló bázisa továbbá már nem a nyersanyag, hanem a már leszimulált "lépcsős" durva relief. Azaz ekkor a finom marónak nem kell bejárni többé a teljes marási területet sem terjedelmében sem pedig mélységében. A szerszámpálya generálások statisztikája, bár a gyakorlatben nem pontos, jól felhasználható tájékoztató infókat közöl a marók által "befutott" gyorsjárati ill.  megmunkálási utakról. Ha ehhez még figyelembevesszük a szerszám előtolási sebességeket is, akkor tudunk csak dönteni arról,hogy a reliefet egy vagy több fogásból érdemesebb-e kimarni. Az egy fogásban történő marásnak a legnagyobb előnye az, hogy nem kell szerszámot cserélni, újra pozicionálni és a melót esetleg magára lehet hagyni. Másrészt gondolom azt is, hogy  az AC tervezői sem küszködtek volna a maradékfeldolgozó rutin kidolgozásával, ha annak a gyakorlatban semmi értelme  nem lenne...

may47wb

A mérete 150*85mm. A felületkezelésről szerintem te jóval többet tudsz mint én, nem sok tapasztalatom van.

000000000

Ne mondd már, ez szerintem nagyon szép lett!
A felületkezelésről én annyit tudok, hogy bemegyek a barkácsba, a színmintából kiválasztok egy lazúrt, és ha rákenem, valami olyasmi lesz. Meg hogy a viasztól csillog, meg a kollégák kefélni szokták.

Szóval ez a szép sötétbarna effekt engem nagyon érdekelne, mert a zasszony tükréhez ez pont jól állna.

000000000

szia Géza!:))igy van ahogy irod,reliefje válogatja a megmunkálási modot!mint irtam,amiket én marok azoknál nem szűkséges a nagyolás,mert elég részlet gazdagok,és egy vastagabb,nagyobb átméröjű maroval nem sok idöt nyernék!de nagyolás pl.elhagyhatatlan egy mondjuk pocket marásnál,egy utca név táblánál.az AC mint tudod nagyon multi ,és flex progi,ahol a sokoldaluságot,és alkalmazhatoságot tartják szem elött!komoly kűlsös  művészeket alkalmaznak a tesztelésére!:)))a jövö évi debreceni talira elhozom nektek az egyik alkotoját!:))))

ztti28t3n

Sziasztok!
Első kisérletem aluba.

http://cnctar.hobbycnc.hu/BulFeri/Munkak/Aztek01.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/BulFeri/Munkak/Aztek02.jpg" border=0>

Átmérő: 185 mm, megmunkálási idő: 3:38.

geforg

Szép munka!!! Mien maróval csináltad?

000000000

Szia,
jól néz ki! Fekete elox volt a kiindulás? Azt hogy' érted el, hogy a vastagság egyenletes legyen? Az asztalt (hordozót) síkba martad előtte? A lemezt leragasztottad?

ztti28t3n

Köszönöm! Motoros féle 45°-os gravírtűvel. Viszi az alut, mint a vajat...

Motoros

ztti28t3n

A kiindulás egy 10-es alu lap volt. Lesíkoltam, gravíroztam, lefújtam feketére (ez volt kéznél...), majd újra síkoltam.
Az asztal még nincs síkbamarva. Kellene rá egy feltét, amit a géppel magával tudnék lesíkolni. Ez még várat magára (meg sok minden más is), viszont már nagyon kiváncsi voltam, hogy mit művel aluban.
Az első kép bal felső sarkában láthatod a rögzítést.