Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez egy jó kép!életszerű, és a lényeg az utolsó két szó!

KoLa

A Bodi meg papucsban esztergált tavaj - írta is hogy, ne tegyük![#ejnye1][#eljen]

000000000

Milyen szép sima a felülete! Milyen anyagból van, és hogyan sikerült ennyire simára munkálni?

KoLa

Szépen sikerült! ennek van egy ellendarabja is?ami 0.1 mm-el kisebb vagy más módszerrel készül?

000000000

A megmunkálás módjára gondoltam. Mivel szinkron 3 tengely dolgozik ezért ez 3D megmunkálás. Kivéve persze a nagyoló stratégia. Szigorúan véve ez 2.5D hiszen teraszolással történik, de mivel felületre van generálva ez is a 3D megmunkálások közé esik a CAM szoftverekben.

000000000

Egyetértek a véleményeddel.

000000000

Mondom "készülőben"! [#smile]

000000000

A 3849 2,5 D ben készült!Ne téveszd össze a 3 D vel.
Egyébként ha szinkron 3 tengely megy az valóban 3 D megmunkálás.Ezt már kifejtettem.Az a relif viszon párhuzamosan láncolva készűlt.Nézd meg figyelmesen a raszterezés irányát.Természetesen ha 45 fokban (illetve nem párhuzamosan valamelyik tengellyel) indították, akkor megint más a helyzet.Szerintem nem ez történt ezért 2,5 D ről beszélünk.[#ejnye1]

000000000

A raszter megmunkálás (vagy párhuzamosan láncolt ahogy egyes szoftverekben magyarítják) nem 2.5D. Az egy stratégia. Még akkor sem ha véletlenül az iránya egybeesik az egyik tengellyel. A 2.5D azt jelenti, hogy a vezérlésed csak 2D-ben tud dolgozni, de az egyes megmunkálások között(!) tud mozogni a 3. irányban is.
Bár mostanság nincs sok értelme megmaradt az elnevezés. Ma már inkább 2D és 3D a felosztás.
2D-nek nevezik azokat a megmunkálásokat amelyek leírásához elég a vonalas kontúr és nincs szükség felületre. Ilyenek  pl. az alaksajátosságok (feature) mint említettem. Bár ezek is 3D alakzatokat valósítanak meg, de a definiálásukhoz elég a 2D kontúr és az oldalferdeség megadása amiből a vezérlés vagy a CAM progi sima ofszeteléssel állítja elő a marópályát.

Varga István

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20Istv%e1n/Eszterga%202t/Pr%f3bap%e1lca.JPG" border=0>

000000000

Egy napig tartott reggel 6 órától éjfélig. Méretei: 700 x 1000 x 30 mm. Monumentális lett, de erre most nagyon büszke vagyok. Várom a véleményeket....http://egyediajandek.lapunk.hu/?modul=galeria&a=65253" border=0>

000000000

Nem tudom direktben felrakni a képet, valaki segítsen...

4um5b65d