Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Azt 'vágom' már, hogy ilyen jellegű szép felületű munkálat miért gravírozással csináltok. Magamban most azt szeretném belőni, hogy ha egy ilyen kisebb munka gravírozva 3-4 óra, akkor az én kb. 5 folyóméteres és 10 centi széles keretem az lenne vagy 60-100 óra. Ezért kérdezősködtem még a vektoros marásról. A másik lehetőségem, hogy nem lesz teledíszítve az egész, csak helyenként.

Mit gondoltok, a bükk is alkalmas a gravírozós marásra?

ybm4ifb

agabor!!

A Z-re felteszel egy iker marómotort..máris felezted az időt....

000000000

Köszi Tamás :))
Végül mennyi idő volt az egész meló?

Te is oldalról bemarod az alapanyagot a lefogatáshoz?

000000000

Francokat marom be:) (a többiek bemarják?) leragasztottam kétoldalas ragasztóval. A probléma inkább a felszedés... vésővel kellett alányúlni. El nem mozdul az tuti. Azért megtámasztottam oldalról is, de nem hiszem hogy az sokat játszott. Most először rögzítettem így, de bevált. (nem fért volna el komolyabb rögzítés a szélén)

Az egész kb egy nap volt a sok rosszakodással együtt :)

A gép ha jól emlékszem kb 45percig nagyolta, és kb 2-2,5 óra volt a simi.

000000000

Gábopr!a 1/8 maro ha nekiszaladnánk egy 1500mm/p elötolással rögtön eltörne!!!én 20%-on marom ki a kezdö sort,és mikor jön visszafelé akkor meg kinálom teljes sebességel!

000000000

000000000

Gábor! Kérlek, ne terjeszd a sötétséget! Abból van így is elég.  A gravírozás az gravírozás, a marás az marás.
A gravírozás a felület karcolását jelenti.  
Attól hogy gravírtűvel mar az nem gravírozás. De még a szerszám mérete, és fogás nagysága sem határozza meg.  
Te, ha kenyérvágó késsel vágod a húst, akkor is azt mondod, kenyeret szeltél? Na, ez is pont ilyen.  

A sok, hitetlenséged helyett, pedig ajánlom, fogjál hozzá dolgozni és gyűjtsed a tapasztalatot. Az elmondások csak irányt adnak, de abból soha nem lessz tapasztalat.
A kollégák, olyan őszintén elmondtak műhelytitkokat, Kár őket megbántani a hitetlenséggel.    

000000000

Ezt miért kaptam?  

Az előbb elírtam a maró vastagságát. 1/8"-os, nem 1/4"-es volt a simítás.

Még egy kép, örüljetek.
http://ionet.hu/cnc/kesz/fej4.jpg" border=0>

000000000

Tibor, köszi, így már értem. Tehát kézzel veszed le rögtön az elején a Mach3-ban a tempót, és utána visszacsavarod.

000000000

Danibá, minden tiszteletem a Tiéd már a korod miatt, de a stílusod azért a régi...
Próbáld kérlek értelemszerűen olvasni a hozzászólásaimat, ne vallási alapon.

Azt gondoltam, a fórum egy interaktív beszélgetési felület, nem valami hordóról igehirdető színpad. Nem is érzem úgy, hogy bárkit megbántottam volna a kérdéseimmel, és nem is hinném, hogy ők Téged megkértek, hogy védd meg az érdekeiket.

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem klasszikus gravírozás, de kis jóindulattal értheted, hogy így különböztettem meg az apránként raszteres lecsiszolást a vektoros jellegű marástól.

Az egyetlen építőjellegű hozzászólásodra, miszerint áljak neki dolgozni, csak annyit mondanék, hogy az én gépem már bőven kitermelte az árát (vett gép), csak én nem 3D reliefeket gyártok. Másképp meg nem tudok tájékozódni, minthogy beszélgetek emberekkel.
Na erről ennyit.

000000000

aki kiváncsi,az hamar megöregszik!:)))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

000000000

yes sir!:)))én mindig igy csinálom!:))))

4um5b65d

Létezne az, hogy a gravírozás az nem marási művelet ??????????
[#conf][#csodalk]

Akkor a menetvágás sem esztergálás. :(

ag8iuddv9

000000000

Nem ördöngősség ez.Például a relief marás mélysége 10mm. Induláskor2000mm/min, 2mm-es fogással megyek háromszor"X"-tengellyel oda vissza. Utána:stop-vissza-futás nullára-"Z" nullázás. Ezután lejjebb viszem a"Z"-t megint 2mm-rel, megint oda-vissza stb és ezt megcsinálom ötször. Ekkor eléri a teljes marási mélységet, hagyom hadd menjen végig.