Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy fogásból készült, és a Varsa féle maróval.

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/DSC00838.JPG" border=0>

000000000

A felezett marónak nem csak a hegye éles, hanem az oldala is. 10-15mm mélyen is lehet marni fában egy fogással.Tudnék feltenni videót is, de ha nem hiszel az írásomnak, akkor nem hiszel a szemednek sem! Azt hiszed, hogy átbaszunk?! A #3780-ban leírtam a tutit!!!!

Farkas Ádám

nagyon szépeket művelsz [#eljen][#eljen][#eljen]  nádházi téged már nem is dicsérlek, nálad a profizmus már alap...

43pbwjg8s

Vazz vazz vazz!!
Én meg kaparom a falat.:)

may47wb

Élőben is olyan! Én kutyultam ezt az anyagot szeszes pácból meg +!&@#Đ] :)

may47wb

Köszi! Kettő reliefből raktam össze.

may47wb

Köszönöm az alapanyagot! Én csak marogattam és ez volt benne! :)

may47wb

Én is egyfogásbol csinálom.  
A #3782 munkát 0.1/20fokossal 30000 forulaton, 5mm-es fogással. A kódot mindig 1500mm/min-re írom de 120-130%-on szoktam marni. A hangjából és a forgácstól függ meddig növelem a sebességet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/K%e9pek/M%e1ria_resize.JPG" border=0>

000000000

000000000

ne a falat,a fejed vakard,hogy mikortol tudsz már termelni???!!!:))))

000000000

Gábor!halgass a kollegákra és gondolkozz kicsit!:)))ha a Z mélységed a maro méretén belűl van,akkor miért tőltenéd az idöt nagyolással???a plussz idökért???mert a simoto marásnál ugy is min.0.1 stepoverrel marsz,és ez olyan csekély anyag leválasztást,terhelést jelent a marohegynek,és a gépednek hogy ettöl még repűlhetne a gép!!!a sok élű marot pedig csak sorjázáshoz használd!a felezett élű marok ahogy Bodi is irta az oldala is mar,mert alá van köszörűlve.ha motorostol rendelsz marokat,akkor az igényednek megfelelö hosszig felköszörűli!:)))

000000000

Vbodi,
Hogy' ne hinném :) Csak hangosan gondolkozom, olyan ez mint egy párbeszéd :))
Van nekem is Motorosos gravírtűm, csak nem tudom hova raktam, meg van mástól való is, csak azt szétcsesztem aluval. Fába még nem próbáltam gravírkodni, azért volt furcsa, hogy ilyen mélyen külditek.
A dolognak még azt a részét szeretném felfogni, hogy oldalirányban ugye tizedenként szeded az anyagot, de függőlegesen vaddisznó módjára mondjuk 10mm-t egyszerre, akkor hogyan kezdődik az egész? szóval az első merülést hogy' bírja a maró, és annak a környékén miért nem lesz csúnya, sorjás az anyag? Az világos, hogy lementél, kimartad az első sort, és ahogy megy a következő sorra, azt szépen simára csiszolja. Az előző sort (ami az induláshoz képest mínusz egy tized lenne) azt kézzel szoktátok rendbetenni?
Amit Tibor ír, hogy repül a gép, azt értem, ilyen kis fogással persze. De az első lemerülésnél ott van anyagkiszedés rendesen, annál azért kisebb előtolások illenének, nem?

000000000

Sziasztok!

Az utóbbi képek után csak szerényen mutatom a hétvégi szerencsétlenségsorozatom eredményét:

200*150*70mm tölgyfa
nagyolás 8mm-es 4élűvel:
http://ionet.hu/cnc/kesz/fej2.jpg" border=0>

simítás(1/4 gömbvégű) után:(nem azért, hogy agabort még jobban összezavarjam, de ezzel is lehet bizonyos dolgokat):)
http://ionet.hu/cnc/kesz/fej3.jpg" border=0>

A szerencsétleg sorozatról: a simítás első sora után kuplungtörés... a javításról inkább nem szólok.  
Utána a simítás felénél egy neon lekapcsolásával a vezérlő is lekapcsolt.  
Ilyenkor a program is leáll, de a gép tehetetlenségében persze túlfutott. Ennél a darabnál nem könnyű visszaállítani szemre. Nem is sikerült, de mint látjátok annyira nem lett vészes.

Gratulálok az előttem posztoló nádházinak, és Nemes Jánosnak![#integet2]

000000000

János, ez a kép nekem nagyon tetszik! olyan, mintha a nagyanyám faláról szedted volna le, és ő is a nagyanyjától örökölte volna. Ezek a felületkezelések már az ipari titok kategóriájába tartoznak?
Látom, hogy 4 órát ment a gép, a munkadarab Nálad is a pék-tenyérnyi? :)

000000000

vbodi gyűjteményéről meg annyit, hogy[#wow1]

majd egyszer én is eljutok idáig;)  

-a többiek gyűjteményére is kíváncsi lennék-