Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon szép lett,mutatós:[#eljen]

000000000

Geforg kérésére raktam fel a legutóbbi munkájának fotóját.

Gratulálok hozzá! Szépen sikerült ez is.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Geforg%20B-Zsolt/Mar%e1saim_/20100512298%20j%202.jpg" border=0>

geforg

Kedves Danibá  
Köszönöm a sziveségedet

000000000

Bulferi,
Miért kellett a festés után újra síkolni?
A marás (gravírozás? :)) ) paramétereit meg tudnád adni? Még decemberben akartam egy 1,5-es alulemezt gravírtűvel marni (mármint teljesen átmarni), de a lemzt is egy idő után csúnyán roncsolta, meg a tű is hamar tönkrement. A harmadik tönkrevágott tű után végül megcsináltam maróval.
Lehet, hogy az ötvözettel volt a gond, mert ez sima alulemez nincs benne Si.

ztti28t3n

Szia agabor,
Sajnos nem vagyok olyan ügyes, hogy csak a gravírozott részekbe fújjam a festéket [#pardon1]. Ezért telibe festettem az egészet, majd a második síkolásnál leszedtem a felesleget. Így csak a gravírozott részeken maradt meg a festék.
Gravír paraméterek: 0,15-ös fogásmélység, 750-es előtolás, kb. 22000-es fordulat.
Ha nem csak gravírozni kell, hanem átvágni az anyagot, én valószínűleg nem gravirtűvel próbálkoznék, hanem pl. egyélű maróval. A gravírtű kúpos, tehát minél mélyebben van az anyagban, annál nagyobb a dolgozó élszalag. Egy bizonyos mélység után eléred a tű határait és törik... Esetleg minél mélyebben dolgozik, annál kisebb előtolást neki, de ez elég macera...

43pbwjg8s

agabor arra gondol, hogy a második meneted nem síkolás volt, hanem már a gravír(vagy marás).
Ő ugy értelmezi, hogy a síkolás a teljes felület síkbamarása. Talán az Ő meggondolása a megnevezésről helyesebb.

De szerintem érthető amit csináltál.

43pbwjg8s

Hopp!
Most sejtem, csak hogy én is rosszul érthettem?
A festést már a gravírozotton csináltad meg, majd lehúztál egy réteget síkba (helyesen írtad, bocsánat) és ez lett fémes. Ami ez alatt volt már az előző gravírból, abban megmaradt a fesék.

Bocsánat a figyelmetlenségemért!

Szép muka! Gratula!

000000000

Köszi az adatokat!
Azt hittem, előbb lefestetted, és a gravírozás vitte le a festéket. De már értem, Te a 'gödröket' akartad kifesteni.
Marni maróval szoktam :) Csak a kollégák sok szép dolgot csinálnak fába, rézbe gravírtűvel, és nekem is finomabb minta kellett, mint amit a maró tud. Meg a ferde él is tetszett volna.

Azt még meg tudnád mondani, hogy mennyire ötvözött az alu?

A második síkolást ha maróval csináltad volna, talán nem lenne olyan csíkos.

000000000

Örülök, hogy még mindig marjátok páran! Szép lett!!

ztti28t3n

Jól értelmezed, a "gödrök" feketék.
Meg van bocsva [#smile]. Köszönöm.

ztti28t3n

Alu: AlMgSi0,5 F22 (Metalloglobus)
A második síkolást is maróval csináltam: 1,6-os egyélű, 0,5-ös lépésekkel. Tudom, hogy nagyobbal kellett volna, de az ER16-os fortunám még nem üzemkész. Ezt egy kombitool-lal martam, aminek csak 1/8-os patronja van, ahhoz meg csak ez a maró volt kéznél [#lookaround]

ztti28t3n

Köszönöm az elismerést, és a lehetőséget is!

000000000

Csináltam egy 'vektoros' marást mégis a kopott 90 fokos Dremel maróval a zasszony egyik vágódeszkájába. 20 perc.
http://www.electrodesign.hu/PICT5170.jpg" border=0>

j3rx6bsjd

Néhány fémalkatrész,hogy ne csak a 3D legyen az úr a topicban:)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/mel%f3k/forg%e1csol%e1s/motor%20cuccok.jpg" border=0>

000000000

Baró! :)
De akkor méér van árnyéka?