Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Ma már lényegében leálltam a gityókészítésről. Egyszerűen nem éri meg. Én Rickenbacker kópiákat csináltam "Rickenrocker" állnéven, de van három saját konstrukcióm (MERseybeat, MEREedith és MERlin is). Mikor Németországban dolgoztam több gitárt is eladtam neves régi angol és német rockzenészeknek valóban jó pénzért. Sajna az a haverom, aki ezekkel az együttesekhez közvetített meghalt. Idehaza pedig bagóért akarnak custom gitárokat venni. Nekem mind a három unokaöcsém gitározik különböző (pl. templomi, dixi ill. ír country  zenekarokban) Őket telenyomtam vagy 8 szóló ill. basszus gitárral. Most már csak a kedvenc zenekarom (Hungarica) szólógitárosát akarom meglepni egy igazi magyaros, turulos gitárral és kész...

s7manbs8

Mostanában nem játszottam, de vannak még terveim e téren. Meg mikor ilyeneket látok, a fantáziám is beindul rendesen. Egy ismerősöm, akivel pár éve játszogattunk közösen, ő is átalakította a bassz gityóját, hasonló kinézete lett, mint ami képet itt meg mutattál.

000000000

Gyönyörű ez a gitár. Óriási szakértelem kell egy ilyen hangszer elkészítéséhez az biztos. A fiam is nyúz, hogy marjunk egyet - pedig van már neki - de nem merem egyelőre elvállalni, az AC-mal főleg nem. A MasterCam-mal pedig már elkészítettük egy Gibson Flying V. programját is, de ez még nagy falat nekünk![#worship] Gyönyörű, bár hallanánk is a hangját!

000000000

szia Bodi!én csak azzal az egy fajta német lazurral kezelem,és ilyen lesz a szin hatása!:)))

Egyújabbgépépítő

keri

Gyönyörű munka, már csak azért is tetszik mert apám is foglalkozik hangszerek felújításával és tuningolásával hobbiból.

Éppen ezért minden tiszteletem és csodálatom mellet kérlek ne vedd sértésnek, de adnék pár alapvető tanácsot, amivel sokkal jobb fotókat tudnál készíteni csodálatos munkád eredményéről:
http://cid-a35d444abee610b6.skydrive.live.com/self.aspx/CNC%20dolgok/T%c3%a1rgyfot%c3%b3z%c3%a1s.doc" TARGET=_fnew>Fotózási tanácsaim a Hobby CNC-seknek

Persze elsőre bonyolultnak hangzik, de nem az és a helyzethez igazítva nem is kell mindent pontosan betartani, ráadásul a mobilos fotókkal is elnéző vagyok mostanában.

A te esetedben annyi elég lenne már, ha elegendő fényben fotóznál, vagy megtámasztanád valami stabil tárgyhoz a gépet, hogy ne mozduljon be a kevés fény miatti hosszú expozíció miatt.  

Ezen felül a kép méretét is érdemes 800*600 körüli méretre csökkenteni, hogy jól mutasson a fórumon. Ez már csak azért is előnyös, mert a fotózási hibák egy részét is eltakarja.

000000000

én meg ezt csodálom,hogy ilyen remekművet alkotsz,és ez nem csak szép,de még hangja is van,és biztosan hogy primán is szol!ugy hoggy kettös élménybe van része az alkotojának!!!gratulálok hozzá!!!:)))régen én is csináltam gitárt,de nem cnc-vel!:)))

000000000

... ráadásul a mobilos fotókkal is elnéző vagyok mostanában...köszönöm nagy Ur,hogy elnézö vagy a mobilos fotoim iránt!:)))  
[#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Csak megemlítem a gitárba beépített értéknövelő tényezőket:  
1. balkezes, 2. 24 +1 (0-ás bund) totálisan "bejátszható" bund, 3. Többrétegű faanyagból laminált test, 4. Compound, azaz eltérő rádiuszú fogólap, 5. Többrétegű, szénrúddal merevített nyak, 6. Deep set in ill. semi body through (azaz mélyen beragasztott ill. részben testen átfutó) nyak. Kétirányban is állítható nyakpálca. 7. Hollowed (azaz belül üregelt, ezért könnyebb és halkan hangadó) test, 8. Viaszolt, azaz nem lakkozott test és nyak (ekkor nem ragad a nyakra az izzadt tenyér) , 9. Alacsony impedenciájú, un. single coil Wintage pickup-ok a tiszta színusz hang miatt (a torzitás ui. az elektronika dolga), 10. Karbon, azaz szén takarólemez, stb..

000000000

Köszi Keri!
A képek nagyrészét a mappámba akartam berakni, de sajna mostanában nem tudok FTP kapcsolatot létesíteni. A képeket 2.1 Mp-vel készítettem szobai ill. szuteréni megvilágításban. A természetfotóim általában jól sikerülnek, de a "műtermi felvételekkel" -mint látod- komoly  gondjaim vannak.

000000000

Ez valami fantasztikus!!!

http://files.mommo.hu/pictures/000/208/208639_5b6ba40aea_o.jpg" border=0>

x4rhew5r3

És ezt is csinálta valaki[#finom]

000000000

Naná, hogy csinálta valaki, de nem ezt, hanem őt!
Ráadásul valószínüleg szívvel, lélekkel...
Csodálatos, igazi váza formájú alakja van és az arca, tekintete bájos. Nekem is volt hajdanán hasonló típusú barátnőm. sajna akkortájt "nem illett" fotózni a lányokat ilyen pőrén, sőt még az intim pillanataink is többnyire csak a sötétben történhetett. Ráadásul az a legször- nyűbb az egészben, hogy a hasonlóan csinos lányokat mindenféle bunkó, kövér és kopasz srácok, vidéken ráadásul romák boldogítják. A mai srácok többsége (mint pl. a saját fiam, két unokaöcsém, stb.) rájuk sem hederít. Inkább sportolnak, játszanak, isznak, stb. Pedig szívesen elfogadnék egy ilyen menyet a fiamnak, aki egy jóképű, magas, atomfizikus srác.

4um5b65d

#3279 30 év múlva....

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ww0B8mdjiv0uYM:http://srpskiescobar.freeblog.hu/files/public/826094581.jpg" border=0>