Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.04.01/DSCF2779.jpg" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.04.01/DSCF2780.jpg" border=0>

KoLa

Annak idején a műgyantából készült PU öntő formát a mesterdarabra formaleválasztó felvitele után, ecseteléssel vittem fel mivel az a gyanta ami megfelelő keménységű nem önthető, olyan mint a méz,ezért néhány réteget a formára ecseteléssel kell felvinni! Ez beválhat nálad is , bár nem tudom pontosan mit is használsz de az ecseteléssel megoldható a felület buborékmentessége!aztán arra már önthetsz , vákumozhatsz a porszívóval !
A kiszárítás elég időigényes feladat és csak lassan szabad emelni a hőfokot [#taps][#wave]

000000000

Sziasztok!
Én csak azt látom, hogy a V testű barátunk minden dolgot elektromos dobozokba rak. Hiszen elvileg nem kohász, hanem villanyszerelő majszter!

000000000

Jól csinálod ,csak anyi a gondod hogy a porszívónak a szálítási teljesitménye nagy, de a vákuum ereje csak 0,0-0,5 körül van, nem úgy egy vákuum szívattyu  -1 szívásával.
ezért marad buborékod.próbáld inkább a kompresszor szívó ágával..meglátod jobbb lesz.......sok sikert!

000000000

Az utolsó sikerült darabot így csináltam, félig töltöttem a formát, ecsettel pacsmagoltam, utána telibe öntottem. A formázó anyag a fogtechnikusok álltal használt  anyag, amikor szárítod ammónia szaga van. Híg tejföl sűrűségűre kell keverni. Ha megszárad, keményebb mint a gipsz.

000000000

000000000

OK! Kösz a tanácsot, majd kipóbálom.

000000000

Elnézést azt hittem, hogy csak "félangolul" írtad a nevedet. Akkor a kutyádnak lehet V alakú teste. Nem szeretnék vele a sötétben a kerítésed átmászása után találkozni!

Szalai György

Ismered  Csortos Gyula kávéházi sztoriját a léggyel? Majd teszek bele, amennyivel szeretem…
Ha nem kell neked a buborék, minek raktad bele?
Egyszer olvatam valahol: A gipsz és a víz keverése közben a levegő a keverékbe bezáródik, ott buborékot képez.
Habverővel kevered?
Kb. másfél térfogat egység langyos vízbe lassan szórjuk az egy egységnyi fellazított modellgipszet. (Nem fordítva, mint a villanyszerelők!) Hagyjuk kicsit ülepedni, közben ütögessük az edény alját. Óvatosan kicsit kevergetjük, kicsit várunk-ütögetünk. Rezgő asztal sokat segít. A masszát a mintára folyamatos folyamban öntjük, nem egyszerre zúdítjuk.
Lassú szárítás után, villanysütőben, 50-70C fokon, kicsit nyitott ajtóval készre sütjük.
Sok sikert Mester. [#worship]

svejk

Bizony a gipszelés az egy külön tudomány.
pl. a Rigipsz is olyan hogy ha nem úgy kevered ahogy elő van írva,-rászórni a víz tetejére- hanem csak sutty rá a vizet a gipszre, kb. fele annyi idő alatt megköt.
Az elméletét nem ismerem, de a gyakorlatban így van.

may47wb

Őrangyal 100*75mm körtefába.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/Munk%e1im/100_6373_resize.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Egyébként erre mondtam, hogy meg szokták tenni, hogy a gipszformát kikenik kerámia festékkel vagyon vékonyan.

000000000

Bocs, még én is elírtam.A kutyám neve Body.

000000000

Kösz Gyuri! Tudod a beidegződések!