Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Sanka!
Ezt te meghúztad simán jpg-ről.
De úgy sose lesz az igazi.Ha kell vektor,odaadom,huzigálhatod.(rlf-t is odadom,ha kö).
Magyar címer légyen má szép!

sanka74

Igen ezt mondtam....nem vagyok benne nagyon jártas..

sanka74

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001269416399391/5124407.jpeg" border=0>

Erre gondolsz? Mint említettem nem vagyok otthon az ac-ben..Ez egy kép,de hogy lesz ebből vector?Autocadben átrajzolgatom?Mit is kell huzigálni?([#vigyor5][#vigyor5])

sanka74

Én odáig jutottam al az AC-ben, hogy be tudok tenni egy képet, lesz belőle egy 3d-s valami,azt simítgatom,kimentem .stl-ben és cutban legenerálom a kódot.elég sokat kellene tanulnom még az ac-t hogy olyat tudjak mint Ti...

kfhhyweby

000000000

Emberek!
Mi a túrónak rajzoltok figurákat körbe AUTOCADBAN vagy más CAD szoftverben ha a rajzokat úgyis AC-ban extrudáljátok? Ezt a melót ott is prímán el lehet végezni, csak tudni kell hogyan. Remélem nincs közöttetek egy sem olyan, aki résztvett valamelyik AC tanfolyamon!
T.Atti-nak.  
Már írtam arról valahol, hogy hogyan kell tárolni ill. kezelni a fát. A legjobb természetesen az, hogyha a keményfa deszkák rétegenként köztartóval felpócolva száradnak évekig valamilyen száraz és huzatos helyen.  
A fát nem szabad terhelni, még akkor sem ha görbe, mert a benne lévő feszültség egyszer (mint a palack szelleme) kiszabadul és akkor fuccs a melótoknak! Itt az sem segít, ha a deszkák végébe hullámlemezt vertek! Mindössze annyit kell csinálni, hogy a deszkák bütüs részét parafinolajjal vagy olvasztott gyertyával "lekezelitek" ahhoz, hogy nehogy a nedvesség beszívódjon. Én régóta foglalkozok mindenféle, sokszor nagyon drága exóta fákkal. A szárítás gyorsítását célszerű száraz, de nem túl meleg kényszer légárammal megvalósítani, ha erre módotok van. A minőségi nyílászárókat készítő "Rachovina" nevű osztrák cég a deszkákat évekig szárítja felstócolva és csak felülről letakarva a szabadban az alpesi hegyek közötti telephelyein. És akkor még nem beszéltem a hangszergyárak spéci módszereiről.

kfhhyweby

Félig igazad van Gézabá!Viszont léteznek már olyan progik,amik egy fotóról annyi layert készítenek,amennyit beállítunk nekik,a vektorokat elkészítését is betudjuk állítani nekik.Akor már csak az ac-be kell beolvasni,és lehet dolgozni,az ac-ben már nem kell vektorozni.

kfhhyweby

Én voltam az ac tanfolyamon,de már ott úgy gondoltam,hogy az ac-ben történő vektor rajzolást pihentetem,van ennél "számomra"gyorsabb lehetőség is.

35kpazcgr

Üdv a fafaragóknak!
Ha megengeditek, egy kis szakirodalmat ajánlanák.
A fa díszítő faragása:
http://kepfeltoltes.hu/100324/1111008117245_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Innen le lhet tölteni:
(Nekem nincs tárhelyem, valaki feltehetné a sajátjába.)
http://data.hu/get/2371664/Czagany_Lajos_-_A_Fa_Diszito_Faragasa_1985.pdf" TARGET=_fnew>A fa díszítő faragása

35kpazcgr

Van ArtCam-hoz pdf-ben leírásom (angolul), ha valakit érdekel, azt is közreadom.

000000000

van egy ötletem a száritásra,nem mikro,ha nem egy kis kémia,de egészségre ártalmatlan!!!:)))

000000000

ajánlanám még egy kádár mühely,megtekintését is!:)))azért a fában azt a belsö feszűltséget nem kell ám ennyire tul misztifikálni!hidd el jol lesulyozva,pár év alatt leenged!:)))

000000000

az artcamba van helpmenű is,és csak egy a gond?!az angol!!!ki beszél olyan szinten műszakit???

000000000

én azért a végek légmentesitését nem támogatom,és ezt akár be is tudom bizonyitani!!!a szabályozott nedvesség -ki és bebocsájtását preferálom!

000000000

Ez egy kincsesbánya! Köszönöm szépen!
Engem érdekelne a másik file is.