Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Hasítás után síkbamartam.
Megyek, azt hiszem én is beállok a sorba (fáért).
Mekkora Csomagtartód van?

besirkyjh

Szia Tiborom  

Ezt igy vetted ?Szörösen ?
[#nevetes1]

000000000

szerencsétek van,és majd egy köbméter fér bele!!!csak azt fogonm sajnálni hogy megkostoljátok a jot,és utánna nehezen tudjátok beszerezni!itt falun még van!:)))

000000000

ja,komám szörös mint a...!mint a Start gomb!:)))

besirkyjh

Ugyan már .

Kisvárda és Kecskemét környékén van annyi elhagyott almás és barackos hogy nemgyözzük majd száritani .
Mikroban tényleg lehet fát száritani ( kicsiket ) ?
[#fejvakaras]

000000000

lehet,csak nem m8indegy mivel kezded,és milyen szabályozhatoság van a mikroban!és lényeges hogy jo venti legyenbenne mert akkor fött alma fa kompotod lesz!:))))

000000000

akkor te nem jártál várda környékén mostanában komám,és csak a gyökeret láthatod!!!

kfhhyweby

Most lehet,baromságot kérdezek,gázos sütőben?

kfhhyweby

yb8iik8sz

Ha megmutatod a vektor rajzt,megmutatom ugyanazon hibákat,mint az enyémen.
'Biztos ugyanazt a képet használtuk alapnak'.

000000000

nem baromság,csak kiváncsiság!nem lehet!lehet éppen de nem lesz jo a végeredmény!a száritást nagyon alacsony hö fokon,és szellöztetéssel kell csinálni!nem tökéletesek ezek a modszerek sem,de valahogy gyorsitani kell a száradást!a mikro az jo,de akkor jo elszivo ventilátor legyen benne!én csinálok egy ilyen gépet!amugy a padlás a legjobb modszer,csak lassu!!!

kfhhyweby

És szerinted mi az optimális vastagság,amit lehet így szárítani,hogy ne deformálódjon,meg ne is repedjen,ha jók a szellőztetési feltételek is?

000000000

a lassu száritásnál mi ugy csináltuk hogy a rönköt ketté vágtuk,és kb.öt évig a padláson szikkadt!a vastagsága miatt nem tud ugy vetemedni!de ha deszkának van fűrészelve,és máglyába rakod, és van kedved idöd forgatni akkor jo lesz az eredmény.nem árt azért jol le sulyozni,hogy ne tudjon vetemedni!Sanka ennek a nagy szakértője!de a lényeg amiről már tegnap is beszéltűnk,hogy a végeit le kell a fának valami anyaggal zárni!

kfhhyweby

000000000

a repedést sok minden befolyíásolja!az ideális mindig a csomo mentes fa!én amugy vastagra vágatom mindig,és olyan 80mm -re!ezt lehet száradás után akár több fele is fűrészelni!