Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Gyökerek ? még jobb .
Mihálynapi vásáron láttam olyan gyönyörü orákat és faliképeket amik gyökerekböl voltak fürészelve .

Mikroba tettem egyszer egy szelet kenyeret , kis idömulva jo szottyos lett de utánna látványosan eltünt belöle az összes nedvesség , kézzel simán lehetett morzsolni .Azota igy csinálom a keszegeknek az etetö anyagot :))

kfhhyweby

De mi nem enni akarjuk,marni a fát!!![#nyes]

besirkyjh

sanka74

Igen szerintem is..sajnos nem volt nagyobb felbontású kép,akkor javúlt volna az eredmény...de én még csak karcolgatom az ac felszinét sem....

sanka74

Igen van mikrohullámú szárítás is, sőt van folyadékban való szárítás is(igen!!!)ilyen lehet az alkohol,de ennek majd pontosabban utána nézek.Ha viszont mikroba akartok fát szárítani akkor a legalacsonyabb teljesítményen tegyétek és csak szakaszosan..Ellenkező esetben a fa beljese a szó szoros értelmében meggyullad...igen a fa a mikroba belülről kifele gyullad meg!!!!!!!!!

besirkyjh

De király .Akkor igy csinálják mostmár a pipákat is ( belülröl kifelé égetik) ?:)

KIfogom probálni ezt a szakaszos száritást.
Már csak a Nádházit kell kiüldeni az erdöbe vizes fáétr ( ááá... ugyse megy ki).
[#ravasz1][#schmoll2]

yb8iik8sz

Szóltál vólna,neked is odaadtam vólna.Sok időt megspórolhattál vólna.
Kérdezted pár hete tőlem,pont ennél rlf-nél,mennyi idő vót nékem.
Neked mennyi vólt?(rajztól-rlf-ig)
Azért,ha esetleg mégis tud a rajzprogid képet alkotni,azért megnézhetnénk a vektort.
Érdekesség képpen,hogy ugyanazt,hogy csináljuk talán máskép.

yb8iik8sz

Melyik progival készülnek vektorjaid?

sanka74

A Magyarországot autocadban rajzoltam át, ugy hogy betettem a képet és egyyszerűen körberajzoltam, a zsebmarást Cut2d-ben csináltam. A címert ac-val készítettem, asszem 2 mm Z mélységgel,utána vasalni próbáltam, meg minden, és mivel kicsi a gépem az ac-hez ezért kimentettem (amit Te javasoltál)stl-ben, és cut 3d ben megcsináltam a marópályát.Vagy melyik vectorra gondolsz?

sanka74

De először egy "semmiresemjó" fával próbáld ki, szerintem nem nagyon lesz jó,mert ha nagyon felmelegíted akkor megrepedhet könnyen...és görből vetemedik stb.A folyadékszárításnak utána nézek ez lehet hogy működhet.

yb8iik8sz

A címerre,angyalokkal.
AutoCad-be,eszközöknél találod a kép megjelenítése funkcba tudsz jpg menteni.
Érdekes lehet,hogy ugyanazt a képet,hogy vektorizálja más-más ember.

sanka74

Én ezt a két marást külön csináltam meg...egyszer kontur autocadben,a cimer fényképét meg ac-ben.Marni is két lépcsőben martam.egyszer a zsebmarást a Nagy Magyarországot, utána meg bele a címert.

sanka74

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001269384101998/5124360.jpeg" border=0>

sanka74

yb8iik8sz

Igen.
Csak nem a rlfre,hanem a rajzra.
Ha nem gond kattints a 2D gombra,
vagy mentsd dxf,autocad beolvas,és kész a jpg a vectorról.