Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Dezső

Köszönöm!
Nagyon szép lett![#taps]

Dezső

Mit ki nem lehet hozni egy vágódeszkából:-)
Végre elkészült.

vadember

Lakk nélkül valamilyen páccal bedolgozva, valószínűleg sokkal jobban mutatna.

Dezső

Élsöre csak profiknak sikerül!
Lakkozás után nekem is eszembe jutott. De, mint a cirkuszban, van másik:-) Pontosabban készül a másik.

b4nm7gjvr

Nagyon szép lett! Gratula neked is, meg a Dezsőnek is. [#eljen][#eljen]

thayscj6c

[#eljen]
Hát nem vágódeszka lett belőle?[#smile]

Dezső

Itt a végleges verzió.
Nem vágódeszka, de viszont ez már pácolt:-)

thayscj6c

2rjw3gfi5

Nagyon szépek amiket készítesz.
Csak gratulálni tudok!

freewind

Mindig csodálkozom milyen szép dolgok is készülnek el! Elismerésem a készítőknek!

Érdeklődnék, hogy az ilyen marásokhoz milyen programmal készítitek el a gcode-ot, illetve milyen marókat használtok hozzá?

Dezső

Szia.
Én a DeskProto-val generálom a g-kódot, de amúgy van egy jó pár program amivel lehet generálni szerszámpályát.
A maróból a mellékelt képen látható típus vált be.

freewind

Köszi! Kipróbálom azt is.
Eddig CamBam+ kísérleteztem. Sima marásnál nincs gond, de amint 3D-s STL fájlt adok be neki, csinál hülyeségeket.

fa4igtzhp

Fusion 360-at hasznalok foleg.
F-Engrave-et is probaltam az is bevalt bizonyos dolgokhoz.
Egyeb esetben ha nem ismerem a progrmot akkor eloszor szemmel nezem meg a kodot (hogy keresi a hibat Chuck Norris? Addig nezi a kodot amig a hiba onmagatol feladja magat), utana meg szimulalom.
Ritkan neha irok egy Perl scriptet es azzal generalok magamnak dolgokat. Pl teszteket, kulonbozo sebessegen ideoda menni meg ilyesmi

Ami nem valt be az Freecad. Tud generalni, de nekem allandoan lefagyott. Nem ertettem miert. Feladtam. Majd idovel ujra nezem, mert boki a csoromet a Fusion cloud megoldasa.

3z4pi4rei

Dezső madárkáiról jutott eszembe, hogy 1 hónap híján 1 éve a gépen van előkészítve egy hasonló projekt.

És az autómárka repertoár is bővült.

fjaeg5use