Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Tibcsi

Nagyon szép munka, gratulálok! [#taps]

LittleSV

Ez egy remekmű, gratulálok!
A második hozzászólásod után félve ugyan de megkérdezem a technikát, hátha megosztod velünk azt is.

ki005gz70

Köszönöm mindenkinek, most ezt tényleg nem azért írtam hogy gratokat csikarjak ki. De tényleg !! Meg most ezt nem konkrétan a legutóbbi videohoz írtam, hanem úgy általában arra, ahogy az általam "innovatív" (amivel talán érdemes foglalkozni, fejleszteni valakinek tovább, tovább vinni, adni hozzá, stb) megoldásokhoz nem szokott komment érkezni. De ezt nem azé' mondom, tényleg, profi a csapat, csak úgy látszik nem úgy vél látni dolgokat, ahogy én...hanem úgy, hogy "járt utat járatlanért...".
Igazából én félek egy kicsit a válaszadástól, mert annyira trivális, hogy félek, hogy nevetség tárgya lesz...

Próbáltam először festékeket. Nyilván a matt fekete volt az első, hisz az a legjobb fényelnyelő, értelemszerűen majd ott keletkezik a legtöbb hő, amikor a lézerrel megvilágítjuk, és majd a hőtöl kirobban egy darabka. Végén hígítóval letöröljük az egészet. A dolog működik. Jó minőségben lehet így gravírozni, csak az a baj, hogy a fekete-mint szín, bele is ég valahogy az üvegbe. Az egésznek ad egy sötét árnyalatot. Nem "ezt" láttam lelki szemeimmel. Aztán kipróbáltam több festéket, de csak a fekete volt, ami garantálta, hogy a pixel ott meg is valósul. Volt a szürke, ami az ez előtti képeket látszik. Jó volt, csak halvány. A kép látszódot, meg ha megvilágítottam, szép volt, de félhomályban gyenge. Olyat akartam látni, amit vektorgrafikus szitanyomáskor kreálnak.  Elkezdtem kenni mindennel a poharat, hogy mégis mi lenne az, ami be is gyullad, nem hagy fekete nyomot,hanem "virít" A lényeg, a vége a dolognak, hogy olajjal (növényolajal, motorolajjal - mingyegy) bekenjük vékonyan de egyenletesen (ez fontos !!!) a poharat (nem vízzel, mert az cseppekbe formálódik), majd lisztet szórunk rá, de azt is egyenletesen, kompresszorral, majd így tesszük gép alá, akkor valahogy a liszt begyullad, és hófehéren beleég a pohárba,üvegbe. Utána nitrohígítóval áttörölve megkapjuk azt a hófehér gravírozott képet. 400-as előtoláűsi sebességgel, az mcnc2-ben gondosan beállítva a 'csúsztatási" értékeket. mach3-al futtattam. Maga a művelet sok dolfon múlik. Valahogy úgy tudnám ábrácolni, hogy AxBxCxDxExFXgXh=tökéletes. Ha a,b,c..valamelyikén válzotatunk, kihat a többire. Acél az volt, hogy hófehér legyen a kép a poháron, és ami még ennél is fontosabb, hogy reprodukálható, utánnozható legyen..ígyvan értelme.  Végülis hosszú kisérletezés után megtaláltam az a,b,c... általam legjobbnak vélt kombinációját.

000000000

Ez igazi Master(Gy) munka.[#eljen] [#worship]

Ismét sikerült áttörnöd egy szintet.[#taps][#taps][#taps]

Gratulálok a kitartásodhoz, kreativitásodhoz.[#eljen]

Sajnálom, hogy nem tudom használni a szoftveredet.[#rinya]

ki005gz70

Köszi Danibá !

A grat jólesik, de nem biztos hogy dicső dolog a megszállotság, inkább valamiféle antiszoc dolog.

Nem túl sokan használják a programot, viszont ők -mivel már átlátják-, megelégedéssel. Sajnálom, hogy neked nem fut. Igen, a "nyerskép"-szerkesztővel vannak gondok (nagy képméret esetén az opengl hibaüzenettel tér vissza, lefagy az egész), de ha dotg-szerűen használjuk (tehát előzöleg 1 bitesre szerkesztett képet használunk), akkor hiba nélkül megy.

vadember

Gratulálok! Ez valóban hibátlan, szép munka.
 Ez a liszt-olaj formula is jó példa arra, hogy a "megszállottak" mennyi mindent megtesznek a sikerért. Van, hogy az egész környezetük csak nevet rajtuk a kitartásuk miatt. Azután amikor megszületik a nagy mű, csak legyintenek, hogy "Ó, ez ilyen egyszerű". Csak arról a számtalan sikerhez vezető kudarcról feledkeznek meg ami a megoldáshoz vezetett.

kaqkk007

2rjw3gfi5

Nagyon szuper!

Köszönöm, hogy megosztottad a technológiát is.

ebalint

juhasz

Anélkül hogy meg akarnálak bántani, ha nem a magad örömére csinálod, akkor miért csinálod?
Nem tök mindegy hány ember mit reagál rá? Neked tetszik, neked jó, akkor a többi mellékes.

s7manbs8

Vegyél olyan gépet, amin fut. :)

sufnituning

Nekem az nem tetszik az egészben,

hogy nem én csináltam![#schmoll2]

De azért kapsz 3 ilyet is:[#eljen][#eljen][#eljen]

ki005gz70

ki005gz70

Mivel ez érdeklődésemhez ez a közösség áll a legközelebb, ezért fontos innen minden vélemény. Ha nem jó a vélemény, annak is örülök.

xt79ipd3

Szívből gratulálok!
Megemelem kalapom a kitartásod és a kreativitásod előtt. Az a rengeteg kísérletezés, kudarc és félsiker mutatja, hogy mennyire elhivatott vagy. Megérte végigjárni ezt a rögös utat, mert a végeredmény bámulatos. Az pedig, hogy meg is osztottad a módszert, külön elismerést érdemel. [#taps]