Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

guliver83

Egy ki rajzolás CNC géppel.
A fotózás nem a legjobb!

thayscj6c

Egy újabb romhalmaz. Hajmáskér
150x200mm

PSoft

Szomorú történet.(vagy...történelem):(

b4nm7gjvr

Irigylésre méltó gyermekkoruk van azoknak a gyerkőcöknek, hogy ilyen apukájuk van...

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Igaz nem a "CNC gépemmel" készítettem, de csak nem gond ha itt mutatom meg. Építettem az idehaza fellelt anyagokból egy menetfúró segédletet amivel biztosan derékszögben lesz befúrva a menet, már régóta nagy szükségem volt rá, de most rászántam magam és megépítettem, nem egy nagy durranás, de ahhoz hogy tudjam a magamtól elvárt szintet hozni, ahhoz kellet[#nyes] Egyetlen pici szépséghibája van a dolognak, a mini tokmányhoz kulcsom már nem volt idehaza, így nem tudom meghúzni, egy képre felrajzolom a méreteit valakinek hátha lenne és megszánna.[#conf]

gaben

Szia Lajos,

van egy zsír új tokmányom, kulccsal együtt ha érdekel.
Meghiúsult projektből maradt, illetve jobbat csináltam helyette. (menetelőgépem)
1/2-20 UNF belső menet van rajta, szólj és küldöm.

Üdv, Gábor

bu0arb9jm

Szia, ügyes vagy nekem még csak gondolatban va ilyen, mint több más, Braille írást szeretnék, CNC nélkül
(cnc van A4 méretű)

Kelepeisz Lajos

Köszi, már ideje volt de elkészült.

Kelepeisz Lajos

Szia Gábor!

Köszönöm kedvességedet, de ami most fenn van tokmány az kúpos ráadásul a tied nagyobb is mind ami kellene, azért köszönöm a felajánlásod, de inkább csak tokmánykulcsot keresnék.[#kacsint]

34ezsaa6

Szép munka!

Én 1 hónapja dobtam ki 4 tokmányt kulccsal együtt, mert évek óta arra vártam, hátha valakinek odadhatom...
1000 bocs!

Nem gondoltál rá, hogy esetleg jó lenne meghajtani valamivel? (Mármint a kezed helyet)

zozo

Addig is, amíg nem lesz...
Egy 8-as ezüstacél tüske végét 5 mm hosszan leesztergálod átm. 4-re, passzentosan a tokmánykulcs lyukba. (rádiuszos kifutással)

A tüskét bedugod a lyukba, másik kezeddel meghúzod a tokmányt.  M6-os fúróig tutira nem fordul meg.

Ha szükséges, rásegítesz vízpumpa fogóval, a tüskével ellentartva.

gaben

PSoft

De ha a menetfúró végén a négyszöget fogod meg...:)
Az M12-es se fog megfordulni.
Jahh, az a kép alapján...lehet bele se fér a tokmányba.

zozo

Hárempofásba néccög' ?  [#nemtudom]

M8-ig fér a Lajos tokmányába, de azt már nem fogja meg, mert a hengeres részből csak pár mm jut 3 pofa közé.  

Nekem is van ilyen kis tokmányom és tudom, hogy az M6-ost még használhatóan megfogja, nagyobbat nem.

b4nm7gjvr

Holnap megnézem én azt, és elpostázom, ha megvan jelzek.