Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Fordulatszám maximálison , szerszám(tungsten maró) átmérő kb4-5 előretolás csigalassúságu [#fogmosas]szerszám hűtés.......elég macerás művelet volt .
Viszont az  eredmény

frob

hát ez nem semmi
az üveget is te csiszoltad bele?
azt hogy s mint?

gratulálok!!

TROMF22

Pontosan erre voltam kíváncsi, mert a "nyers" fotók alapján is sejtettem, hogy ez nem lehetett egy kapkodós akció.
A végeredmény viszont tényleg kiváló!

hostya

"22-es csapdája." :)

Én is így kezdtem anno...

Volt egy ÁTGONDOLT elképzelésem a gép méreteit illetően, azután elkezdtem beszerezni hozzá az alkatrészeket..
(lin.sín/kocsi páros(ok), golyós orsók anyával, léptető motorok.. stb. (több évig tartott..) :)

Amikor összejöttek a "lényeges" alkatrészek, megterveztem a gépet,(ACad)...
Elkezdtem az építést..
Közben találtam (itt a fórumon), számomra praktikusabban alkalmazható, beszerezhető alkatrészeket...(pl. tengelykapcsolók.. stb.) -Újra tervezés- :)

A lényeg az(!), hogy mire elkészült a gépem MECHANIKAI része,addigra összegyűlt egy kis szekrényre való feleslegesen beszerzett, HASZNÁLHATÓ!- csak éppen felesleges.. eladásra váró cuccom.

Lehet hogy majd felteszem valamikor az Adok-veszek-ben, hátha még valakinek  jó lesz...

"Ja, és még egy tanács, ha elkezded ne olvasd a fórumot egy hónapig, mert megbolondítanak a fórumtársak"

laacika bátor..

Már a második esztergát újítja fel...
Legfeljebb, ha ez sem sikerül neki, akkor ezt is majd eladja..

Na jó, ezt kicsit én is kisarkítottam...

2am4nwzib

Igen az üveget is .
Egy régi DDR(optikus) géppel ,,Optosupan,,

2am4nwzib

Itt egy  másik módszer óra-kaszni elkészítésére.
Cad-terv , cnc viasz-marás , viaszvesztéses öntés , Ag750 .

TROMF22

No ez sem semmi, de én ebbe az irányba már biztosan nem merészkedem. Legjobb esetben maradok a forgácsolásnál.

6rk75uezn

[#nevetes1][#law][#smile][#love11]

2am4nwzib

Pedig itt... komoly pénzek forognak . Még egy utolsó példa Au585

sanyi84

Tetszik! Gratulálok hozzá!

Honnan van az óraszerkezet? Kedvet kaptam pl M200 ból egy külsőt csinálni. Szigorúan nitridálva :) . Bár szerintem nem lesz erre soha időm.

2am4nwzib

Bolhapiac  vagy vatera , de lehet új szerkezet ETA,UNITAS,.......stb

TROMF22

A Próba-topik #1730-ban fotózott "kőmadár" is a te munkád?
Mert ez a kettő együtt tényleg nagy bravúr.

2am4nwzib

Ja , formatervező/szobrász végzettségem van .

3z4pi4rei

Gyanítom főként relief gyártásban jártas kollégák segítségét szeretném kérni felületkezeléssel kapcsolatban.
Többen írtatok már a méhviasz használatáról.
Szeretnék egy kis információs segítséget kérni a felhasználásáról, fajtáiról, beszerzési forrásról, egyéb anyagok (lakk, gyanta, stb...) kompatibilitásáról...

Előre is köszönöm!

Devecz Miklós