Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Heineken sörrel megy a csillagból ítélve![#integet2]

kbsnemh57

Sziasztok! Néztem ezt az xps anyagot ennek sima mind a két oldala vagy az egyik hullámosított?

RJancsi

Az egyik sima (már amennyire a hablemez sima tud lenni), a másik párhuzamos barázdás.

kbsnemh57

Létezik e olyan aminek mind a két oldala sík? Nekem van diegos 5mm- es az is barázdás de nagyon könnyen viszi a 3.5w-os kék

5kye5guy9

Ezek a műanyagok nem generálnak mérgező gázokat égés közben?
Már nem emlékszem pontosan, de talán a polisztirolra mondták, hogy rákkeltő a gőze, ezért nem vállalták a vágását lézerrel.

RJancsi

Nincs rákom, nem tudom hogy felkel tőle vagy sem. A PVC tuti hogy klórgázt fejleszt, és szétmarja (korrodálja) a környékén levő fém tárgyakat. Polisztirolnál nem tudom mi keletkezik. Mindenesetre én kétféle levegőt használok, az egyik a patikákban kapható legvastagabb injekciós tűn keresztül megy a lézerpöttyhöz, a másik egy asztali ventillátor, ami az asztalra van irányítva és elfújja a füstöt, port akármit a lézer elől. (Időnként az XPS lapot is, ha rosszul rögzítem. [#schmoll2]

idr4n47nh

Hali. Megkérdezhetem hol lehet beszerezni ezt a programot ? Csak nem kell érte közel 400  dollárt adni. Köszi

RJancsi

A gúgli a mi barátunk. potom 400 USD.

Photograv 3.0

RJancsi

Persze csak ha megtiszteled a forgalmazót azzal, hogy nem lopod el a szellemi tulajdonát (feltört verzió stb.).

sunraw

Mielőtt beruházol rá, érdemes a próbaverziót is kipróbálni.

sunraw

A 3dpburner viszont ingyenes. A 2w-os kék lézerrel próbáltam, a planet-cnc -s USBCNC-vel, azzal nagyon szép dolgokat lehetett művelni. Egy Arduino uno kellett hozzá csupán. Jól dokumentált progi, így én mint kezdő is simán tudtam vele dolgozni.

4h2rzwpag

Rózsaszín habban kipróbáltam. Nem régen lett befejezve az átalakítás. A gép mechanika Robsy,kínai vezérlővel és Mach3-mal. Gravírtű híján kétélű 2mm szárral készült,emiatt lett ennyire barázdás.

3z4pi4rei

Asztali telefontartó.

6rk75uezn

Lehet épitenem kellene egy kis méretű (A3) cnc marógépet fára (talán alura is jó legyen)
Rég óta olvasgatom a fórumot de nem vagyok tisztába az árakkal,használlt fuccokból mennyit kóstálna szerintetek (sacc/kb)
A kezem mint egy X Y tengely :)