Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

jh45ebsf2

Nem tudom nálatok ez hogy működik, meg vettem a kis cnc gépem, ugye hobby célra. a feleségem annyira megtanulta kezelni, és szerkeszteni a dolgokat,hogy gyakran már én kérdezem hogy mit hogyan kell csinálni. alakít a reliefeken,vagy ha kell készít is. megtanulta youtube-rol :)
ez most az első órája, az utó munkákat is ő csinálta,a pácolást és lakkozást,égetést én csak leszabtam az alapanyagot (ami meg is látszik mert az lett elrontva ) XD

ebalint

jr3zkwveg

3z4pi4rei

Az irány jó!!!
Bár az enyémet is érdekelné...

J-Steel

Most martam belső köröket (a hogyanja az előzményben olvasható) és kiesztergáló fejjel méretre igazítottam.
 Kukorica (nagyoló) szármaróval bő hűtéssel sikerült 20mm mélyen marnom. Így egy menetben sikerült kimarni a baloldali kiskört.

Ez egyébként a marógépem (HBM BF 30) X-tengelye végére készül, a tengelyt léptető motor fogja bordás szíjjal hajtani. Lassan haladok, mert gyártás közben készül a terv is. A baloldali kicsi furat gyönyörűen passzolt a helyére.

jh45ebsf2

feleségem nem talált magának olyan füllbevalót ami tetszene neki így csinált magána egyet :)

ebalint

jh45ebsf2

köszönöm, az biztos nagyon ügyes :) és nagyon kreatív is :)

kaqkk007

A következő dimenzió amikor autót épít magának ! Ügyes [#taps]

PSoft

Kellett, egy 30mA végkitérésű ampermérő...
Műszer volt, csak egy megfelelő skálát/számlapot kellett "faragni" hozzá.
Rajzoltattam egyet...kettőt:) a K40-esemmel.
(most, saját magának dolgozott)[#nevetes1]

Fecso3

Köszönet nekik: CNChuszár jóvoltából, Kelepeisz "féle" Praktikeres XPS 3-as lemezből (lézer topic 13310-es hozzászólás) készült mozdony, kb. 1W kék lézerteljesítménnyel vágva, 700mm/perc-es előtolással. FBS-el ragasztottam össze...a csillagot nosztalgiából vörösre festettem. Ez a csillogó szürke színű műanyaglemez kimondottan illik ehhez a gőzöshöz. Egy könnyebb üveget még el is bír...

RJancsi

Jól néz ki! Én ugyanehhez a lemezhez faragasztót (Plastdur műanyag diszperziót) használok. Gyorsan szárad, vízálló és ha megköt átlátszó lesz, alig hagy nyomot.

uhaydm94r

Nagyon jó! Mennyi idő volt, mire elkészült?

RJancsi

Én ezeket "faragtam" az XPS-ből.

Fecso3

Sok....több óra mindenestül kb. 4 lehetett, mert kicsi a gépem 230x230mm-es munkaterületű, elég sok hosszabbat is kellett vágni, de azok is egy darabból vannak, mert eléggé törékeny ez az anyag...toldani nem akartam. A gépidő volt benne a legkevesebb..a gkód generálás és pöcsölés a hosszú darabokkal volt sok. Rjancsi is szép darabokat készít belőle.
Praktikus anyag, de vannak határai...