Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Kaszni , rozsdamentes .

svejk

A Csizi komám anno egy füzetbe írt minden alkatrészt apró csavart, csak a munkaidőt nem.
Öt kiló alatt alig egy picivel állt meg.

A használt cuccok azóta talán kicsit olcsóbbak lettek...

TROMF22

Ha nem tévedek, ez a produktumok között egy új kategória.[#eljen]
Egy mini vagy mikro CNC-vel készült? A gép is saját alkotás?

PSoft

Ő, óriási helyzeti előnyben volt...
Gondolom, semmit se kellett kétszer csinálnia!:)

svejk

PSoft

Öőőő...

Arra gondolok, hogy...
Emlékeim(itteni olvasmányaim) szerint, Te is aktív részese voltál a gép "születésének".
Két okos buksi, azért mégis több...egynél.:)

2am4nwzib

6rk75uezn

Köszi válaazod,szép összeg.
Igen sok kis apró dolog (amit nem is gondol előre az ember) föl tudják nyomni az árat,ezt érzem az e400 as felújitáaom során.
Úgy gondolom a vázat magam profin meg tudom csinállni csak a tervezésben kellene segitség,majd úgy gondolom ezen felül 3db léptetőmotor plusz a 3db vezérlő ami nagyobb összeg és a lin sinek a golyósorsókkal együtt,bár itt a fórumon aok használlt ilyen cuccokat látni egész elfogadható áron.
Nem holnap lesz hogy belefogok az biztos de egyszer eljön az ideje.
Nem számit ha fél évig szedegetem hozzá össze a dolgokat csak emberi áron legyenek.

jani300

Szia !
Én is így gondolom , már pár éve ... :)
Basszus .
Remélem Neked hamarabb sikerül .

6rk75uezn

Szia Jani.
Hát még egy darabig igy fogom gondolni mert vannak fontosabb dolgok,pl rólad jut is eszembe hogy majd neki kellene kezdeni alkotni egy tisztességes szalagfűrészt.
A tiéd hogy halad?

jani300

Nem haladt eddig , de a jövő hét fagyszabadság lesz , talán csinálgatom .

TROMF22

Ez jól hangzik. Nekem egy BF28 a leendő alap.
És elegendő volt a gyári orsó fordulatszám?
Milyen volt a legkisebb szerszám átmérő amit használtál?

svejk

Eh...22-es csapdája.
Ha nincs meg az alkatrész, nem tudsz tervezni, ha szép lassan összegyűjtöd őket akkor meg a tervezés során már rájössz hogy inkább másmilyen kellene, eltelik egy két hónap mire találsz olyat.

Mire ténylegesen hozzáfogsz a géphez lesz egy tucat semmire sem jó alkatrészed amiket kezdhetsz eladogatni.
persze senki nem veszi meg mert már a fórum azért már kiokosodik szép lassan mások kárán. :)

Ja, és még egy tanács, ha elkezded ne olvasd a fórumot egy hónapig, mert megbolondítanak a fórumtársak. :)

No jó, persze most ezt kicsit azért kisarkítottam...

csizi

"Öt kiló alatt alig egy picivel állt meg." Nem! Addig írtam... [#nevetes1]

csizi

[#eljen] Így van, nem nagyon volt vele eddig gond, ha volt is inkább software es oldalról. Én csak inas voltam a mester mellett! [#taps]