Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Ettől rosszabb nem is lehetne. De, Rabb Ferenc megadta a korrekt választ. Amit leírt, azért sok kezdő hónapokig szenved mire rájön.

h45wyjwrn

Nagyon szépen köszönöm a segítséget [#vigyor3] Holnap nekifutok próbálok a leirtak szerint beállitani mindent.

h45wyjwrn

Ez is lenne egy ilyen fórumnak az egyik lényege hogyha valaki kezdő nem tud valamit azon segítenek aki rutinos már. De sajnos ....... Azért van aki rendes .

000000000

Ez teljesen így van. Mi is kísérletezve és egymást segítve tanultuk meg amit tudunk. Kezdetekkor még alig volt aki többet tudott a másiknál. De a segítőkészség vitt előre mindenkit.

h45wyjwrn

Ez igy milyen? Gravírtűm 45x0.2

h45wyjwrn

Rabb Ferenc

Elsőre jónak tűnik, de 45 fokos tűvel ne várj túl kontrasztos végeredményt.

De egyáltalán mit akarsz készíteni? 2D vagy 2,5D?

Először mindenképpen nagyold le egy akár egyenes akár gömbvégű maróval

Javaslat: amíg bizonytalan vagy a beállításokban és a gép mozgásaiban javaslom, hogy ne keményfával kezd a szerszámtörést hanem használj sűrű, színes (kék, zöld rózsaszín, sárga) lábazati XPS polisztirol habot. Sok baklövést lehet megúszni szerszám és géptörés nélkül

Rabb Ferenc

Az oldallépés mértéke felület tisztításakor (nagyobb felület lesimítása)

h45wyjwrn

Lányom arc képéből 3d t elméletileg azt próbálgattam .

4umhue7vh

Szia!
Esetleg megpróbálhatnád Miki2 csavart élű gravírtűit, 20-30 fok 0.2mm, 1 fogásból 8-10mm mélyen marok vele.
A képen látható negatív forma legmélyebb pontja 11mm, 1 fogásból.

Rabb Ferenc

Jó javaslat! [#eljen]  Még nem próbáltam de eddig csak jót hallottam róla.

h45wyjwrn

Jól néz ki ügyes . Hol lehet be szerezni?[#eljen]

4umhue7vh

Ha már itt vagyok, rakok fel pár képet.

4umhue7vh

Kersd Miki2 kollégát, itt a fórumon. Ne kérdezd hogyan, valaki biztos tudja.

Bozso777