Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3z4pi4rei

Sziasztok!

Remek ez a képcsatolós funkció, köszönet érte!

Készült egy a mi gyerekkorunk játékai közül, ami az első két képen látható.
A harmadik egy óra / gyűrű tartó konzol.
A 4. és 5. a Vikingek sorozat rajongóinak lehet érdekes. A teljes cucc saját készítés.

Üdv Fishi

h45wyjwrn

Utolsó kép menyi idő volt kimarni ? Nagyon jók :)

4umhue7vh

Köszönöm!
620x220mm kb 8óra+ utómunkálatok.
10 000rpm a főorsóm max fordulata, lehetne még csökkenteni az időt.

000000000

Saját készítésű gravírtűvel készült. Gravírtű 1/8" 30 fok, 0,3 mm hegy.   2 menetben. Fotóról készítettem a domborművet. Anya és fia van, keretbe rakva. És úgy kimarva.

h45wyjwrn

Köszönöm a segitséget . Sikerült be állitani hogy normális felületek kapjak. Mostmár egy dolog merült fel 20x25 kép félig mart ki 3 óra alatt nagyon sok ez?

000000000

No, igen. Apró dolgokon múlnak a nagy dolgok. Ez már jó lesz. Sajnos a szép marás viszi az időt.
Az idő sok tényezőtől függ. A relief részletessége, a gép tudása, a jó szerszám a fő befolyásoló. De például én 50% ra állítom az átfedést, nem 40 re. Ez magába 20 % időmegtakarítás. Próbálgatni kell kompromisszumokat keresni.

vjanos

Az Üzenetekbe bemenve, az Új Üzenetet választva elkezded a címzetthez bepötyögni a nicknevet, és feldobja. Azután mehet az üzenet.[#integet2]

PSoft

Hogy is van ez az átfedés?

Jól gondolom...
Az új sor, az előtte levőnek valahány százalékát fedi le?

000000000

Pont úgy van. A maróhegy méretén túl ez az egyik legfontosabb beállítandó adat.

000000000

Egészen pontosan, a szerszám hegyének (Flat) átmérőjének az 50% ával átfedésben marok. Persze ezt te tudod.

PSoft

Persze, hogy tudom!:)

De akkor, hogy jön ki a [16817]-ben írt...
"20% időmegtakarítás"
[#t134p16817#]

000000000

Ha jól emlékszem, ano amikor ezt a topikot nyitottam, akkoriban sokszor Került ez szóba. És, elmondtam, én hogy csinálom.
Persze voltak kételkedések is, hogy 0.3 mm es heggyel hogyan martam ki például a most lentebb belinkelt fotóból készült domborművet.
Ez is 50% átfedéssel készült.

000000000

Lentebb Rabb Ferenc ajánlotta a 40% -ot. Én 50% ot használok. Ha az 50 et vesszük 100 % nak. Ehhez képest a 40% az 20 % al kevesebb. Ennyivel hosszabb lesz a marási idő 40 -el.  
Az, az a 50 nek a 40 a 80 % -a. Valahogy, így.
Persze lehet úgy jobb, hogy 25% -ot gyorsít. Igen talán ez a helyes. (Na, mindegy. már 4 éjszaka nem aludtam). A lényeg a lényeg. De, ami lényeg, jelentősen kevesebb idő kell hozzá.

0i8bkxjf4

Na délután nekiugrottam az eifel torony 3d puzzle nek.

Ez lett belőle  0.9mm furnér az alapanyag

000000000

Szépen elkészítetted! Ilyen stabíl lett abból a vékony anyagból.
Sajnos, nekem rosz emléket idéz. Pár éve megszereztem a kivágó rajzát. Tavaj megígértem azb egyik unokámnak, hogy elkészítem neki.
Persze nem találtam meg hová mentettem el ano. Így sajnos elkészíteni sem tudtam.