Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Köszönöm szépen! Ezeket gondoltam én is...megyek és kipróbálom,hátha nálam is így megy! [#taps]
Igazából én a lézer paraméterekre lettem volna kíváncsi,no meg a lemez fajta-vastagságra. Utóbbit kb. meg is tudtam.
Érdemi műanyag megmunkálást a 2W-ossal nem sikerült alkotnom,de az iszonyú büdös rész már megy nekem is...

ANTAL GÁBOR

Pár napja újságoltam (  semlegesben ) hogy elkészült a CNC sített nagy marógépem . Ma élesben kipróbáltam és csináltam két videót amit föltettem a táramba  a Maro _video  direktoriba .  Mellette két fotó az elkészített munkadarabokról . Anyaguk C45 . A maró kétélű váltólapkás vídia átmérő 25 mm . Bőven lehet még magán a programon finomítani  pillanatnyilag  a cél érdekében összedobtam . ( a ráállások mehetnének gyorsjárattal , kevesebb kiemelés is elég lenne   stb .  ) Tudom : védőburkolat , kábelek elrendezése  stb . Hétvégére még egy csomó marós munkám van ezért ma már termelnem kellett ( holnap is nyomom  25 db kulcsnyílás  lesz a munka  )

s7manbs8

Köszönjük, megnézzük, sok sikert a továbbiakhoz is. Üdv.

ANTAL GÁBOR

Azt még logikusnak ítéltem meg hogy a video nehezen ment föl , de nálam le sem jön csak pörög az a karika.  Ha lehet az mp4 et tovább tömöríteni vagy más formátumra áttenni akkor azt a vállalkozó kedvű kolléga nyugodtan megteheti .
Lehet másnál nem gond , nekem egy bőven cserére érett lassú XP működik itthon

vjanos

Nálam megy. [#eljen]

Mennyi idő alatt készült el a CNC-sítés?

LittleSV

Tökéletesen lejátssza a videot!
Nem kell kenni az szerszámot marás közben?

s7manbs8

Nem az XP a gyenge, hanem amin működik lehet. :)

ANTAL GÁBOR

A golyósorsók dec 2 án érkeztek ) kb 3 héttel kezdhettem .

ANTAL GÁBOR

A golyósorsók dec 2 án érkeztek . kb 3 héttel elötte kezdhettem  a munkát

ANTAL GÁBOR

Én a váltólapkás vídiát sohasem kenem . A fogásmélység 2 mm volt a főorsó ( remélem jól emlékszem)  750 1/ min nel forgott. Elsőre viszonylag kis előtolási ( és gyorsjárati ) sebességet állítottam . Az előtolás 50mm / perc volt a gyorsjárat a keresztszánnál 600 mm/ min . Ennek a háromszorsát is tudja de  ez elején még óvatos az ember[#ejnye1]

s7manbs8

A fellépő erők ki lettek számolva, illetve a satunak milyen erővel kell megszorítani egy ilyen alkatrészt, hogy a maró ki ne vegye a pofáiból ?

ANTAL GÁBOR

Kb 1992 től van meg ez a marógépem , úgyhogy nem ma kezdtem .. A megfogás az átmérő alatt . A marás iránya a pofasíkra merőleges.  Miért akarna az kijönni ?  ( no meg kalapácsom is van " meghúzni " a satut )
Ma ( de mivel azzal kezdtem nem videóztam ) csináltam még 50 es 3 élű váltólapkás vídiával egy munkát szintén 2 mm es fogásmélységgel igaz a főorsó kb 350 et pörgött és annál csak 40 mm / min volt az előtolás

ANTAL GÁBOR

Mielött belémkötne valaki : a darab úgy van befogva a satuba hogy az darab metszeti körének  vizszintes  átmérője a satupofák felső síkját összekötő egyenes alá esik

zozo

Szuper lett.
Az osztófejedbe nem fér bele a nyele? Látom, határeset lehet.
Gondolom szegnyereggel megtámasztva marod majd ha már ráállsz a sorozatra.

ANTAL GÁBOR

Akkor már inkább a körasztalon lévő tokmányba fognám ( ami fönn is van ott baloldalt az asztalon  . És akkor  elforgatom a fejet vízszintesre .
 Amiket ma csináltam azokból pillanatnyilag 1 -1 db kellett .A körasztalnál két 16 os pálcával még le is szoktam húzni a darabot hogy ne csak a tokmánypofa fogjon amikor csak 2 lapot csinálok ( kulcsnyításnak ) .  Ma lusta voltam elforgatni a fejet