Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ebalint

svejk

A kolléga állná a szavát az UCCNC-LED-es segítségért, de nem szóltál mit kell kimarni. [#nemtudom]

Egyébként nagyon ne bánd a hobby gépet!
Nekem is itt egy több mint 1 t-ás vas, de sokszor visszasírom a bútorlapos gépemet, az mellett több örömöm volt...

dezsoe

Viccelsz? Dehogy bánom! Szinte napra pontosan 2 éve martam az első panelt vele, azóta is minden munkát élvezek vele a hibái ellenére is. Csak jó lenne egy lépéssel tovább menni, mert sokszor kéne olyat marnom, ahol már nagyon pontatlan. Egyébként nem felejtettem el a felajánlást, csak ahhoz előbb tudni kell, hogy mit és miből kéne kifaragni. Meg Székesfehérvár (ugye, jól emlékszem?) sem itt van a szomszédban. De ami késik, nem múlik: egyszer eljutok oda is.

LittleSV

Nyilván, ha neked élmény, akkor ezt kell csinálni :) Végülis a horgászok is szoktak 6-8 órát ülni a bot mellett, az is hobbi. Lehet 20 év múlva mikor a gyerekek is kirepülnek, majd nekem is több időm/kedvem lesz ilyen szinten hobbizni (most csak a gyorsan megvalósuló projektekbe vágok bele).

bznc93pf5

svejk

Nem akarlak elkeseríteni, de az ismerősi körben levők és a saját magamon tapasztaltak alapján nem így lesz. :(
Régebben sokkal többet képes voltam elpöcsölni dolgokon, ahogy öregszik az ember úgy fogy a türelme is.

Persze biztos van fordítva is, de túl sok olyan emberel találkoztam aki mindig azt mondta, hogy majd a nyugdíjas években... aztán akkor még úgyse ért rá/csinálta, vagy ugye jött a még rosszabb eset.

b4nm7gjvr

Nagyon klassz.... MŰALKOTÁS!

s7manbs8

Talán ezen a gépen a bútor sines görgős valami a leggyengébb láncszem, ha valami rendesebb sinen menne meg a vázon is kicsit merevítenél oldalt egy 3szög lapot oda fogatva jó lenne az a gép is.

s7manbs8

A nyákmarásnál a nyák felfogatását jobb lenne, ha egy üveglapra tennéd kétoldalú ragasztós csíkkal, akkor síkon felfekszik és nem domborodik fel, illetve nem is üveg, hanem plexi lapon, nálam úgy van, az ha be van szinteszve síkva, nem nagyon kell leveller se.

dezsoe

Hát, ezen a gépen a leggyengébb láncszem maga a gép. :) Meg van ez már merevítve, de - mint írtad - főleg a sínek nem a legjobbak. Ezen én már nem reszelgetek, készül a második. A feladatát ellátta: kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e építeni nulláról, nulla felkészültséggel. Ez sikerült, működik, minden részét én csináltam a mechanikától a motorvezérlőig, saját tervek alapján. Sokat tanultam belőle, amit a második gépnél - remélem - kellően fogok kamatoztatni. :)

A paneleket már egy ideje kétoldalas ragasztóval rögzítem, csak a régebbi képeken van még csavaros rögzítés. Mivel nem mernék nagyobb összegben fogadni, hogy a híd párhuzamos az asztallal, muszáj szinteznem. (A szintezésnek is megvan a maga szépsége, mert a java-s Autoleveller alapján írtam meg magamnak, kifejezetten az Eagle - pcb-gcode - UCCNC trióhoz igazítva. Innen egy lépés volt a kódértelmezőt rendesen megírni, majd az UCCNC-hez írtam egy file-nyitó plugin-t, ami előnézetet is ad, mindenféle ellenőrzéssel.)

Száz szónak is egy a vége: igazi jó bütykölős, programozós feladat, ami kikapcsol és szórakoztat. Azért köszönöm a tanácsokat, mindig van mit tanulni, főleg olyantól, aki már végigszívta ezt az utat. :)

bznc93pf5

guliver83

Nem az a lényeg, hogy milyen gép, hanem az hogy mennyi mindent meg lehet azzal is csinálni!
És nagyon szép a nyák amit csinálsz rajta.

b4nm7gjvr

Ez így igaz! dezsoe egy igazi Hobbysta, és milyen szépeket alkot... itt a bizonyíték, hogy sz@rból is lehet homokvárat készíteni...

GRATULA!! [#eljen]

Ui: még mielött megsértődne vagy felhorkanna valaki a "közvetlen" soraimon, jelzem hogy sem megbántani sem kritizálni nem akarok senkit, SŐT csodálat tölt el hogy miből lesz a cserebogár...:D[#worship]

dezsoe

Köszi, Neked is, guliver83-nak is! Igyekszem kihozni belőle a maximumot és olyat alkotni, ami nekem is tetszik. :)

Dezső