Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szervusz barátom!a helyzet az hogy miért nincs egy olyan CAM program? ami figyelembe veszi az alaksajátosságokat és irányultságokat ami alapján a legoptimálisabb szerszámpályát alkotná meg.
A Vbodi kicsi gépét láttam a talin amint két tengelyt használva oda-vissza marta a domborművet!
Ezt is így készítetted? - akkor lehet hogy nem a megfelelő marót fogtad be ehhö" a fáho":)))
Én csak azt látom hogy nagyon szép munka és ha csíkos , hát soha ki nem derül a képről , tedd fel nagyobb felbontásban komám!mert így nagyon OK  
[#taps][#taps][#taps]

000000000

szervusz cimborám!:)))én is ugy martam,csak a marot probáltam,és a megfelelő steppet elöbb saccra löttem be.sajnos kevés az olyan kam progi,ami olvas a gondolataimba!egyébbként gondolkoztam már rajta,hogy pontokba szedem az elvárásaimat,és elkűldöm a fejlesztönek,de ehhez sajna se időm,se tűrelmem,inkább szivok egy kicsit!:)))addig jo,mig a csikokat csak én látom!:)))amugy a tralin talán mutattam newked is:?!:)))

motion

Üdv.
Erről a "kontúrba" marásról tudnál többet mondani?
Hogyan kell? Melyik szerszámpályában? stb.
Ezen már agyalok egy ideje, hogy hogyan lehet a holtteret kihagyni, mert tényleg elég sok haszontalan időt vesz el. És eddig senki sem tudta megmondani hogyan is kell...
Köszi

Motion

000000000

Ha jól értem a problémát, akkor van rá megoldás a legtöbb progiban. Maradékanyag (remachining) számítást kell végeztetni, és akkor kihagyja azokat a részeket, ahol nincs anyag. A komolyabb progik egyből pályát generálnak, az Artcam csak határgörbét csinál, amin belül tetszőleges stratégiával lehet dolgozni. Itt még túlfedést is be lehet állítani, hogy ne pont a határnál álljon meg a maró.

tfpk6pks3

Azért valljuk be, hogy az ArtCam maradékanyag számító része, elég gagyi. Oda kell rá figyelni, mert sokszor kihagy komoly részeket akár.

43pbwjg8s

Tulajdonképpen ha az elkészített reliefet átteszed más CAM programba, mondjuk POWERMILL-be, akkor ott rengeteg megmunkálási stratégia közül választhatsz.
Tehát van ilyen szoftver! :)

000000000

amikor be mégy a toolpathbe,akkor legfelűl a selected vectort választod,a tőbbi,a szerszám,és az anyag,az adja magát!ilyen egyszerű!:)))

000000000

tessék!itt csdak a mintát marja ki,és ezsok iodöt meg sporol,de csak akkor,ha a minta körbe lesz majd vágva!:)))de az egy másik fejezet!:)))http://cnctar.hobbycnc.hu/N%E1dh%E1zi%20professzor/szt./2009-12-02%2008%2055%2026.png" border=0>

000000000

jaj gyerekek,már megint belevesztek a részletek sűrűjébe!!!azu AC-töl jobb progi nincs,és gyakorlati manusok fejlesztették ki,és csak oda kéne rá figyelni,és lépésröl lépésre megtanulni!:)))ide teszem odateszem???mi a lorossznak???venni kéne a fáradtságot,és regisztrálni az artcam forumra,és ott olyan kérdéssel még nem találkoztam,amiben a fejlesztők megbizhato választ ne tudtak volna produkálni!!!!érdemes higgyétek el!:)))és a neve magába hordozza hogy mire találták ki!:)))

43pbwjg8s

Erre a célra tényleg nagyon nagyon jó!!!
Egyetértek (az alapján amit eddig sikerült megtudnom róla).
De hát mindenkinek a cél határozza meg a választott eszközt.
Ha más a cél, lehet nem ez a megfelelő.
Talán ezért kérdezte.

000000000

én nem motionra értettem,ha nem rátok!mindenbe a hogyanakasszam meg ezt a progit szemléletet látom!:))tegyűk helyére,hogy mi mire valo!a power pl.össze rosszná magát ha az ac szerű dolgokat kéne csinálni vele!meg kell találni mindig a helyzetnek megfelelő "célszerszámot!:)))erről jut eszembe,hogy adosod vagyok a központosito szerszám képével.és gyerekek hobbisták vagyunk és kész!:)))

motion

Köszi.
Ezzel sokat segítettél.
Estére ki is próbálom.

Motion

000000000

nincs mit,és sok sikert hozzá!:))))

000000000

Én nem vettem észre hogy gagyi lenne, igaz nem sokat használtam. De a Powermill egyik sajátossága és erőssége, hogy igencsak támaszkodik a különbözőképpen generált határgörbékre. Mivel azt is a Delcam fejleszti, nem tartom valószínűnek hogy gyengébb lenne ez a része. Persze lehet hogy tévedek, csak meglepőnek találnám ha így lenne.

000000000

szerintem aki egy kicsit is foglalkozik a delcam márkával,az láthatja hogy ez a cég az ipar szinte minden terűletéhez kreál progit!épp ma kaptam meg a feature cam uj javitásait,és kűldtek egy kis bemutatot a 2010-es fejlesztésekröl!nagyon spéci egytől eggyig mind!:)))szerintem csak elkell mélyedni bennűk,és nem kell kapkodni mindenféle softwer után!:)))