Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

6fabbzvm

Sziasztok!

Egyik szemem sír a másik nevet...
...nevet mert 3 nap híján 1 hónapra megérkezett a gép (KAMI). Sír, mert én nem voltam olyan szerencsés, mint Péter. Én azt kaptam ami a képükön volt X45A. Ez még a legkisebb gondom lenne, de nekem se fadoboz se semmilyen mechanikai védelem (hacsak a fólia nem annak számít), ennek eredménye képen az elektromos elosztót megnyomták zárja letört, az egyik kézi kerék kurblija elgörbült, ahol összeért más szállítmányokkal ott a festék lekopott, hiányzik az egyik gombja a DRO-nak, forgács maradékok vannak a T hornyokban. Már az is árfutott az agyamon, h használt gépet kaptam!? Már csak azért is mert az adattáblán a dátumnál 06 01 áll. Ha „magyarosan” is nézem 2006/01 de mivel nem úgy kell szerintem, így a dátum 2001/06, NA így még ijesztőbb! Miután én egy új gépet rendeltem/vettem.  Megmondom őszintén örülnöm kellene, de valahogy most mégse megy...
üdv.
Gabesz

http://web.axelero.hu/s750425/1.JPG" border=0>
http://web.axelero.hu/s750425/2.JPG" border=0>
http://web.axelero.hu/s750425/3.JPG" border=0>
http://web.axelero.hu/s750425/4.JPG" border=0>
http://web.axelero.hu/s750425/5.JPG" border=0>

000000000

Ilyen "csomagolás" mellett még jó, hogy csak ennyivel megúszta! Ezt azért jelezd feléjük majd.

HJózsi

Szokásos vásárlói szívbaj effektus ... [#vigyor3] Ezt a forgácsvédőt nem túl régen fejlesztette ki a kínai high-tech ipar, talán egy jó éve jelent meg és a gigitális útnérő sem sokkal előbb lett szériatartozék.
A festése szemlátomást rendben van. Inkább az lehet, hogy bemutató gép volt, ezért nem az eredeti dobozban küldték, ill. a forgács is erre utal.  
Minden hibát sérülést, hiányosságot, ha van, jelezz a KAMI felé, hogy pótolják, vagy  kompenzálják valahogy!!!...  Ha ez egy használt gép lett volna, nem kellett volna egy hónapot várni a szállításra... Az asztal állapota és még sok más apróság amúgy elárulja...
Gratulálok a gépedhez! [#wave]

kmajer

Ha esetleg bemutató gép volt, akkor sem ÚJ.
TE ÚJAT rendeltél!
Csapj oda nekik, mit képzelnek!?
Kérj cserét első körben (ne kompenzálgasson senki), persze szállítási költség az Övék.
Vesd fel nekik, hogy ezeket a képeket másnak is el tudod küldeni...

bmejdz9nu

Nem lehet hogy... 09/01 és a kínai fordítva ütötte be a számot :) Náluk is úgy van mint nálunk de kínaiul :)... 09/01 lenne hivatalosan de a németeknél ez 01/09 lenne... ???
Tudod... "azok" nem ismerik ezeket a nyugati fura karaktereket! Szerintem ez a helyzet... és akkor az idő a szállítás csúszás... minden passzol!
Egy ilyen szállítmány behajózása kb. 6 hét... ha minden ok...

De érdekes... az én gépem széria száma 0808185 ez pedig alatta van... Persze nem azonos a gépnév...
A datum 08/08.... Na ezt nem lehetett elrontani :)

A fadobozt nem értem... rendeltél valami extrát bele? Pl. golyósorsókat? Ezért?
Ez mennyivel másabb mint az ényém? Nem látom elöl a kapcsolót 2F/4F átkapcsolót a motorhoz?
Mások a tekerők rajta...

Ütés és festék kopás... ez fadobozzal is volt nekem...
Rendszerint más szállítók mint pl. Optimum eleve szállít javítófestéket :)
Ja és össze vissza volt tapogatva olajos kézzel... azaz nem cérnakesztyűben rakták össze a China melósok :)

Ha használt lenne... nézd meg a főorsó olaj szinét... stb... de nem hiszem... nem úgy néz ki...

Jó lenne az Ftp-re még képek... kicsomagolás után... motor adattábla stb... nagy képek...

HJózsi

Gabesz járt nálam délután és mondta, hogy átment rebootolósba a gépe, szóval ezért nem írt válaszokat eddig ...  
A dátum talányos a gépén, azt mondta, a motoron is ugyanaz van,... vagyis "2009 jan"... amúgy eggyel jobb tipust kapott, mint amit rendelt... Úgy látja, hogy nem használt, de azt a pár sérülést megreklamálja a KAMI-nál. A zsír takarítást viszont megspórolta :D ...

bmejdz9nu

Szerintem nem is tudnak a németek "pár éves" gépet küldeni :) Hát a fadoboz azért járhatot volna :)

HJózsi

Biztos kicsomagolták és azt a dobozt még1szer nem lehet összerakni ... Elég sok gép van lefotózva náluk, lehetett bemutató darab...

bmejdz9nu

Csak hát oda a fa fűtőértéke :)

HJózsi

Nálam fiók fenéklemez és polc hátlap lett belőle :D
Persze még maradt, de az olyan girbe gurba, hogy tényleg csak tűzre jó ...

000000000

Gratula a géphez!!!Remélem a kezdeti "nehézségek" után sok örömöd leled majd benne!!!

Amugy az én Opti drehámat 2008ban vettem év elején ugyan, de 2007/07ben gyártották, DE fadoboz, konzervzsír,javító festék, minden volt rajta.Pár hónapot állt a raktárban.

Szállítási sérülések ellen a már fennt említett német cég szétszerelt kézikerekekkel szállítja a dolgait még fadobozban is!Pluszz a könnyen szerelhető és könnyen letörhető dolgokat pl.:védőplexi,stb. is leszerelve dobozban szállítja....

robroy007

Péter nekünk a köszörű 2005-ös gyártású volt és tavaly év elején lett véve

fadoboz, leírás minden volt hozzá
http://cnctar.hobbycnc.hu/robroy007/DSCF4559.jpg" border=0>

nekik is van raktárra termelés legfeljebb jobban gazdálkodnak vele

az egyik ismerősöm pont tegnap mondta, hogy van valami robusztus magyar gyártású oszlopos fúrógép, amit tíz éve nem gyártanak talán, de igen borsos áron lehet kapni zsír újat belőle raktárról

6fabbzvm

Sziasztok!
Elnézést kérek Mindenkitől, h eddig nem jelentkeztem, de szivat ez a számítógép rendesen[#boxer]
De talán a reinstall megoldotta (kipp-kopp)[#buck] Bár nem értem mitől mert kb. 2 hete volt újra telepítés. Na de ez nem a számítógépes topic! [#circling]
Készitek ma még képeket csak kérhetnék Péter egy FTP elérést (jelszót) mert nekem nincs túl sok helyem ahova felrakhatnám.
Gege köszönöm jó kívánságaid.[#wink]
Később jelentkezem!
üdv
Gabesz

000000000

Milyen és mekkora szerszámokat tudtok élezni rajta?

bmejdz9nu