Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Teaway

Na és ennek mekkora a tömege?...mert az Einhell MBF550 kb.80kg

bmejdz9nu

Írtam 110Kg.... de az Einhell ha jól tudom 50Kg...
Nade gondolom láttál már Einhell-t és BF20-at... finoman fogalmazva sem ugyanaz a kategória... (még BF16 sem... Talán BF8 ?:)

Teaway

Lehet, hogy írtad, de én bizony nem találtam meg...az Einhell-t én is 50 körül tippeltem, de a weboldalán 80 van megadva.

pa0n9mw

Ugy 80 körül lehet.
Ketten alig birtuk betuszkolni az autóba.

bmejdz9nu

Tényleg kb. 80Kg... találtam 55g-ot is... de főként 80-at írnak...
MK 3-as a befogatója? Nagyobb mint a BF20-é? Nem semmi...
Most árulok egy patronbefogatót az adok-veszekbe... pedig ez nem széria hozzá...
(viszont sokkal pontosabb mint fúrótokmánnyal... és akár 25-30-as sima HSS maróval lehet felületet marni... persze csak kis fogásokkal)

pa0n9mw

Üdv

Mk3 as kúp van benne.
Láttam a befogót, régóta fenem ilyesmire a fogam de nekem drága.
Vettem hozzá 3/2 es átalakitót és 2 es morse száras szerszámokat veszegetek.
A kicsiknem meg marad a tokmány.

000000000

En nekem csak erre telt a keretböl,250 euro+posta,ugyan lehetett volna szemelyesen erte menni de kinek eri meg Stuttgart tol Köln utanig maszkalni 350+350 kilometert,nemetorszagon belül 60 euro a spedicio,viszont ebbe az arba megbeszelheto az atadas idöpontja,es a szallitas korrekt volt.
Maga a gep maszivabb mint az einhell 550 es,azota az enyem mar at van alakitva,megszabadult a 220 voltos motortol kapott egy vadi ujj ABB 380 volt 550 watt motort 33 euroert,es egy Altivar 28 szinten ujj frekivaltot 65 euroert az ebay rol,es meg lett csinalva a Z tengely csigakerekes sülyesztese+motoros elötolas az asztalnak allithato sebeseggel,valamint kapott egy jose-pino s fordulatszam meröt es egy vezerlöpanelt a ferkivaltonak es az elötolasnak,meg az oszlop csereje maradt hatra ami egy olajfuro szonda öntveny csöveböl lesz megcsinalva.
Az asztal kifejezetten masziv darab a gepen,a tekerökerekek nyomocsapagyakon forognak,meg az oszlop magassag allito karja is nyomocsapagyal van ellatva,nem egy BF20 de az arat megeri szerintem.

bmejdz9nu

Hát pedig megnéztem, hol a legolcsóbb ez a világon... és pont annyiért adom...
Ha olcsóbban tudsz engedek belőle :)

Én most rendeltem SK30/32 és SK30/25-ös fix befogókat...(jó drága volt...)
De pl egy 25 vagy 30-as maróval - amik olcsók általában mert a kutyának sem kell hobbyszinten - ... lehet felületet síkbamarni (20/25/30-as alut élében álítva is)..., hogy szép legyen...
 repülőkésnek kevés az éle (1) és nagy sebesség kellene... a tárcsamarók pedíg drágák...

bmejdz9nu

Szerintem nagyon jó az a masina... ennyi pénzért...
Tehetnél be képeket! Egyébként kitől vetted? Linkeld meg hátha mást is érdekel...

000000000

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Elkészült a következő kiegészítő egység a géphez... 4 db 3"-os preciziós satu sorolva...

Csak úgy felrakni az asztalra nem egyszerű... ezért kellett... hosszabb munkadarabokhoz...
Ezek a satuk saját magukhoz képest nagyon-nagyon pontosak... de egymáshoz képest jelentős eltérések vannak...
Minden irányt... azaz magasságot, párhuzamosságot stb. indikátorral és márőórával kellett "behangolni"...
Az együtfutást még csak könyű, mert egy 35-ös lináris sín a satuk általi megszorításával magától beáll...
De a különböző magasságok és az asztallal együtt futás már bonyolultabb...  
Az egész szerkezet egy 20mm-es alulapra került... hátul ütközőkkel a gyors fel és leszerelés megoldására....
kb. max. 0.02 századon belül lett az egész szerkezeti egység hibája...
A satuk max. 115mm-t tudnak nyitni...(szorításkor nem engedik a munkadarabot felemelkedni...)
Hasznos ez a megoldás pl. a munkaasztalnál hosszabb munkadarab megmunkálásánál...
Elég biztosan lehet tologatni benne...odébb és odébb...:)
2 ilyen satuval már csináltam ezt... de a lapkás tárcsás maráskor középen benyomodott (behajlott) a munkadarab több századot...
Felfogatások M8-as csavarokkal... és egy kis vályat is került rá... hátha "locsolós" hűtés is lesz valamikor:)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Multi_Precison_Vice/" TARGET=_fnew>További képek itt...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Multi_Precison_Vice/P1310433.JPG" border=0>

Farkas Ádám

egyszerű: felszórod a satukat aztán síkba marod őket [#hehe][#hehe][#hehe]

bmejdz9nu

Nem-nem... nem ilyen egyszerű "sajnos" ... köszörült és edzett anyagból vannak...
Az alaplap síkba lett marva... és a satuk közötti magassági eltérések hézagoló szalaggal lettek megoldva...(full - telibe:)
(persze ha ez nincs kéznél akkor egyedileg kellett volna a sikbamaráson korrigálni a satuk poziciójában...  
A legnagyobb magassági hiba a 4 satu között 15 század volt... "összehangolás" előtt...

Farkas Ádám