Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Farkas Ádám

Egyébként gratulálok, hasznos holmi!!!

43pbwjg8s

És ezeket hogyé teccik árulni?
De én szegénylegény vagyok. :)

0gbwyh99

Nem tetszik neki árulni , vette őket hogy a "lelógós" alkatrészeket is megtudja vele minden iránybol munkálni ! Nagyon cseles legény ám ez a Péter-bá !! [#vigyor1][#awink][#worship][#worship][#wave]

43pbwjg8s

Tényleg ügyes az már biztos![#worship]

000000000

Hát Péter ez nem semmi projekt, ilyet még nem láttam sehol, max. 2-satuval. Ha a lin. sínt befogod és kifogod és megint befogod a satusorba, mennyi eltérést óráztál ki?

bmejdz9nu

Semmit :)  
A kérdés inkább mennyi hiba van a gépben és a lináris vezetőben? :)  

Azért elég bikán oda vannak fogatva...
4X M8-as csavar/satu/támasztékkal... 20-as alu  alaplap (most még "csak" 4 helyen lefogatva... de elég lesz...
Totál sikbamartam a tartólap mindkét oldalát, hogy tökéletesen feküdjön fel...
Felfogatás után mégegyszer... biztos ami biztos a satuk felfekvő poziciójában még 0.3mm-t (látni a képeken)
Még "harangtesztet" is csináltam, nehogy valamelyik nem 100%-osan fekszik... (Ha kellett volna... Ragasztottam volna Loctite 638-al :)

2 satuval már korábban csináltam...  
Itt ebben a topikban (azthiszem) a képek... (510mm hossz volt)
De amikor középre ért... ott ugye nem volt satu... lógott, belógott... eltérések... és ami a bosszantó volt rezionanciák... kis fogásokkal ment csak...(persze lehetett volna középen egy alátét/tartó bak... de azért az nem ugyanaz...)
De ez már a múlté...:) Persze elfért volna 6 db is a tartón... de sajnos elég drágák ezek...:)

HJózsi

Húúú Péter!!! [#csodalk][#ijedt] ez egy marketing bemutatóra készül??? [#vigyor3] ... vagy kopjafát fogsz marni, esetleg vasúti sinre gyári számot gravírozni ... [#nyes][#vigyor2][#mf2]
Vagy valld be, hogy a NASA-nak dolgozol ... [#buck][#circling]

airfoil6205

Hát konditerembe már biztos nem kell járnod! Hány kiló a négy satu meg az alaplap együtt? Milyen a daru kínálat az ebay-en?

bmejdz9nu

A "satu gyárnak" csinálom a marketinget :)

bmejdz9nu

Jó nehéz az egész szerkezet... de ez nem nagyon befolyásolja a megkívánt toló/tekerő nyomatékot :)

Teaway

Teljesen jó, amit mondasz, csak nem marni kell, hanem köszörülni.

Teaway

Hát...ennek már tényleg megemelem a kalapom! :)

6fabbzvm

Üdv!
Péter, ha arra jársz mérd meg kérlek a géptalp felfekvő méretét és a 4 rögzítési pontot.(állványhoz...)
Köszönöm! [#wink]  
Gabesz

bmejdz9nu

400x600 az alap... (sz x mély)
a felfogató csavarok.... Hát azt át kell fúrni, mert nem század pontosan vannak :)  
330x480-ra nagy közelítéssel :)