Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

6fabbzvm

Nagyon köszönöm!![#worship]

bmejdz9nu

... és gép "ma se" jött meg ? :)

6fabbzvm

ááá, tegnap telefonon érdeklődtünk már, h mi a stájsz [#lookaround] és közölték, h még csak most ér(t) be a gép hozzájuk is, így vagy ma vagy legkésőbb hétfőn indítják hozzám. Gondolom jövő7 vége felé ide is ér (remélem).[#circling]

bmejdz9nu

De azért... jól jártál, hogy az előző héten utaltál... nagyon jó volt (azaz erős volt) akkor a forint...
Most a 288-ról...közelít a 298 felé... és ki tudja megint, hol áll meg...

6fabbzvm

az igazság az, h mind1 volt EUR számláról ment...

bmejdz9nu

Kemény valutát "égettél el" egy kínai gépért... [#ijedt] ... Én csak forintot adtam érte :)
Egyébként - nekünk mint hobbystáknak* - Juliustól 4%-al olcsóbb lesz az importból való vásárlás! (állami döntés, Áfa emelés :)
(*Aki nem "igényli" vissza mindenkinek... ez volt a jó hír :)

bmejdz9nu

Elkészült egy újabb kiegészítés a KAMI géphez... A fejegység magassági kézi tekerő motorizálása...

Nagyon rossz helyen volt... fárasztó... ellenkező oldalon...stb...
Most egy 100W-os, 4pol motor 1/10-es áttétellel emelgeti...(a másik ferkiváltó amit a képen látni talán az előtolót hajtja majd...)
Két nyomógomb került a torony szorító csavarjai mellé... egyik fel a másik le irányba vezérli a 100W-os frekiváltót...
(sebesség ... mint egy gyorsabb kézi tekerésnél... az áramkorlát védi a plafon és rög. csavarok lazításának elfelejtése esetére :)
A motor és a KAMI hajtó tengely is 18mm-es... közé került egy nagyobbacska kuplung) Tartólemez: 20mm-es.

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Head_Unit_Motor_Lift/" TARGET=_fnew>További képek itt ::::::::::::::::

hhttps://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Head_Unit_Motor_Lift/P1310491_small.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Egész el fogsz kényelmesedni! [#eplus2] Már csak egy lépésre vagy a CNC-sítéstől.
Nagyon pöpec az a motor, hol jutottál hozzá? A soproni tekercselők műve vagy Ebay?
Gratulálok!

bmejdz9nu

Mint írtam... Mint gondoltam... Nem lesz CNC-ísitve a gép...
Gyakorlatilag nem látom alkalmasnak rá... mint a BF20-at se láttam arra jónak... Ez csak nyagyobb :)
Egy igazi CNC...Gyors és pontos... szerintem... Ezt azért ebből nem lehet kihozni...
Golyósorsók mellé lináris vezetők is kellenének... és egy nagyobb fordulatú főorsó motor...
Talán ekkor egy döglött gépet kellett volna venni ehhez? ... nem egy új masinát... :)
Ez így jó ahogy van... kell egy ilyen gép a házban...

A motor egy "hasznavehetetlen" dolog volt az bay-ról...(az eladó rosszul írta mit tud... azaz nem deltára átköthető...)
Azaz 3x400V-os (0.1Kw) fix csillag kapcsolású... de itt kisebb fordulat is elég volt a célnak...
Tehát a frekiváltó fesz/freki pontját nem 50Hz-re vettem, hanem 20Hz-re... :o)
Ekkor jött meg az ereje... (persze 50Hz-ig elmegy... de semi tovább :)

Teaway

Jól szét vannak szórva a gombok/kapcsolók a gépen...lassan csinálhatsz neki egy központi vezérlőtáblát...:)

bmejdz9nu

Pont nem akartam egy helyre rakni !!!

000000000

Látom, dolgozol ezerrel, nagyon klasszul megcsináltad.

bmejdz9nu

Ha most nem csinálom meg akkor soha :) Gondolom ismered ezt az érzést :)

Teaway

Aha...tehát Forma1-kormány kilőve...

Teaway