Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Az Optimumnak (is) odahaza annyi a konkurenciája mint égen a csillag...:)

Ahogy észrevettem... és amit hallottam...(MachTech)
Szinte bármely cégnél az első napi "álom listárak" az utolsó napra felére apadtak...
Egy-két (pl. német) cég az általa importált kínai gépeit először valami hihetetlen "álomárakon" akarta (gondolta) itt elsütni...
Mint a rendszerváltás utáni közvetlen időkben, persze aztán beállt a piaci egyensúly... azaz rájöttek, hogy itt sincs "aranykor" a válságban :)
Szinte minden portéka a jelenlegi "nyugati árszinvonal" felett volt... de rájöttek, hogy már átlátunk a határokon :)
Némely (nálunk most kezdő) "business man" láthatóan nagyon csalódott volt...
Bérelt standot, tolmácsot... és azt hitte amit odahaza lehetetlen az "álomáron" eladni az itt menni fog :) de nem ment :)

000000000

Te nem, úgy rémlik, de sokan igen és a fő érv az alkatrészellátottság ill. szervízháttér hiánya volt...

HJózsi

Pénteken szintén ezt tapasztaltam, nem akarták hazavinni z árut, inkább nagyokat engedtek ...
Amúgy az Optimum a fele "standját" eladta (!), beleértve a nagy gépeket is. A BF20 cnc is elment...
Ez a Pauli gép most verhetetlennek tűnik, 3f erős motor, frekiváltó, nagyobb teherbírású sebváltó, hosszú asztal...  persze ez tavaly még nem volt, a német mérnökök mozdultak a piaci igényekre ...

HJózsi

Most már tudod, hogy bármelyiket veheted, mert egyformák a gépek, mindegyik a KSZ, azaz a Kínai Szabvány alapján készül, legfeljebb cifrázzák egy kicsit ... [#circling] más szín, néhán plusz opció... az alkatrészek kompatibilisek, és szinte bárhol beszerezhetők, csak a számítógépedet kell bekapcsolni ... [#wave]

bmejdz9nu

Legalább ez a Paulimot AC motoros... A BF20-ban az a fránya DC motor a leggyengébb pont...

Hát igen ... zsugorodott a piac... kevesebb lett a fóka és a vadászok száma még nőtt is :)
Nagyon kíváncsi lennék most, hogy a nyersanyag árak csökkentek mennyi lehet egy-egy gép gyártói ára kínában...

HJózsi

Hol lehet ilyen AC motorokat fellelni?  Én csak sokkal nagyobbakat találok ... :(

HJózsi

Az tud előnyre szerttenni, aki a kínai öntvényhez plusz minőségi felszerelést kínál...
Az AC motorral én az Optimumnál találkoztam először a D280 eszterga új vario változata 1500W-os AC motort kapott, a főorsó max fordulata 4000 (!) 4 tartományban fokozatmentesen, frekiváltóval... 2870 Euro bruttó ( megjelenésekor 4000 volt ... )

HJózsi

Ilyen böszméket én is találtam, ez a Pauli féle alu házast nem találom ... [#ijedt]

bmejdz9nu

Lemarod szép formásra, míg megy a BF20 DC-je:)
Az én BF20 AC átalakításomat láttad? Mi az a baj? Elfért a motor...(560W-os volt, 400W-os frekiváltóval) 1-2 órás munka volt...
Leverte a gyári DC motort... több mint elég volt a teljesítménye!

HJózsi

Tetszik ez az aluházas... de hiába kuglizok, csak a böszméket dobja fel ... le kell majd nézni valahol élőben a motorról a gyártót ...  
Amúgy igazad van, a 950W-hoz a fogaskerekeket is ki kellene cserélni, no meg az öntvény vázat és akkor már ott vagyok az "Ülő Bika" kategóriában ... :D

bmejdz9nu

Az enyém úgy volt jó ahogy volt... ha kellene még egyszer ugyanúgy csinálnám meg...
Nem kell ide speciális motor...

HJózsi

Igen, jó lesz azzal a motorral, elég lesz...

Teaway

"Az AC motorral én az Optimumnál találkoztam először a D280 eszterga új vario változata 1500W-os AC motort kapott"

D240 és D280 is.

Ehhez képest káosz van a katalógusban:
-“VARIO”-kivitel kefe nélküli DC motorral
és
-Vario Motor 1,5 kW ~50 Hz

HJózsi

Igen, kétféle varió változat van a kalógusukban, a régi DC motoros és az új jóval drágább 3F frekiváltós ...