Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Nekem úgy rémlik a disznóba van egy ilyesmi alkatrész

HJózsi

Az alakja stimmel... talán HRC-ben nem tud ennyit ... [#eplus2]

PSoft

Na és a beépített hűtőfolyadékcsatorna,
az smafu???[#hehe]

HJózsi

Szerintem nem vinné át a dugót, így csak a fogása lesz rosszabb az üvegnek ... [#idiota]

HJózsi

Ezzel együtt a fotó nagyon ott van a szeren! [#eljen]
Akár tovább is lehet gondolni,... cnc üveg nyitó és tálcányi pohárba kitöltő... vörösbor esetén dekantáló funkció ... [#pias]

HJózsi

Ja, és ha a szerszámot a képen weldon szárasba is elkészítené valaki, vinnék mint a cuccot, talán még a Nóniusz is betenné a katalógusába ... [#buck]

HJózsi

cuccot = cukrot ( sájsze, hogy nem lehet editálni a saját hozzászólást, ha elba*.. azaz qrtuk...)[#zavart2]

000000000

megcsinálom én weldon befogatásúra ha van rá piac...
De a bort nem adom.....má' meg sincs[#crazya]

000000000

Csak megemlíteném, hogy egy ilyen fúrógépet én is vettem a BF20 mellé. Én sokat használom, a főorsója jó, de ha 6-osnál nagyobb fúróval dolgozok, alá kell támasztani az asztalt mert lehalylik. Viszont átalakítottam a halytást mechanikusan, a legkisebb fordulat igy 120 körül van.

000000000

hogy érted,h 6osnál nagyobb fúrónál lehajlik???ha 5,5össel fúrok nagy kézi előtolással akkor nem hajlik le,ha 12essel óvatosan, akkor meg igen???félre ne értsd, nem kötözködni akarok, csak nemigazán értem.Gondolom jól megvan tépve a rögzítő csavar és így is???hány lépésben fúrsz fel egy 12-es lyukat, mondjuk A38ba?gondolom 4 lépcsőnél nem kéne lehajolnia?!Az átalakításod érdekel van róla esetleg Foto???

Teaway

Mintha B17 PRO lenne...mit nyertem?:)

000000000

...megmondom hol vettem:)) és esetleg Téged is hivatalos Optimum FAN-á avatlak.....nem gáz az Optibuziság én is az vagyok /persze csak nővel!...azok az Optimumos-Csajons Naptárok...hmmmmm.../

000000000

Természetesen úgy gondoltam ahogy írtad, hiszen
a dolog az adott előtolás erejétől függ. Azért tartottam érdemesnek szólni, mert a mozgatható asztal a géphez képest gyenge. (figyelembe véve,
hogy ettől eltekintve az Optimum gépekről jó véleményem van.)Az átalakításról készítek képeket a héten, majd jelentkezem.

Teaway

Nincs Optimum gépem egy se...még...így fan se lehetek.

000000000

megnéztem a gépemen a "lehajlás" dolgot és valós problémáról van szó /nem mértem ugyan, de szemmel látható, szóval akár 3-5 tized is lehet, ha az asztal szélénél terhelem, ott ahol a legnagyobb az erőkar.Az orsó kinyulásánál, gondolom a fele.../, mindazonálltal ma megnéztem a munkahelyemen az oszlopos fúrónkat ill. egy Obiban a hasonló kategóriájú gépeket és van ahol nem is kell rátehénkednem, hanem szinte kézzel kisebb erőlködéssel is látható lehajlás......szerintem egy ilyen géptől /BF17Pro/ nem kell többet várni, így is jobb mint a hasonló méretű /akár Quantum, Asist,Ferm stb./ és picivel olcsóbb gépek "lehajlási szempontból"....is!Patent vinklit nem fúrsz vele az biztos, de azok a gépek már egy másik kategória....