Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Jó... persze... valami ilyesmi... csak szeretem túlbonyolítani a dolgokat :)
Túl nagy a gumi a kerekeken... csak kicsit zavaró... így marad... ez van, ezt kell szeretni azaz megszeretni :)
... 4x golyósosók szervómotorral ?:)

4um5b65d

Na így már mindjárt érthető......
Azt írja, hogy gyakorolnod kell még ezt az asztal készítést.....

[#buck]

SquirrelTech

Vagy egy db emelő, ami csuklós konzollal emelne...? Elvileg 2T-t tud egy olyan. (Hogy a valóságban mennyit, azt nem tudom :)

bmejdz9nu

Jó ez így ... ez már így marad...

SquirrelTech

Okéoké... Csak elagyaltam, hogy egyszerűbb egy hidraulikával négy pontot emelni, mint egyszerre négy hidraulikát pumpálni. :)

Teaway

"4x golyósosók szervómotorral ?:)"

...hozzá center controller, kétirányú (XY) digit. vízmérték-jeladóval...hogy a műhely minden pontján vízszintes legyen a talpalás:)

bmejdz9nu

Valahogy így :) de akkor már csak nem kézzel tologatnám a műhelybe...
Ez 4x szervó/controller + 2 kellene a "térbeli" mozgatáshoz... :)

Teaway

http://www.gumetall.hu/termekek/kiegyenlitogeplabak?lang=HU" TARGET=_fnew>Itt találsz menetes géplábakat. Mindegyik tartalmaz méretet és rajzot is...te is meg tudod csinálni.

6fabbzvm

Sziasztok!

Olajt cserélnék a hajtóműbe, de a gépkönyvbe semmilyen infó nincs az olaj minősítésére vonatkozóan... :( 1x pedig mintha már olvastam volna erről itt, de sajnos a keresőben nem jutottam eredményre.
MOL lapján is csak 216l hordóval találtam ipari gépolajat:) Szóval az lenne a kérdés, van valakinek infója, h milyen olaj kell a hajtóműbe?[#wave]

ywathzay

Hajtóműbe hajtóműolaj kell. Bemész a benzinkútra 'osz veszel.Ha autó sebváltójába jó, akkor ebbe meg főleg.

4um5b65d

15W40-et neki....
Nem kényes a dolog annyira....
Persze ha sikló csapágy van benne valahol akkor inkább hígabbat tegyél bele..., de ez nem jellemző a hajtóműben....

6fabbzvm

Én is így gondolotam, ez is csak 1 "váltó" de mivel még ilyennel nem volt dolgom gondoltam csak megkérdem... Köszönöm Urak![#worship]

0gbwyh99

Igen , de váltóba nem 40-es hanem 90-es olaj megy .

000000000

Üdvözlök minden fórumozót.Ma végre megérkezett a gépem BF 20-nak indult, de egy HBM DM 45 Deluxe lett belőle. Köszönet HJózsi-nak

bmejdz9nu

Ilyen?

http://www.dolphincadcam.hu/IMG/HBM/HBM%20DM45%20Deluxe%201.jpg" border=0>

Akkor üdv a "Kami maschine" (azaz a 300Kg-os) kategóriában :)