Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Teaway

Milyen rendes ember ez a HJózsi:)

4um5b65d

Józsi, ha jól tudom nagy lóvékat fektetett "HBM DM 45 Deluxe" részvényekbe....
Az éves osztaléknál bizony pakolják majd a melósok a ropogós dollárokkal teletömött szalmazsákokat a padlására...
Opppssss, bocs Józsi, ezt nem kellett volna kifecsegnem....[#falbav][#vigyor3]

HJózsi

Igen, Laci már küldött két képet is Miskolcról :
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/HBM/DM45-A%20DRO%20Deluxe/Autotec/Autotec%20HBM45%201.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/HBM/DM45-A%20DRO%20Deluxe/Autotec/Autotec%20HBM45%202.jpg" border=0>
Látható nyomokban a szabvány PRC csomagolás a gép pedig rendben van... :)
Holnap lesz több kép ...  remélem az enyémről is ... ;)

HJózsi

;) Segítek mindenkinek, akinek a kék-fehér jön be ... [#vigyor2][#wave]

HJózsi

[#ijedt][#csodalk] ... [#kuss]!!!  különben is jüan... és csak Sanghajban...  [#vigyor3]

bmejdz9nu

Átírjuk a topikot BF20-ról valamire? :)
Egyébként ennek a gépnek... azaz a "kami Maschine" kategóriát... mert ugyebár ezek ugyanazok... hogy kellene hívni?
Számomra persze Kami másolatok...[#nevetes1] Dehát nekem volt először ilyen kategória :)
Vagy nyissunk egy új topikot nekik? Még időben vagyunk...
DE tudom, hogy ebből a kategóriából még több is lesz... Azaz több fórumtárs is fog ilyeneket birtokolni :)

HJózsi

A BF20-at hagyni kellene, ( majdnem ) mindenki azzal kezdi a forgácsgyártást így hobbi szinten ...
A BF20 amúgy márkafüggetlen kategóriajelölés, sok gyártó használja... Ez az ülő bika méret (ez jutott eszembe mikor először élőben megláttam), a 45-ös kategóriajelöléssel fut a gyártóknál. A 320kg-jával olyan kis-váltó súly a marógépek világában, persze valójában ez is fúró-maró gépkategória. A KAMI az gyártónév, nem a méretre utal. A topikcím elvileg most is lefedi ...
Vagyesetleg:
 - 45-ös marógép klub ( KAMI, HBM ... ) -  

000000000

Gratulálok a gépekhez!!!Lassan kiszorulok a topicból a kis Bf20ammal.....és szerintem soha nem is lesz nagyobb /a műhelyem alig 10m2/ de azért ez marad a kedvec topicom [#crazya][#finom][#email][#gonosz1]

4um5b65d

Tessék máááá mondani, a BF20, Kami és HBM azok nem hagyományos marógépek ????
De szép is lenne az élet ha nem bonyolítanánk....
"Marógép és marás" ha már "Eszterga és esztergálás" a másik topic neve...

bmejdz9nu

Nem ám... :)
Hagyományos gép = jó pár tonnás, valahol szerzett és általában egy idősek a felhasználóval :)

A BF20 és "ezek" (általában új vagy újszerű gépek) már-már tömegesen vannak és lesznek a fórumtársaknál. (hobby és félhobbygépek)
Ezek gyakorlatilag azonosak felépítésűek... (tesók és rokonok - egy kínai tartományból:)
Reprodukálhatóak... azaz a mai napon is megvehetők... forgalomban vannak újként és használt állapotban is...
Általában ezeknél a gépeknél nem a felújítás a cél hanem a tovább fejlesztése, alakítása...
Tehát ha valakinek van valami "átépítő" ötlete azt teljes mértékben adaptálható másnak is...
Míg a "hagyományos" marógépekből talán 1-1 féltestvér párt lehetne kimutatni...
Na jó és meggyőző a duma :) azaz a dumám :)

4um5b65d

Meggyőző vagy nem mondom.... :)
Én hülye meg azt hittem,hogy a szerkezeti felépítés dönti el, hogy mi a hagyományos gép, és nem a tömege....[#fejvakaras][#vigyor1][#vigyor2]
Csak tudnám, hogy a csudában hogy az esztergákkal kapcsolatosan ez nem így van....
Aztán meg a topic alcíme is az, hogy "A hagyományos marás sokban különbözik a CNC-s marástól..."
Vagyis a papírsúlyú gépen a fiatal csóka hagyományos marást végez miközben nem is hagyományos a marógép??
Mennyi furcsaság van ebben a világban ? [#nyes]

Teaway

A hagyományos gép, maró, eszterga, stb. olyan tömeggel bír, hogy helyben születik és ott is hal meg....a műhelyt meg köréépítik:)...ehhez képest a topic-béli gépek játékszerek:)
(Na persze nem, de jól esett leírni)

HJózsi

Igen, valahol ott az igazság... ezek a mi általunk használt hobbi gépek csak "panelfúrók" a nagyokhoz képest ... :DD  Még a 300kg is inkább lepkesúly...

HJózsi

HBM 45 -höz +1 strigula ... :) délben érkezett, 1-kor a segítők, 16:30-kor a helyén... Az utolsó 1m vízszintesen és a 10cm függőlegesen volt a kemény világ, mert a sámli és a tálca külön volt... Érzem a derekam ... Fotók később...

airfoil6205

Hagyományos marógép "hobbystáknak" [#nevetes2]

http://www.craftsmanshipmuseum.com/images/Jordan06.JPG" border=0>

http://www.craftsmanshipmuseum.com/minitoolmen.htm" TARGET=_fnew>A gyártó hanlapja!