Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

A Fanuc 3x mcp az jó a mach-hez csak a home-t kell átírni 500-ról.

000000000

Köszönöm a segítséget Csiki és Mambablack2009,a fanuck működik kipróbáltam.

frob

solid edge megint.. kicsit régen jutottam hozzá és megint azzal kínlódom hogy egy megrajzolt elemet nem tudok pozícióba helyezni utólag, felrakom a méretet megmondom neki hol kellene lennie, és szépen aláhúzza a méretet de maga az elem meg nem mozdulna... hogy a fenébe kell ezt megoldani... kezdek kiakadni tőle... légyszives segítsetek, kösz előre is  

frob

létezik solidedge mac 3 vagy is fanuc az az din66025  postprocesszor? ha nem nagy kérés megkaphatnám én is? ezt is előre is köszönöm!

000000000

Valószínűleg azért nem mozdul, mert létrehozott valamilyen automatikus kötöttséget. Rajzoláskor figyelni kell hogy mihez akarja hozzákötni (szaggatott vonal és piros kiemelés jelzi). Javítani úgy lehet, hogy törlöd a felesleges kötést. Amúgy a solidedge csak modellező, nem tud G-kódot generálni.

000000000

Ja, és ha egy ún. vezetett méretet (tehát amit utólag teszel fel egy már méretezéssel vagy kényszerrel meghatározott elemre, és kék színű) átírsz, akkor aláhúzza ezzel jelezve hogy az egy nem méretarányos méret.

frob

igen igen pontosan kék szín aláhúzva a mocsok, szóval akkor valami kényszerezést kell törölni vagy mit hogy tudjam állítani a méreteket? le lehet valahogy butítani alapból ne csinálja meg?

egyébként igen tudom hogy SE nem tud G kódot generálni ezért is kell valami postprocesszor.. gondolom én... vagy ehhez nem létezik?

000000000

Amikor rajzolsz egy kontúrt, akkor annak még nincs rögzített (vezető) mérete. Amikor lekényszerezed (hozzákötöd valamihez) vagy első alkalommal ráteszed a méretet akkor kap kötött értéket (a méretezés is kényszer). Be lehet állítani az SE-t (IntelliSketch ablak) hogy létrehozáskor ha bírsz egy értéket a fenti mezőbe akkor automatikusan rátegye a méretet. Minden későbbi méret csak lekérdezi a korábban megadott méretet (vezetett méret). Ezért kék színű. Ha módosítani akarod akkor az első (vezető) méretet kell átírnod. Ez fekete színű.
 Egy (vázlat, sketch) akkor van jól definiálva, ha fekete színe van (csak ha a Vizsgálat menüben be van kapcsolva a Vázlat kényszerezés színek menüpont).  
Nem, nem lehet lebutítani. Ez egy parametrikus tervező progi, nem engedi hogy össze vissza firkálj. :D  
 Nem olyan vészes, csak meg kell szokni a munkarendet: Megrajzolod nagyjából a vázlatot, majd addig pakolod rá a méreteket és kényszereket amíg fekete nem lesz. Ezután lépsz tovább.

000000000

A kényszerek és méretek ugyanúgy törölhetőek mint a vonalak csak ráviszed az egeret a kényszert jelölő objektumra (kijelölés módban), majd amikor piros lesz, kijelölöd és törlöd. Ha több minden is van a közelben, vársz egy kicsit és előjön a kis egér képecske, ekkor a jobb egérgombbal kattintva kapsz egy listát a közeli kiválasztható dolgokról és ott kiválasztod: végpont,vízszintes, függőleges stb.
 A kényszerek megjelenítése be van kapcsolva?

000000000

A posztprocesszornak azt a modult nevezzük ami a CAM progi (Edgecam, Mastercam stb.) által legenerált marópályát, a CNC gép sajátosságainak megfelelő G-kódokká lefordítja. Illetve így hívjuk azt a konfigurációs fájlt is, ami a posztprocesszornak ezeket a sajátosságokat megadja.

000000000

szia!
SE egy modelezö program csak az az "CAD"
szerszámpálya generálást ami modelröl tudsz csinálni az más felépitésü szoftveresen azt "CAM" hivják!
de vanak olyan tervezö rendszerek amik tudják egyben ezt a funkciot CAD/CAM felépitésüek!
de látom cad rendszer már ismered az az SE!
Válasz olyan CAM redszert amibe jol mozogsz és könyen megtanulod aztán jöhet a saját post proceszor konfigurálás ha nincs mach3 ép abban a cad rendszerbe amibe szerszámpályát generálsz! de ez már egy külön müvészet !

000000000

És ahogy vakegér is irta ez folyamatosan fejlödö ág az az ahány gépi vezérlö tipus ez több százra tehetö világ szerte az annyi post proceszor tipus is![#wow3]

000000000

RHINOCAM hogy boldogulsz? [#whatever]
abban van mach3 post pedig![#smile]

frob

rhinocam... elindítottam amikor felbosszantott az se de .. biztos fáradt vagyok mert egy vonal húzás után még csak méretezni sem tudtam...

frob

köszi próbálkozom tovább akkor, csak az lesz a vége hogy vami ismertebb talán olcsóbb progit kell kinéznem aminek van a közelemben tanfolyama... mert ez így nem igazán izgi hogy nem tudok megrajzolni egy nyamvadt lemezt pár lyukkal