Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Bocsánat, de jó lenne ha nem kerülné el a figyelmet:

Elsősorban ide, de azt hiszem több érintett topicba is beteszem.

Egy hazánkfiának köszönhető, igen széleskörű formátumtámogatással ellátott szoftver.
Az ára 10E Ft!!!

http://web.t-online.hu/karpo/" TARGET=_fnew>3D object konverter

000000000

Mekkora méretű a modell?
4-es maróra, aminek 2mm a rádiusza?

000000000

szia!
probára csináltam egy hasra utéses szeszám kiválasztásal egy pálya generálást !
de ha meg akarod csináéni a modelt szivesen elküldöm DeskProto 5.0 és kedv szerint olyan szerszámal épen amivel kiakarod munkálni!
[#wave]
felraktam a modelt *.STL kiterjesztésbe!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/soft/Relief/female_.zip" TARGET=_fnew>female_stl

000000000

Szia! Megköszönném, ha elküldenéd.

000000000

szia!
ment........[#ravasz1]

000000000

Hy!
5-axis láttam épülö gépet hátha tesztnek be válalja egy ilyen gép tulajdonosa![#nezze]
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/TURBY.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/soft/Relief/TURBY.ZIP" TARGET=_fnew>>>>>TURBY.stl<<<<
[#taps][#integet2][#vigyor5]

000000000

Szia Mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni a kedves egybegyűltektől: cimco-edit 5-höz "user manual" magyarul tudna Valaki linket ehez? A válaszokat előre és utána is köszönöm.

000000000

Magyarul? Még sohasem hallottam hogy létezne. Elég egyszerű progi, mit nem tudsz?

000000000

Most kezdek ismerkedni ezzel a progival, gondoltam keritek egy júzermanuált. Egyébként erről a progirol semmit tudok.

000000000

Elég egyszerű de nagyszerű. Szerkesztő, kódgeneráló, backplot. Magyarra állítható a kezelőfelülete. Igazából adja magát, könnyű kiismerni.

000000000

Köszönöm a részletes választ.Ennyi részlet után úgyérzem ismerem is.

motion

Üdv. Mindenkinek!
Nem tudja valaki, hogy a LazyCAM-et hogyan lehet rávenni a sima 2D habvágós kódgenerálásra?
Azt írja, hogy csak a pro (vagyis a külön reg.-elt) képes pl. erre. Így alapból szétvág mindent üresjáratban...
Vagy más okos progi??

000000000

Antal Sándor

Szia! A Lazycam-mel én is csak szívtam.Csak úgy tudtam "normális" vágó útvonalat tervezni hogy Corel-ben úgy alakítottam át az ábrát hogy egy vonalból álljon az egész.Minden objektumot szétvágtam,csináltam elejét meg végét,majd összekötözgettem őket.Így a lazy-ben már csak az indulási pontot kellett megadni neki és kész.
Persze ez elég macerás így mert pl.zárt objektumnál be kell vezetni a közepére a vágószálat,majd ugyanott ki is kell vezetni.
A SheetCam-et próbáltam demóba,de nem jöttem rá hogy habvágáshoz hogyan állítsam be.

9b6n3fn2n

Szevasztok mesterek!
Adva vagyon egy relif,  a széleinél mélyebb a közepe magasabban fekszik. Marópályát generálnék AC-vel úgy hogy függőlegesen minél kevesebb alkalommal emelje ki a marófejet, hogy kíméljem a z tengelyt. "Spirál marásra" gondoltam de bárhogy ügyeskedek, mindíg kivülről halad befelé. Szeretném, hogy a magas részen kezdjen és úgy fokozatosan a mélyebb felé. Ha kivűlről kezdi akkor első körben egy mély nútot kellene marnia a szerszámnak, amit lehetőleg kerülni szeretnék a szerszám felmelegedése és miatt, valamint hogy az anyagvastagságom csak 1,5 mm-el vastagabb mint a relif. Remélem értettétek mit is akarok!  
Ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném.
Üdv mindenkinek!