Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

6fabbzvm

Előző természetesen Neked szól! [#hehe]

svejk

Most már csak a működését kellene modellezni :)

35kpazcgr

Sikerült!
A mellékelt videót szintén az Inventorral készítettem.
Kicsit (60-szorosan) belegyorsítottam, hogy ne legyen hosszú. Meg néhány egyszerűsítés is van benne (súly, inga, kilincsmű nem működik, csak a fogaskerekek, tengelyek és mutatók mozognak.)
http://cnctar.hobbycnc.hu/tomahawk/%d3ra/constraint.wmv" TARGET=_fnew>Óra működés közben

Rabb Ferenc

Nagyon klassz, csak vigyázz a gyorsítással, mert 10 órakor felizzott az középső fogaskerék. És elvégre mégiscsak fából van...

Egyébként az utolsó leányfalui talin volt egy igazi is. Ha jól emlékszem "Bajusz" műve volt.

0i8bkxjf4

Sziasztok Ha van itt valaki aki dolgozik AlphaCam on vagy dolgozott vele esetleg ismer valakit aki az legyenszíves írjon már rám egy e-mailt  

Köszönöm

9b6n3fn2n

Üdv mindenkinek!
Tanácsotokat kérném a következőben. Pillanatnyilag egy egyszerű laptopon használom az AC-t nem kevés bosszúsággal. Nagyon lassú (1.3 proci, 512 memória)
Most pc vásárlása előtt állok. Abban kérném tanácsotokat, hogy mi az a minimális rendszerkövetelmény ami alkalmas a szoftver "normális" használatához. Gondolom alapvetően a RAM, a videókártya és a proci mérvadó.
Szerintetek tudok alkalmas konfigot vásárolni max 50 eFt-ért? Monitorom van.

000000000

Az 50 rugó nagyon kevés!
Én 128 rugóért vettem egy ütős asztali gépet. Csak magát a PC-t. Villámgyors.

9b6n3fn2n

Megadnád a paramétereit? Új vagy használt gép?
Szeretnék olyat venni hogy ne kelljen szerencsétlenkedni.

35kpazcgr

Ha megelégszel használt géppel is, akkor 50 eFT-ból is lehet "ütős" géped.

9b6n3fn2n

Persze jó lenne az új de most nincs hozzá elég "kedvem" Szerinted milyen minimális paraméterek kellenek hogy zökkenőmentesen tudjam használni.

Érdekes egyébként hogy az AC egyébként is valami miatt nagyon lassú.  
Ha egy egyszerű gravír funkcióra generálok marópályát kb 3x annyi id,ő mint ha ugyanazt V-carve-ben csinálnám.

yb8iik8sz

Szia!

Az ArtC "normális" használatához milyen gép a megfelelő?

Ez kérdés függvénye, hogy mire használod.
Ha modellezni is szeretnél vele, akkor minél nagyobb és még úgy is találkozol a határokkal.

Gondold át, nem e érdemes később, kicsit gyűjtve hozzá, tényleg ütőset venni.

(Elég "ütős" konfigal használom és még így is kiakad néha.)

9b6n3fn2n

Sajnos ettől a választól féltem.  Azt nem szeretném hogy ráköltök 50 ropit és ugyanúgy kinlódok. Viszont az anyagi lehetőségeim most igen korlátozottak.

000000000

Az ilyesmi feladatfüggő. Nincs az a gép amit egy CAD/CAM progi ne tudna kiakasztani. Csak elég bonyolult felület és elég finom felbontás kell hozzá. A minap számoltattam egy pályát (Mastercam), ahol maga a fájl 800 MB volt, számolás közben megcsócsált 2.5 GB RAM-ot és 15 percen keresztül százszázalékosan leterhelte a proci 4 szálát párhuzamosan.
 A gépben 4GB RAM és egy 2.8 Ghz-es DualCore (1066 FSB) proci van. Az alaplap volt 15000, a proci 22 000, a 4GB DDR2 RAM 27000, plusz tettem bele egy Geforce 9500GT karit 18000 pengőért. Ez ma már belépőszint, de azért elketyeg.

yb8iik8sz

Elnézést.
Nem elkeseríteni akartalak, de ez sajnos így van.
Ráadásul az újabb kiadású progiknak egyre nagyobb a gépigényűk.
Ahogy vakeger is írja a konfigjára, hogy az ma már belépőszint. Hasonló konfigal küzdök magam is a notimon, de egyre sűrűbben át kell ülnöm a nagy asztalira. (pl. egy Adobe AE CS5-t már nem szolgál ki rendesen a notim)

Szóval érdemes átgondolni, nehogy csak a semmit bővítsük a semmivel.

Nem ismerem az árakat, de szerintem használt cuccokból olcsóbban megoldható.

Van egy pc boltos barátom, rákérdezek milye van okosan.
(az egerem 15e a Média Markba, 8e ért tudott hozni. "Mert hülye azért nem vagyok")

000000000

Kérdeztem is egyszer, hogy minek a .NET és a többi csili-vili.
Szerintem, ezért.
Nem a matek lett bonyolultabb. Hanem a fejlesztő környezet lett gagyibb.