Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

lessthanmore

Üdv, tudja-e valaki, honnan lehet Mo-n darabolt vastag alu lemezt rendelni, amit ki is szállítanak? Eddig egy helyen próbálkoztam (Blecha) de ott csak egész táblát árulnak (és perpill nincs is nekik 10-15mm-es lemez). Persze ha valakinek van elfekvőben néhány darab, az is érdekelne, de mivel elég ritkán hirdetnek, így gondolom nem gyakori az ilyen.

lessthanmore

remrendes

RJancsi

Sziasztok! Az adok-kapokban lehet, hogy jobb helye lenne, de hátha... Szükségem lenne 1 db 20x4 mm-es egybekezdéses jobbos acél trapézanyára. Mindegy miből van (négyszög, hatszög, rúd stb), csak acél legyen mert fel akarom hegeszteni egy laposvasra (hajtókar lesz belőle). Ha lapul valahol a fiók mélyén egy, ne őrizgessétek tovább! Az sem baj, ha kopott, rozsdás, mert rögzítésre kell, elég ha egyszer rámegy az orsó végére. Tudom, venni is lehet, de a környékünkön nincs, a webáruházakban meg annyiba fáj a GLS szállítás mint az anya. Köszi, János

RJancsi

Elnézést, jobban megnéztem az orsót, két bekezdéses. [#falbav]
Szóval egy TR20x8 P4 acél anya kellene.

mgabortar

Sziasztok!
Keresek 22mm átérőjű lineáris körtengelyt. Egész rövid darab is elég volna (28mm). Egy persely legyártásához kéne.

sufnituning

RJancsi

Annyira nem. Már megrendeltem az Iramko-tól. Nem is vészes az ára. Ennyiért nem állnék neki esztergálni, és igazából azt sem tudom, hogyan tudnám az öreglánnyal (esztergámmal) a két bekezdést összehozni...

sufnituning

Na akkor jó!

2 bekezdést még én sem csináltam esztergán, még eggyel csak megbírkóztam volna.[#nyes]
De ha nem acélból kellett volna, az
megint más.Az könnyebben megoldható.

RJancsi

Elgondolkodtam azon, hogyan lehetne kétbekezdéses menetet esztergálni. A munkadarabot kellene pont 180 fokkal elforgatni a tokmányban és ütközővel vagy mérőórával pont annyira "kilógatni" mint forgatás előtt volt. Elvben megoldható... De biztos vannak olyan szakik akik tudják a "tutit" és talán el is árulják.

sufnituning

Ja valószínű.
De van egy magyar video róla, ha jól emlékszem és úgy rémlik, az 4 bekezdéses menetet készít az ürge..

mex

Nem vagyok "szaki", de az első menetet készre kell vágni, és a vezérorsót nem kikapcsolva a kéziszánnal kell a második menet bekezdését beállítani. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy 4mm-el előrébb kell tekerni a kéziszánt. Elvileg hátrafelé is lehetne, de akkor a holtjátékot is ki kell venni belőle...

RJancsi

Erre nem is gondoltam, pedig kézenfekvő. Hiába, betonos vagyok nem esztergályos... [#wave]

Csuhás