Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

r07p2gh57

Igen, én vettem ki. Tanulópénz :(

Szalai György: összeraktam és nem működik. Kínai stepper, nem hiszem, hogy neodímium lenne benne.

Szalai György

Gondolod, hogy a mai gyártási tempó mellett ezek még kínlódnak a régi ferrit tecnikával?

r07p2gh57

Azt nem tudom :) De hogy csak egyet mozdul ahelyett hogy forogna, az biztos.

PSoft

Gondolom, -a szétszedés előtt motorvezérlőre kötve- forgattad már azokat a motorokat?

hostya

"De hogy csak egyet mozdul ahelyett hogy forogna, az biztos."

Júújj...[#wilting]

r07p2gh57

Őszintén szólva nem emlékszem. Régóta megvannak már, szétszedés előtt tuti nem tettem vezérlőre őket. Majd kipróbálom egy másikkal is esetleg.
Kérdés, hogy ha megy is, mekkora nyomatéka van.

PSoft

IdézAzt nem tudom :) De hogy csak egyet mozdul ahelyett hogy forogna, az biztos.

Itt konkrétan mit csináltál, hogy akartad forgásra bírni a motort?

r07p2gh57

Rádugtam a mini cnc egyik motorjának a helyére, majd ráküldtem egy 10mm-es elmozdulást. Másik (kisebb) léptetőmotor megcsinálja.

r07p2gh57

Próbáltam úgy is, hogy az egyik tekercs polaritását megcserélem, ugyanez a helyzet, mozdul egyet és kész.

B.Zoltán

Ez az ürge is szétszedte a motort, mondták is neki, hogy eldobhatja, de ő állította, hogy nem lett baja.
Kitudja mi az igazság.

Szedlay Pál

Szia!
Nekem van ekkora kemencém. Ha kell eladom neked. 150.000FT

000000000

Egy egyszerű tesztet javaslok.
Bekapcsolt vezérlőnél álló motortengely helyzetből kézzel elfordítva a szíjtárcsát 7.2 fokonként érezni fogsz egy nyomatékcsúcsot. Ezt hasonlítsad össze egy azonos típusú, nem szétszedett, jó motorral. Ha jelentős a nyomaték különbség, azt kézzel is érezni fogod, és akkor sajnos tényleg használhatatlanná vált a motorod.

pagabee

Sziasztok,

3mm vastagságú AlMg3 lemezt (vagy hasonlót) keresek.
Kis mennyiségben honnan érdemes beszerezni?
~250x350mm-es táblákra gondolok.
(2nm-t nem akarok megvenni.)

Leeső darabok is megfelelnek, csak legyen rajtuk összefüggően kb ~A/5-ös méretű felület.

Előre is köszönöm a segítséget!

r07p2gh57

Jó hír: vacak volt a kábel amivel próbáltam, a motoroknak semmi baja, ráadásul a nyomatéka is olyan maradt hogy kézzel lefogva kifejezetten nehéz lépésvesztésre kényszeríteni.
Köszönöm mindenkinek az infókat!

Szóval: akkor ismételten keresek Tata környékén olyat aki az 8441-es postban leírtakat meg tudná csinálni.