Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Há' igen, csak az a baj, hogy azt viszont nem írja ki, hogy most éppen melyik eset van, amikor tökéletes, vagy amikor nem annyira.
[#nyes]

svejk

Gépjármű motortérbeli kábelköteghez kellene nekem bandázsszalag.
Van itthon két féle autósboltos Certoplast vásznas szalagom -sajnos típusjel nélkül-, de meglepődve tapasztaltam, hogy mindkettő nagyon jól ég. [#wow1]
(pedig még a mezei szig. szalag is önkioltó)

Úgy látom ez az 514-es lenne az igazi, de itthon nem látok sehol.

Egyéb márkát, beszerzési forrást tudtok javasolni a feladatra?

ra8nsmk6w

Remélem belső égésű motorod van beépitve![#nyes]

svejk

No jól van b@szogassatok csak...
Sz.Gyuri barátom is azt írta erre ha már leég az autóm miért épp a bandázs maradjon meg.

Szerintem meg ha képesek voltak a gyárban önkioltó vezetékkel vezetékezni akkor miért épp a bandázsból csináljak gyújtózsinórt?

RJancsi

Akkor már a műszerfal műanyagjait és az üléseket is cseréld le mert azok kifejezetten jól égnek. [#nyes]

ra8nsmk6w

Mire őssze futunk egyszer addigra szerzek neked ilyen bandázst[#eljen]

Szalai György

Nézem a CERTOPLAST 514 adatait.
Aszongya: ,,hőmérsékleti stabilitás 3000 h / + 125 ° C (rövid távon 150 ° C)"
Pedig ezt ,,kifejezetten az autóipar kábelkötegelésére tervezték"
Nem tudom, hogy mi lehet a tartalom az mögött, hogy: ,,a lángállóság megfelel a VW TL1010, FMVSS 302, UL 510, DBL 5307 és BMW GS 95008-3" lehet, hogy mérsékelten, vagy egyáltalán nem lángálló.
Én tegnap megküldtem a nálam lévőt (Coroplast autóipari textilszalag) gázlánggal, kb. 2 másodperc alatt gyulladt meg és úgy égett, mint a zsír.

svejk

El is szomorodtam, alig bírtam aludni. :(

Lehet marad a fekete szig.szalag vastagon, helyenként kábelkötegelővel megerősítve, hogy az olaj ne oldja le.

Egyébként ma délelőtt megnéztem az eredeti lángállóságát is.

Az elágazásoknál levő ránézésre fekete szig.szalag nem ég, azonnal elalszik.

Ahol vékony gégecsőben vannak a vezetékek ott a nyakaknál ránézésre pont olyan ritka szövésű van mint ami nekem van CERTOPLAST és persze ugyan úgy ég is mint a huzat. :(

Egyébként pont ezekkel a gégecsövekkel és műanyag kábelcsatornákkal van a baj hosszú évek alatt a rázkódástól több helyen lekoptatták a vezetékről szigetelését, sőt van ahol már a rézből is elkoptatott pár szálat.

Csak véletlen vettem észre olajcserénél, de ugye most már a tudat b@ssza a csőrömet.

Bontóban 10-15 ezer egy ilyen komplett köteg, no de ki tudja az állapotát?

RJancsi

Ha nem ódzkodsz a kábelkötegelőtől, akkor a kipufogó bandázs-szalag is szóba jöhet. 1000°C felett is hőálló, cserébe ritkán kapni 5 centinél keskenyebbet de legalább jó drága. [#nyes]

svejk

No, szerintem "ugorgyunk" mert az utóbbiak már úgy is offtopic-ok voltak.

RJancsi

Pedig akár komolyan is veheted. 1 mm vastag ezért jó mechanikai védelmet nyújt. Hőálló. Csak az egyik végén kell kábelkötegelővel rögzítened ahol abbahagyod a betekerést. Hosszában akár el is vághatod, ha úgy tekered be a vezetékeket hogy az ép szél legyen kívül. Félbevágva a 200 ft/m nem is olyan rossz ár.

Devecz Miklós

Sajnos a baj nem jár egyedül.

Sikerült beszereznem a "ceruzahegyezőmhöz" a meghibásodott potméter helyett egy újat. Ezzel két napig hiba nélkül üzemelt a gép, azóta hallgat. Bármit csinálok, meg sem mozdul. Először néhányszor kiverte az olvadó biztosítékot, de azóta azt sem bántja.

Kérdésem, be lehet szerezni egy komplett vezérlést valahol a világon?
ERBA Compact 300-as a gép.

Csuhás

Szvsz ez az a pillanat amikor egy 3f aszinkron motor és egy frekiváltó jobb megoldás lehet. Bár az eredeti elektronika is javítható, képek alapján nem egy bonyolult dolog.

ibudwmwah

Sziasztok!

Diplomamunkámhoz szükségem lenne egy, már végzett gépészmérnökre aki vállalná, hogy a hivatalos külső konzulensem lenne. Feladata mindössze annyiból állna, hogy aláír pár papírt arról, hogy konzultáltunk 3 alkalommal és nagyjából átnézte a végleges diplomamunkámat. Ezek ilyen kötelező formai dolgok, amiknek meg kell lenniük az elfogadáshoz.
[#nezze][#help]
Sajnos a cégnél, ahol vagyok, nincs más mérnök, ezért kérdezem, hogy  van-e esetleg itt a fórumon olyan tag aki hivatalosan gépészmérnök végzettségű és elvállalná eme nemes feladatot? [#vigyor0] Természetesen meghálálnám a segítségét.
A témám amúgy egy kapuvázak gyártásához használt, speciális cnc hegesztő célgép mechanikai kialakításának megtervezése. De a konzulensnek nem muszáj a témában járatosnak lennie.

remrendes

Kuldok egy Tesa katalogust. A hetvegen megnezem mit hasznal a VW markaker.