Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

jani300

Ide se teszek fel képet a keretes állványomról ... :)

sastas

000000000

s7manbs8

Valakinél létezik esetleg a fiókban 33pF/6kV kerámia kondi, backlight inverter kimenetén van, 2 db kipukkant.

svejk

"Ha nem egy kis 3mm alatti átmérőjű csapszeg kikocogtatás a cél.."

Tehát használtad rá. Ennyi...
A többi csak duma

Szalai György

LittleSV

Sziasztok,

Keresnék 40(D)x30(d)x7(H)mm ferrit gyűrűmágnest. Hol találhatok ilyet?

magnesek.hu, euromagnet.hu, magsy.hu megnézve ott nincs.

LittleSV

Még mindig itt tartok... Azt mondta az euromagnet hogy vegyek nagyobbat és munkáltassam meg. Igaz senki sem szereti elvállalni mert ugye mágnes... De vízzel lehet munkálni (gondolom az 500ft-os mágnest 10ezerért körbevágják).

Esetleg más megoldás? Nyilván a ragasztás nem annyira jöhet szóba, mert a mágneses kör nem fog záródni.
Igaz nem kell erős mágnes (csak reed csöveket kell izgatnia), de nem tudom miből lehetne megoldani. Vajon a mágnes szalagot feltekerve elérhetem ugyanazt a hatást? Vagy öntsek epoxiba 10*10*7mm téglalap mágneseket körkörösen elhelyezve (ez már megint akkora meló amivel nem éri meg foglalkozni, inkább egy korongmágnes és fúrják ki, vagy gyűrű mágnes és "esztergálják" körbe méretre)?

LittleSV

DC motorokban nem szokott lenni ilyesmi méretű állandómágnes?

Csuhás

Két megfelelő méretű alátét közé mondjuk három kis mágneslapka. Simán egyben marad de ragasztható, vagy kiönthető műgyantával.

svejk

nem

Az eszközt nem lehet semmiképpen a mágneshez igazítani?

Egyébként a REEd-hez nem kell egyáltalán gyűrű elég ha melette mozog egy a reed tengelyirányába polarizált bármilyen alakú mágnes miska.

svejk

PSoft

Én, a hangszórók környékén(is) nézelődnék.

De, holnap de.(10 körül) csörögj rám, valami hasonló méretű maradék rémlik, egy régebbi projektből.

LittleSV

Jó ötlet, de akkor faragnom kell ilyen alátétet (40*30mm), mert a 7mmbe bele kell férjek.

LittleSV

Nem lehet, mert egy menetes orsón mozog. Mondjuk most nincs előttem hogy miért van rajta gyűrűmágnes, és miért nem csak egy ponton van mágnes (talán forog körbe a tengely és az egy pontban lévő elmozdulna a reed elől?!).