Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Ajánljatok nekem kipróbált Kína, Shenzen, stb. helyeket ahonnan az elektronikai alkatrézek a plusz 30-40 dolláros futárköltség fejében ténylegesen meg is érkeznek gyorsan.

Sajnos már beleszaladtam olyanba, hogy hiába lett kifizetve a gyorsposta ha az eladó késlekedik a feladással, 8-10 nap alatt ért ide.
Utoljára az UTSOURCE-el jártam így, valószínű nem volt nekik mégsem raktáron.

Mindössze pár darab távolkeleti kuriózum kell, van sok helyen belőle.

svejk

Sőtt nekem az is megfelelő, ha van valakinek bejáratott helye de nem akarja elárulni, akkor én megadom az alkatrész típusát és Ő beszerzi nekem, de garantált legyen az idő.

ywathzay

Bangood-on nézted? Nekem a minap úgy adtak fel ott rendelést (igaz nem elektronika), hogy náluk elvileg még tartott az újévi ünnep, de simán postára adták 1 napon belül.

svejk

ott nem ad találatot, de alapvetően nem a keresőhellyel van gond, mert az Ebay-en és az Alin van dögivel, hanem a gyorsasággal.
Tehát a gyorsaságáról híres eladó kellene.
Természetesen fizetem a felárat meg áfa, vám sem gond, csak az idővel vagyok gondban.

ywathzay

Szánj rá egy levélváltást, és írd meg neki hogy sürgős, és nem posta, hanem DHL vagy Fedex kellene. Ha cég, akkor valamelyikkel úgyis szerződésben áll, és ebay-en törekednek az 5 csillagra. Ezekkel feladástól számítva 4-5 nap alatt itt a csomag a vám előtt, ha nem kell vám elé állítani, akkor következő nap meg is kapod, de az is jó esetben 1 nap + jelent. Ettől gyorsabb viszont nemigen van.

svejk

Közben mégsem lett sürgős, kivárja a 3 hetet.

svejk

Motorosnak az adok-veszekbe.

Úgy látom  alapvetően két féle vonalon megy a dolog.
Van az egyik:
- elég kezelhetőnek tűnik,
- van beviteli billentyűzet,
- van sok M kód célgépekhez PLC helyett is megteszi

- nincs szerszámpálya kijelzés és csak 50 KHz-et tud.
- csak a legalapabb kódokat tudja
- nincs gyors lézer kimenete
 nagyon pici, 4"-os  QVGA kijelző

A másik:

- picit nagyobb  és jobb felbontású kijelző
- van szeszámpálya kijelzés
- 500 kHz step freki (ez kicsit gyanús)

- ugyanúgy csak az alap kódokat ismeri
- nincsenek kibővített M kódok
- borzalmas lehet a kezelése

Szerintem nem nekünk való, de célgépekre, zöld gomb nyomkodó emberkéknek jó lehet.

svejk

Itt jobban látszik milyen picike, de fickó nem vacakolt egybeépítette a távvezérlővel. :)

svejk

No meg vannak ezek de ez is elég rémisztő, max 1000 sorról nem is beszélve, tehát reliefre kilőve.

Motoros

Nekem az első verzió is már túl sokat tud. Ha üzembiztos stabil akkor nagyon sok egyszerű célgéphez jó lenne, egyszerűbb mint egy PLC. De az ára nem jó mert feléből össze tudom rakni ugyanezt ami tuti stabil, csak 5 x annyi helyet foglal mint ez. Na majd meglátjuk.
Az orosz koma már használja.

Motoros

Végül is az iparból leszivárog a vezérlő tized áron, kis műhelyeknek ez nem rossz.

Sz.József

Én 5000 sort látok a manuálban.
Persze még ez sem elégséges reliefhez...

svejk

No igen a stabilitás nem látszik a videókon. :)

A kínai szoftverek tapasztalataim szerint csapnivalóan rosszak. Vagy megszokod, vagy kidobod.

A Mach/UCCNC/Linux legalább rugalmas, elég jó támogatás van hozzájuk.
Az első kivételével stabilnak is mondhatóak.

Motoros

Ha csak 100 sort tudna nekem az is elég lenne...csak az ára??

Sz.József

Hmmmm...
A weboldalon meg 1000 van írva.
Na, akkor melyik az igaz?