Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha gyorsan lecsapod valamelyiket, még Debrecenben be tudod mutatni! :)

Sz.József

Hát igen.
Lehet, lesz ez még olcsóbb...
Vagy nagyobb tudású..., csak idő kérdése.

svejk

KÉRÉS!

Aki megvette Mlaci-tól az SMC4-4-et légyszi írjon ide egy pár sort az első benyomásról és esetleg folytatólagosan a beüzemelésről.

Ha nem szereti a nyilvánosságot akkor magánban kérdeznék Tőle egy pár dolgot.

Előre is köszönjük!

Motoros

Igen értem. De nem lehet összehasonlítani a kettőt.
 Ha akarok egy nútot marni akkor engem idegesít ha a háttérbe egy erőgép kerreg. Minden bekapcsolás egy szívinfarktus, vajon betöltődik úgy ahogyan tegnap.
Nem beszélve arról, hogy azt a sok felesleges hardvert és szoftvert is csak meg kell fizetni valakinek.Nincsen ingyenebéd.
Itt meg csak az van aminek lenni kell.
Azért mondom, hogy 10 éve már így kellett volna csinálni és kimarad az a sok cinkefars.

Az ipari vezérlők már 25 éve stabilak, csak az van bennük ami kell.GSK ha ezekhez hasonlóak akkor nem lesz gond.

Sz.József

Mivel a beírás nekem lett címezve.
Nem én voltam a "tettes"...
De tapasztalatokról én is szívesen olvasnák...

Motoros

Mintha még szabad lenne.Neked kéne tesztelni, már bizonyítottál.

svejk

"Minden bekapcsolás egy szívinfarktus, vajon betöltődik úgy ahogyan tegnap."

Ez tetszik :)

Pedig az előbb még azt írtad, hogy tudsz fele ennyiből stabilat csinálni.

Egyébként emlékszem volt már az elején itt a fórumon is próbálkozás a memórikártyáról való futtatásra, de valóüszínű beletört a bicsak, vagy csak a lekesedés múlt el.

svejk

Bocsi nem neked szántam, talán Hidromatik lehetett.

svejk

Egyébként az UCCNC stabil, ott nincsenek megmagyarázhatatlan váratlan események, főlag amióta LAN-os verziót használok.
Már referenciát sem vettem fel vagy három hete, tudja a dolgát.
Hibákat találunk, de az általában pár napon belül javítva van.

Motoros

Na mostmár mennem kell de erre még a válasz:
monitor: Lone wolf féle tenyérnyi 4000 forint.
pc : kliens gép vinyó nélküli sok van a neten Cf kártyáról fut: 5000....10000 forint
op rendszer DOS 6.2
progi: TCNC  (valamikor 80 dollárért megvettem a liszencet, de ez most nem számít be)
billentyűzet+ egér : nulla forint
Lehet még tízezer sincsen és hót stabil, és ismerem a progit ami fontos nagyon, meg az is hogy már nem fejleszti az öreg.Viszont ezzel nem lehet reliefet marni mert nincsen CV mód, de ez nekem nem számít.

vjanos

Ilyen SMC4-et használ már egy fórumtárs, akinek több Haidenhain vezérlős gyári gépe is van.
Pozitívan nyilatkozott róla.

Ha jól látom főorsó szinkront ez sem tud?

Egyébként hobbyra, célgépre, általános felhasználásra szerintem ma jó megoldás a Smoothieboard.

Kínából 15e ft körül van az MKS Sbase V1.3 klón.
Eldolgozik SD kártyáról, etherneten hozzáférhető, 5 tengely, van ehhez is érintőképernyő, vagy akár wifi bővítmény.
Maró, lézer 3d nyomtató támogatás alapból.
Ha kell a szoftver bővíthető, a bemenetekre közvetlenül lehet g-kód végrehajtást tenni .

Csak valahogy nem tudnak az emberek elszakadni a párhuzamos porttól :)

000000000

svejk

Az volt az első amivel próbálkoztam de bénáztam, nem értetem még az összefüggéseket, hiányzott a szerszámpálya is.
Aztán a mach3-mal saját esezmtől el bírtam indítani a gépet oszt' úgy maradtam sokáig.
Később újra elővettem, de visszalépésnek tartottam.

svejk

Az a baj nem is ismerjük.

Hol van ennek a szoftver része? vagy mivel kompatibilis?

Olyan esetlenek számomra ezek az összevissza kattingatós honlapok.

Motoros

Kösz, jól esik a dícsérő szó!
De ha nem annak szántad akkor nekem: [#kuss]