Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Nekem van pár db olyan 15cm x 1m es darab .Mekkora és hány db kellene ?

Jozs

No ez sajnos nem jött össze. Beszéltem velük, azt javasolták, hogy a legkeményebbel próbálkozzak, és hogy csináljak gipszből öntőformát. El is készítettem, csak ott szúrtam el, hogy túl kicsire vettem a beöntő nyílást, mert azt hittem folyósabb lesz a cucc. De sajnos elég sűrű volt, illetve fokozatosan sűrűsödött ugye ahogy kötött, így nem volt időm betuszkolni az anyagot. A siralmas eredmény a lenti képen látható.  
Tulajdonképpen csinálhatnék egy második nekifutást, de a kudarcnak legalább annyi értelme volt, hogy meglássam, nem igazán jó a gumi. Egyrészt még ez a legkeményebb változat is elég puha, másrészt nagyon súlyos, ami egy bukósisakban nem előny :-).

Szóval most arra gondoltam, hogy ha már úgyis megvan a gipszforma, műanyagot kellene beleöntenem. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata ? Köszi.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/vegyes/ontecs.jpg" border=0>

000000000

Purhabból nem lenne jó?  
A vékony folpakk réteggel bevonni a mintát. Gondosan, hogy ne maradjon fedetlen terület. Mert beleragad.
Egyik végen nagyobbacska nyílás, ahol kijön majd duzzadáskor a felesleg. No, meg ott töltenéd bele is. A formát kötözd össze ne nyomja szét.

Amikor megszilárdul. Még várjál a szétszedéssel pár órát.  
Szétszedés után a fóliával együtt kijön a formából. Ahol szükséges, tudsz rajta faragni késsel, szikével. Főleg a betöltő nyílásra gondolok.  
Könnyű, erős, félkemény lesz. Hasonló mint ami benne volt.  
A rajtamaradó fóliaréteg szerintem nem lesz zavaró.

000000000

Én, egyébként a szilikon gumit Felhabosítottam volna amennyire csak lehet.  

Rabb Ferenc

Danibá majdnem eltalálta a tutit. Nem "mezei" PUR hab, hanem két komponensű rugalmas, kérgesedő változat. Összekeverés után 10-20 sec alatt kezd habosodni és 30-60 sec alatt meg is keményedik, tehát nincs sok idő játszani vele. Ilyenből készülnek pl a buszok kartámaszai is. Belül habos marad, kívül pedig egy vastagabb kéreg alakul ki, ami erőssé teszi az egész darabot.

Utoljára (úgy 20 éve) Solymáron a PEMÜSIL-nél kaptam mintát. Ha még léteznek, talán náluk próbálkozz.

000000000

Megint mellé lőttem. [#nevetes1]

Érdekes lenne az általad említett anyagnak a beszerzési forrását tudni.
Ahol kis mennyiségben is beszerezhető.

Jozs

Köszi az ötleteket. A PUR habnál attól tartok szétrepeszti a formát ha összefogatom ( hiszen gipszből van ), hiába hagyok rajta nyílást. Ha meg nem fogatom össze akkor az a baj :-)
A Ferenc által javasolt típus egész jól hangzik, bár a kivitelezést nagyon át kell gondolni, a 30-60 másodperc elég necces.
Találtam olyat hogy "ragasztó PURhab", nem tudom azonos-e ezzel, mindenesetre arra is azt írják, hogy nem növexik a térfogata amikor szilárdul.

000000000

Nem nyomja szét, ha van hagyva nyílás. Viszonylag lassan tágul.  
És, persze nem kell telefújni sem, mert felfújja magát, és kitölti a formát.  
A fölösleg szépen kiszivárog.

Rabb Ferenc

A ragasztó PUR-hab is merev, törékeny kikeményedés után. Valóban sokkal erősebben tapad mint az egyszerű hab, és nagyon kicsi az utólagos térfogat növekedése.

http://www.pemu.hu/index.php/hu/cikk-spectermekek-puhabok" TARGET=_fnew>PEMÜ Integrál formahabok

De hol vannak a vegyészeink???

i0sykf9uy

m8zmkic73

Sziasztok.
Felteszem a kerdesemet, hatha tudtok segiteni.  
Egy most keszulo dobozhoz szeretnek meretre gyartott szilikontomitest keszittetni. A tomites kor keresztmetszetu, 1-1,3 mm atmeroju, a doboz, amihez kell kb. 65 x 40 mm.
Termeszetesem mar megvannak a pontos meretek, Step file, stb. Kb 200-300 darabra lenne szukseg. Ha valaki tudna nekem segiteni, vagy ismer olyan embert, ceget, aki ilyennel foglalkozik, erem jelentkezzen.
Koszonom.

Révész Richárd

http://bolthely.hu/szilikongumi/lista/4d0e04135x739_Szilikon_zsinor" TARGET=_fnew>EZT nézd meg szerintem ennél nincs olcsóbb megoldás.
Van hozzá ragasztó is, azzal tudod végteleníteni.
Feltéve ha jól értelmeztem az írásod.

m8zmkic73

Nem szeretnek zsinort, mert ennek tenyleg tomiteni kell viz es tengervizben, es 1 mm atmerot nehez vegteleniteni. Ja, es tobbszor szetszedheto- osszeszerelheto kell legyen. De azert koszi. Nem feltetlenul a legolcsobb kell. Esszeru aron kifizetnem a szerszamot hozza, es a legyartast is.

Révész Richárd

Hát sajnálom. Esetleg kérdezd meg őket hátha megoldják.
Elég jó cég, legalább is a tapasztalataim alapján.