Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem.
Olyan kell ami m/perc mértékegységben folyamatosan kijelzi a huzal sebességét.
De azért köszi, hogy foglalkoztál a kérdéssel!

62pb8zge

svejk

De nem útmérő kell, hanem sebesség a mérés tárgya.

RJancsi

Lehet, hogy hülye ötlet, de első gondolatra egy digitális bicikli sebességmérőre gondolok. (A legolcsóbb tecsós is jó lehet.) Ha a huzalnak nekinyomsz egy dörzskereket és arra rágyógyítod a mágnest, valami sebességet ki fog jelezni a műszer. Némi matekozás kérdése, hogy mekkora kereket, hány db mágnest és milyen virtuális kerékátmérőt kell alkalmazni, hogy a kijelzett érték m/percben legyen...

svejk

Az ötlet kiváló, de nincs idő, és valami ipari kinézetűenek kellene lennie.

frkdv6dyr

Simán tudsz csinálni is egyet PIC-el. Olyan dobozba teszed amilyenbe csak akarod. Ha van kedved még lábba vagy inch-be is kiszámoltathatod.

svejk

ANTAL GÁBOR

Pont egy ilyen fejlesztéssel van megbízva egy PIC es kolléga .    Nálad hogy oldódott meg ? Ideiglenesen én a Svejk féle [#nevetes1][#nevetes1] DRO t használtam  sebesség üzemben ( A jeladó egy enkóder volt) . Nálam egy relatív szám volt az érték de lehet hogy csak programozás kérdése és m/ perc lenne az eredmény  ( persze a nyomógörgő átmérőjét ismerni kell

izbeki

Sziasztok!
A képen látható gépvázat szeretném síkba maratni, lehetőleg Dunán innen. Nem tud valaki valami jó helyet? Köszi.
http://izbeki.uw.hu/maro_2.jpg" border=0>
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

frkdv6dyr

Szólj ha sikerült, valami hasonlót tervezek én is.

izbeki

OK, de sajna 2 hónapja még csak igérgetések vannak, semmi konkrét, de szólok, ha sikerült.

svejk

A megoldás gordiuszi volt, még sem kellett  azonnal a folyamatos kijelzés, elég lett a skálázott potméter.

így marad idő kitörpölni egy frappáns megoldást.

wt8g4i4

pl Veszprémben a ferro trio bt, van ekkora gépük ahol meg tudják csinálni talán okosban is.......

izbeki