Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Jó estét kívánok mindenkinek! Van egy Mini Mill Mt2-es marógépem amelyhez szükségem volna egy potméterre mivel az eredeti meghibásodott. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek egy fölösleges vagy Magyarországon beszerezhető-e? Az alkatrészre WH24-2 Z4K7 van írva. Már ha ez segít behatárolni. Előre is köszönöm a segítséget.

svejk

A poti 4,7 kOhmos, lineáris, így kérd a boltban.
Ezek után már csak szinte a képzelet szab határt, hogy milyen fizikai formátumút tudsz "befaragni" az eredeti helyére.

s5f8tmfv3

Sziasztok!
Nyers fém névtáblához hol lehet hozzájutni?

cxmcdtrx

A képen jelölt alkatrész nyomáscsökkentő funkciót tolt be, ezzel tudod a vákuumot csökkenteni, ha arra van szükség.
Mit csinál, vagy mit nem csinál, amiért újra van szükséged? Csak a forgató gomb kell hozzá, vagy a "bele" is?
Kísértetiesen hasonló szénlapátos vákuumszivattyút használunk mi is, jövő héten meg tudom nézni neked, hogy az milyen.

000000000

Szia, megveszel egy nyers fémet és névtáblává aprítod.
:)
de van drágább megoldás is... :)

Fanyűvő

Sziasztok!

Keresnék egy spéci biztosítékot, vagy olyat, ami vele kompatibilis.
Nincs esetleg valakinek bontásból?

A típusa:
Kyosan 80LF15 Fuse 15A 800V [PZ0]  

http://www.ebay.com/itm/Kyosan-80LF15-Fuse-15A-800V-PZ0-/141098111097

w987wzmm

Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Energialáncot hol kapok olcsón?

000000000

Ilyenem van 10 és 20A-esben.
Nem tudom jó lenne-e mind értékben, mind méretben.
http://www.cnc-shopping.co.uk/images/Fanuc_A60L-0001-0147_25FH50_KYOSAN_50A_fuse.jpg" border=0>

svejk

Az övének 70 mm a felfogatási furattávolsága és 800 V-os.
(3x400V-os hálózat DC buszát biztosítja)

000000000

Egy biztosítéknál miért fontos a fesz? Nem ugyan úgy viselkedik 800V-on, mint pl 200V-on?

svejk

Amíg nem dolgozik addig mindegy.
De ugye a biztosíték akkor dolgozik amikor megszakad, olyan mint a gyufa, jó...volt. :)

Biztos láttál már Te is sok szétrobbant üvegbiztosítékot, sőt akár foglalat is szét tud durranni.  
A zárlati áram megszakadása elég nagy energiát produkál. Ionizálódik a benne levő levegő és még egy darabig ívet húz. Ezt szokták pl. homoktöltettel csökkenteni.
Ha alacsonyabb feszültségű a biztosíték akkor a közelebb levő fegyverzetek is áthúzhatnak.
Mindezt tetézi a DC feszültség, mely ívhúzás szempontjából sokkal rosszabb.

A fentiekhez kapcsolódik még egy fontos paramétere a biztosítékoknak, az árammegszakító képességük. ez pl. a 80LF15-nél 100kA.

Ezek a biztosítékok általában gyorsak is, egyes esetekben meg tudják védeni az utánuk következő félvezetőt. (no ez azonban elég ritka :( )

Esetünkben a lényeg, hogy ha elszáll a félvezető akkor a bizti biztonságosan meg tudja szakítani az áramot és nem lesz egy tenyérnyi elszenesedett rész a panelon esetleg azért mert a bizti két fegyverzete áthúzott és az ionizálás miatt mindenfelé elkúszott az áram.

000000000

Sziasztok, csak gondolatok...
(a te hibátlan definicióidhoz... képest néhány, elrugaszkodott -matricás- de reális lehetőségek)
-a fesz. nek van jelentősége, nem 10 és 100 v-nál, hanem pl 35kV simán átmegy rajta az árama
-gyors-lomha a cél szerint...
-az áram, az átmegy, üzem szerint...  vagyis ha átmeneti ellenállása van (kontakthibás'), mint fogyasztó, melegszik...  :)
-bocs, hogy beleszóltam  :)

000000000

...de vehetsz Selmeci Auréltól, valami gravo-valami-, igényesek, öntvény, réz, stb, macskabárca, kutyabiléta, festményfelirat, stb...

Fanyűvő

Sajnos akkor nem lesz jó - ha jól értelmezem Svejk válaszát:((

000000000

Sziasztok, szabad kapacitásom van hab(betű) vágásból...
Tudom, hogy mindenkinek az van...

Ismeritek a klasszikus esetet:
(pomezsánszkinál voltam, régen, rámjött a röhögés a lépcsőn...)
Rohan a fickó a találmányi hivatanba(ban) felfelé a lépcsőn, (mint én), és kiabál: -engedjenek előre-engedjenek előre
15en állnak az ajtónál: -engedjenek előre-engedjenek előre a találmányi hiovatalba jöttem
-mi is! menjen a sor végére!
--engedjenek előre-engedjenek előre én az örökmozgót hoztam
-mi is! menjen a sor végére!
-engedjenek előre-engedjenek előre az enyém mindjárt megáll