Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Ha a szállításról van szó itt egy tanulság.
Vásároltam egy két dolgot Kínából. Gondoltam ráér tengeri úton hozatom be. 0,3m3 és 43Kg tehát kicsi csomag, gyűjtő konténerben. Ki is fizettem C&F Budapest paritással 177US$ szállítást és utána jött a meglepi még itthon fizessek egyéb szállítási költségekre 415Eurot. Ugyan ekkor indult egy másik csomag 155Kg 1m3 ami FOB Sanghaj és magyar szállítmányozási irodán keresztül jön. Össz költség 255 US$. Tessék vigyázni csak FOB Paritással és magyar szállítmányozó céggel szabad behozatni mert különben úgy jársz mint én.

Szedlay Pál

Hogyan tudod a 27% Áfát kikerülni? Ezt nem értem. Kifejtenéd bővebben. Köszi.

ce2s84jij

Az ÁFÁt nem, de a 27%-ot ki lehet valamennyire kerülni. Minden ami bekerül az EU-ba a harmadik országokból át kell hogy essen a hivatalos dolgokon. A lényeg, mindegy hogy hol, mert utána az árunak EU státusza van, az EU-n belül pedig szabad az áruforgalom.

A kis "vackoknál" (kb. 20USD) ez mindegy, mert max. nyomnak rá egy bélyegzőt. Nem ÁFA és vámköteles, ha saját használatra veszed.

Luxemburgban (a wikipédia szerint) pl. 15% az ÁFA. Ha tehát a Kínai csomagodat Luxemburgban vámoltatod el, akkor 27% helyett csak 15% kell fizetned és máris nyertél 12%-ot. Innentől EU-s az áru és oda viszed ahová akarod.

000000000

Sziasztok,

A főorsómhoz kellene 2 db 7004-es csapágy. A márkásaknak elég húzós az ára 20000 fölött darabja. Szerintetek mire száűmíthstok ha KBS-t teszek bele? mert ha mondjuk 1/4 élettartamot kibír mint a NSK akkor már bőven megéri...

Szedlay Pál

Cégesen megveszem Luxemburgból és az Áfa különbözetet pedig be kell fizessem, sajnos. Magánszemélyeknél ezt nem kell. Azért magánszemélyként megnézném ki az a személy aki talál valakit aki neki a behozatali procedúrát megcsinálja puszira Luxemburgban és ingyóért elküldi Mo.-ra.[#wink]

2vkx6unz

Ha ezt így csinálod cégesen akkor a NAV kopogni fog ÁFA-csalásért... Az ÁFA különbözetet be kell fizetned, kivéve magánszemélyként.

Szalai György

Szerintem hobby felhasználásra, házi készítésű főorsóba, megteszi az olcsó is.
Ha még nem használtál precíziós orsócsapágyat gyári főorsóban, akkor észre sem veszed a különbséget.
Gyári, precíziós főorsóba meg csak az odavaló csapágyat.
Szerintem.

000000000

Haggyátok már abba a hülyeségeket!

mi itt átvilágíthatók vagyunk!
ÁTVILÁGÍTHATÓK.
"mindenki" lát bennünket!

priviben is!

000000000

VighLajos

Volt pár hét, amíg csak a regisztráltak tudtak belépni.
...egyszer csak megszűnt...

000000000

VighLajos

Dehogy szóltál rosszat!
Igazad van!
Amikor nyáron volt a "kiszavazós", pár napig csak a regisztrált tagok tudtak belépni, és olvasni a fórumot.
Aztán ez megszűnt, és belépés nélkül is olvashatóvá vált mindenki által.
...lehet, hogy a "Nagy Testvér" röhög rajtunk: meglátszik, hogy hobbisták vagyunk, a profik ezt másképp csinálják.

000000000

ok, köszi
csak annyi, hogy mi mindnyájan tiszteljük a szabályokat...
lehet, hogy nem mindet ismerjük...
de amit igen, azt tiszteljük.
Ez a fiatalokra méginkább érvényes...
Cipruson iszonyat sok a MACSKA, etetni tilos, de mégis...
Gibraltáron meg a MAJOM, "aki" kilopja a kezedből az egyébként neki szánt (mert rászoruló) ajándék banánt...
:)

ce2s84jij

Valahogyan nem regisztráltam, hogy a kérdés csak és kizárólag céges esetet boncolgatott volna. Elnézést.

A válaszom is általánosabb, hogyan is működik stílusú volt. Amúgy külföldi vagyok, tehát nem ismerem a Mo. ide vonatkozó jogszabályokat. Saját tapasztalatomból indultam ki és ebből az jött le (és most is ez a véleményem), hogy magánszemélynél és bizonyos tipusú cégeknél is törvényes az általam leírt módszer. Hogy mennyire praktikus az egy másik kérdés.

Még egyszer elnézést, nem akartam felbolygatni a kedélyeket.

000000000

Sziasztok,
Keresek valakit, ("szolgáltatások igénybevétele")
Passau (környékén)

ahol meg lehetne állni egy sörre... féluton... fontos lenne...

(a sört én fizetném)