Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

lari

Tudna valaki beszerzési forrást ajánlani HAL 815A tipusú mágneses érzékelőre?

http://users.ipfw.edu/broberg/documents/HAL815Datasheet.pdf" TARGET=_fnew>Hal 815 adatlap

Helyettesítő típus is jó lenne, de sajnos nem találok sehol.

Köszönöm!

000000000

Vállalkozó szellemű szakembert keresek egy Reichenbacher faipari cnc vezérlésének korszerűsítésére. A gép mechanikailag kifogástalan  csak a vezérlése szorulna felújításra. Részleteket privátban...

m8zmkic73

SZia.
Nekem van SS495 Hall szenzor.
Ez is analóg kimenetű, ha jó Neked tudok adni Neked ingyen és bérmentve.
Max, ha nagyon messze vagy, a postaköltséget elkérem. :)
Üdv

DT

ANTAL GÁBOR

Mire kell a szenzor ? Nálunk is lehet kapni programozható analóg szenzort  de igen komplikált ( szinte lehetetlen )  felprogramozni . Ha jól emlékszem a RET nél vettem . Mágneses tér mérésére használom úgy ahogy gyárilag felprogramozták . Keressem a típust ?

keri

Na ezek szerint sikerült végül regisztrálnod.  
[#wave]

ANTAL GÁBOR

TLE4990 és van a RET nél 51 db ( 800ft )  ahogy adják úgy tudsz vele mérni ( unipoláris, kb 400 mT térerőnél még lineáris és kb 14mV/ mT érzékenységű ).  Nekem ez pont jó volt az általam gyártott mágneses szeparátorok felületi tereinek a mérésére. Ha sokkal érzékenyebb kell akkor ott van amit Snowman kínál. Általában az erősebb terek mérésével van a gond. Én vettem Berlinből egy német / kínai cégtől csupasz analóg hallokat. CYSJ362A  
  ( www.cy-sensors.com )  
 Azért ha sikerül átprogramozni a TLE4990 et azt írd meg

lari

Szia!

Köszönöm a felajánlást, de előbb azt kellene megállapítani, hogy megfelelne-e az általam említett helyett.
Ahogy Gábor írja ezek programozhatóak? Ha igen, akkor hogyan?
Valójában ez a Hall 815 egy autónak az EGR szelepébe található. Ez érzékeli a szelep nyitott és zárt állapotát. Más nincsen a szelepben csak egy villanymotor, meg ez a kis érzékelő.

ANTAL GÁBOR

Szia !  Igen az programozhatóak De szerintem neked tök fölösleges . Egy autógyárnak megérheti. Vesz egy típust és sz adott feladatra fölprogramozza. A tied és az is amit én küldtem az analóg  de ha a feldolgozó elektronika egy komparátorral netán egy ADC vel indul akkor már korlátlanok a lehetőségek.  Ha csak két állapotot kell érzékelni oda inkább a kapcsolós hall ok valók ( abban benn van a smidt trigger. ) nézzél jól körül a szelepnél : nincs ott egy kis mágnes valahol ? Mert akkor  egy 150 Ft os hallal is lehet hogy megy .

A programozásról : Ha letöltöd az adatlapot akkor megtalálod a szisztémát. Szerintem egy cél programozóval programozzák ( egyszer !! ) és kész. Nem otthoni projekt. A TLE4900 minden bitje most nulla . Az értékek megváltoztatásával az erősítést, a módust ( bipolár unipolár )  offsetkompenzációt és még sok értéket lehet beállítani.  

lari

Persze van a szelepnél mágnes, ill ha jól látom kettő, egymástól 180 fokra elhelyezve. A két mágnes közé nyúlik be ez a kis Hall IC.
http://users.ipfw.edu/broberg/documents/HAL815Datasheet.pdf" TARGET=_fnew>Hall 815

ANTAL GÁBOR

No akkor elöször meg kellene nézni a mágnesek polarizációját  ( veszel egy kis mágnest és  teszteled a szelepnél lévőket . Pl az egyik taszítja de mit csinál a másikkal ? Rekonstruálni kell hogy unipoláris vagy bipoláris volt a a régi hall .  A mágneseknek a cellához viszonyított helyzete is fontos! . Ha kitüntetjük a cella egyik síkját ( mondjuk befestjük sárgára) akkor az egyik pozícióban a mágnes erővonalai a sárgát " döfik " de a másik pozícióban a hátoldalt ?   Vagy minden esetben a sárgát ? Ezt én innen nem tudhatom .  Lehet hogy úgy szerkesztették a jeladót hogy bipoláris hallt tettek bele ( úgy programozták ) akkor az egyik szélső pozícióban bekapcsol az egység majd elmozdulás után is fennmarad az állapot és csak a másik pozíció törli a jelet . Ha unipoláris akkor pedig  mindig a mágnesek ( közvetlen ) közelében fog kapcsolni  de a köztes helyen nem  A Lomexnél lehet venni unipolárisat is és bipolárisat is    

dcsaba

Szia! Találtál embert a gépátépítésre? Mit szeretnél átalakítani rajta?

k0iuitfzy

Sziasztok!  

Ezt megírtam a "Pénz keresés és munka lehetőségek" rovatba is.
Egy kis CNC-t szeretnék építeni és a tartó egységek megmunkálásához kérnék segítséget.
Valami hasonló gépet szeretnék építeni:
http://indafoto.hu/Noble/image/13005373-4a902bfe/96165" TARGET=_fnew>foto1
http://indafoto.hu/Noble/image/13005375-b519af2e/96165" TARGET=_fnew>foto2
Annyival egyszerűsödne a gépezet, hogy golyós orsók helyett lineáris csapágyak lennének hozzá.  
http://www.webaruhaz.klavio.hu/index.php?id=t2cnch01_aruhaz_kulcs&p=termeklap&tkod=277" TARGET=_fnew>lineáris cspágy
Illetve csakágyházat kellene még csinálni: szabadoldalit és hajtottoldalit. Léptető motorom még nincs, ezért a hajtottoldali csaágyház mérete még kérdéses.  
Kb 10-16mm vastag aluból kellene ezeket megcsinálni. Nem tudom mennyibe kerül az alu lap. Természetesen az anyagi és a munka költségét fizetem.  
Előre is köszönöm.  

Üdv: Lóránt  

Ui: esetleg egy hozzávetőleges árat tud küldeni valaki, mennyibe kerül az alu lap?

7rxxjie4

Szia!

A lineáris csapágy jó a megvezetéshez, de a golyósorsók helyett nem jó. Max trapézmenetes orsóval tudod helyettesíteni a költséghatékonyság miatt...