Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Tippet kérnék, hogy hol szerezhető be 2.54mm osztású, 1 raszteres lábtávolságú nyákba forrasztható sorkapocs. Eddig ahol néztem, nem igazán találtam. Köszönöm.

000000000

sunraw

Sziasztok!
TR10x2-es menetfúrót tudna nekem valaki készíteni? Anyagot adok, csak műanyaghoz használnám. Esetleg, emberi áron, hol lehet beszerezni vagy beszereztetni?

Csuhás

Egy darab menetes orsóból köszörülhetsz magad is.
( Egyébként egyszer linkeltem egy megoldást ahol félbevágott műanyagcsövet olvasztottak rá a meleg orsóra, és így készítettek precíziós anyát )

sunraw

Szerinted, ha bekenem szilikonnal az orsót és valami műgyantával, kiöntöm, az jó lehet?
A köszörülésről lemondok, inkább megkérdezem az esztergályos ismerősöm, hátha.

Csuhás

Amit linkeltem ott egy félbevágott vascsőbe volt esztergálva pom műanyag betét. A furat a menet középátmérőjének felelt meg. Ezután ráillesztette a melegített trapézmenetre és satuval összenyomta. Így össze is hegedt a két fél darab. Ezután esztergán méretre húzta a külsejét és már mehetett is a helyére. A orsót meg kell egy kicsit polírozni, és szerintem bekenni is érdemes valami szilikon olajjal. A pom biztosan jobb siklási tulajdonságú mint a kiöntőgyanta. Persze van spéci ipari gyanta direkt siklófelületekhez. Az még jobb lehet. )

Csuhás

4k0yxz3fu

Sziasztok! Tud valaki jó online beszerzési forrást M2-es csavarra? Kifejezetten szép kivitel kéne, pozi vagy philips fejjel. Mondjuk úgy hogy díszcsavarról van szó, rézből volna a legjobb, fontos az esztétika. Egyelőre nem találok sehol olyat ami szép is nem csak jó.

000000000

4k0yxz3fu

Köszi! Ilyeneket találtam én is. A Srófnál meg a Necronnál szoktam vásárolni itthon, de nem igazán szépek a cuccok. Tök jó funkcionálisan, de pl réz csavarjaik nincsenek M2-ben és a rozsdamentesek sem igazán preciziós kivitelűek. Valami órás csavarkereskedés kéne, de nem találok ilyet se.

svejk

Milyen hosszú menettel?
4 mm hosszú galléros fejű van

svejk