Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha már lapkacsavarok...
Ezek az újfajta "IT" kulcsnyílású csavarok mivel tudnak többet a Torx-nál?

kuv5p7226

Ha jól látom, akkor szögletesebb a profilja, jobban kapaszkodik szerintem, nem tud kimozdulni, kicsúszni, a pontos meghúzásnál ez nagyon fontos.

svejk

Nincs róla valami linked? Én a múltkor kerestem de nem találtam.

Béni

Ez mi ez az "IT"? Még nem találkoztam vele. A Torx Plus sem túl régóta hódít ...

kuv5p7226

Nincs. Csak megjött a nyomatékcsavarnyúzó készletem és abban is az van. Pontosabban az is.

svejk

Ez a neve...

Lehet csak valamelyik majom lapkagyártó találta ki? [#nevetes1]
Azt hiszem Iscaros szerszámok mellett láttam.

Béni

svejk

Dehogy tudok, azért kérdeztem én is Womberget.
Ránézésre mezei Torx, de állítólag más méret, a Torx lötyög benne, én még nem próbáltam.
Holnap utánajárok, megnézem pontosan okulárral.

Béni

Ez az "IT" megnevezés honnan jött?

Ez a lógás a TORX Plus nyílás/TORX kulcs párosra jellemző ...

http://www.asw-wekador.de/cms/upload/Ratgeber/Torx_Torx_Plus.jpg" border=0>

Making all the difference.

To a limited degree, bits for Torx® screws can also be used for Torx® Plus screws. However, due to their different flanks, optimal use of the torque is impossible. Torx® Plus tools, though, cannot be used for Torx® screws.

The right bit and screw connection leads to higher torques and a longer tool life.

Benefi ts of Torx® Plus:
» better force distribution
» longer tool life
» higher transmissible torque when fastening screws
  (e.g., size T 40: Torx® = 65.1 Nm; Torx® Plus= 82 Nm)

istvan58

Ha már torx-rol van szó,  
Valaki találkozott már 5 ágú torxal, mert én a minap igen, nem volt könnyű kicsvarni.

Béni

Az utolsó előtti? Az nem TORX ...

http://static.neatorama.com/images/2009-01/screw-head-classifications.jpg" border=0>

vjanos

Azt az utsó előttit ha jól tudom RIBE profilnak hívják.
Autóiparban előszeretettel használják mostanában.

svejk

Hamu fejemre, nem IT hanem IP, most néztem meg.

De akkor vagy van IT-s is vagy Womberg is benézte :)

És természetesen ez nem más mint a Torx Plus...

Elnézést a hintáztatásért! [#oooo]

kuv5p7226

Nem találok rendes online WIHA katalógust, a cikkszám:  28553
Ha erre jársz, megmutatom. Egy Torx-hoz nagyon hasonlóról beszélek, csak szögletesebbek a "csillagocska" hegyei, láthatóan jobban kapaszkodik vele. Én kimondottan a lapkák meghúzásához vettem.

svejk

Igen az én általam említett hegy is egy Wiha-s nyomatékhatárolós nyélben lakozik, no de nézd csak meg szerintem nálad is nem IT az a hegy benne hanem IP jelölésű.