Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Lealkudtam az afa-t, így lett ennyi. Fűrészelni nem kezdeném el.. anno egy négyzetméteres 40-es kor lemezbe kellett két arasznyi furat. Dupla hegyű pontozóval körbejelöltem majd tízes fúróval fúrtam vagy félnapig a kontúrt, majd az alkalomhoz készült "orros" hidegvágót püföltem át a furatokon. Elment rá a napom, de akkoriban ráérősebb helyen dolgoztam.

vjanos

Már a kazánlemezt nem vágják a madárvasék?

Mintha legutóbb is láttam volna ott vastaglemez cafatokat - persze lehet nem 50est.
Meg a rúdanyagokat nekem még mindig elvágták, abból méterenként adnak el.

Csuhás

C45 rudat vettem náluk és akkor kérdeztem a lángvágást: ötvenest úgy vágnak ha viszem az anyagot, mert nekik nincs ilyen vastag lemezük.

000000000

Sziasztok !

20x20x3.5 ös golyósorsóhoz milyen motort (Nm)ajánlanátok?

Mozgatandó tömeg vízszintes irányokban (x-y) kb 100-300 kg között.

000000000

Én, még ilyen golyósorsót nem láttam.
Hogy van ez?
Esetleg kép?

s2k5ycubj

Mit nem értesz ezen: 20mm vastag,20mm emelkedés 3.5 méter hossz
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

s2k5ycubj

Én egy 1KW-os AC szervót ajánlok,az biztosan dinamikusan mozgatja ezt a tömeget,jó gyors lesz a gyorsjárat és erős az előtolás...[#taps][#taps][#taps]
Csak kár,hogy soké adják.
[#rinya][#rinya][#rinya]

Szalai György

Ha a: Forgácsoló erő 500N
AC motor 750W 2,39Nm 0,671kg/cm2
Akkor az: Optimális áttétel 3,3:1 lassító
Gyorsulás kb. 3m/s2 (alig elfogadható)
Nagyobb teljesítményű motorhoz nincsenek adataim.
Csak 100N körüli forgácsoló erőnél, (Hobby gépváz.) 3:1 áttétellel, a gyorsulás kb.3,8m/s2.
Az már valami használható. Nekem ez jött ki.

000000000

Elnézést mindenkitől ! ELÍRTAM :-(

20x5 ös golyósorsó !

Léptető motorral hajtva...

000000000

egyébként részemről a következőre gondoltam a katalógus alapján.

20 as vastagság, 20 as emeledés és 3.5 mm-es golyós anya való hozzá.

De egy kommunikációs hiba miatt rosszat írtam eredetileg.

000000000

Faterom intézi a saját gépének (régi robosztus marógép 1 tonnás)az átalakítását, de a mostani mukái miatt mindig csak hétvégente tudunk érdemben beszélni és mivel április végére mennie kell az átalakított gépnek így próbálok neki segíteni, azzal a kevéske tapasztalattal de sok szabadidővel cserébe(munka mellett :-) ).

Ezért részemről a sok okoskodás a különböző fórumrészekben...

besirkyjh

Szia

Mennyire fontosak a részletek ?:)

Ha marad az eredeti szán szerkezet én nagyon elgondolkodnék a 20x5-ös golyosorson .
Kicsit részletezd a "tervet" és akkor könyebb lesz segiteni is .

vjanos

Árulnak C45-öt? :O
Én azt hittem csak szerkezeti "vasakat"...

A C45-öt is méterre vágják? Kb mekkora a méretválaszték?

Itt vannak a szomszédban, én meg az ország másik végéből akarok hozatni egy darabot...

000000000

http://www.fabekgep.hu/uploads/items/17013502854fc4a34590017.jpg" TARGET=_fnew>Hasonló Strigon Me 1000-es gép, csak nem kombinált a teteje.

Az manuális mozgatását X, Y, Z szeretnénk CNC síteni.
Plusz egy körasztalt kell még vezérelni. Összesen 4 tengely.

A gép össz súlya 950 kg körüli. Ebből (hiába néztem a gépkönyvet nem derül ki) kb szerintem max 100 kg lehet a felső szán és ezt kell már meglévő(de még be nem épített) 20x5 ös golyósorsóval majd mozgatni X-Y -ba.

Z be ugye az egész tömböt kell de ott megmarad tudtommal a gyári 26x5 ös trapézmentes emelőorsó és a hozzá tartozó kézi tekeréses rész áttételezése. Ott gyakorlatilag közvetlen a kézi kar helyére lesz csak felrakva egy motor.

Tibor 45 és Bjam28 már nagyon sokat segített privátban, de mivel akadozik a kommunikáció faterom részéről, így elébe mgyek pár dolognak.

A géphez a fenti adatokkal 6 Nm-es motokat ajánlottak idáig akikkel beszéltünk.

Elég-e és lehet e sima 2 fázisú vagy muszáj a 3 fázisú drágább ? Árban vezérléssel mindennel együtt duplázódik az ár 3 fázis esetén.

http://www.ebay.com/itm/300992122165?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>ILYENRE gondoltam minimum. Ez ugye 878 Oz-in -es ebben az árkategóriában egészen 1600 ig el lehet menni.

Kérdés hogy ha már Németországban van és onnan rendelem Magyarországra vagy akár német rokonokhoz, akkor kell e vámot fizetni vagy áfát vagy bármi adót nekünk vagy nekik. Nekünk áfát tutira kell... (hacsak nem hozzák le személyesen húsvétkor.

Kifejezetten EU-s országokból próbálnánk beszerezni az alkatrészeket, mert itthon nagyon drága.

a 3 fázisú kifitel 4 motorral (6.8 Nm) a hozzá tartozó vezérlésekkel 280e. ft. azt egy kicsit sokallom. EZ A LEGFONTOSABB HOGY KELL E ?

Köszönöm !

És remélem az eddigi segítőket nem sérti ha külön én is kérdezősködök !

Csuhás

Hívd fel őket, mert csak maradékot árulták. Ha jól emlékszem 20-as még volt. Apropó automata acélt tud valaki olyan helyen ahol levágják?
Vagy olyan helyet ahol a vashulladékos ládából lehet feketén vásárolni? :-) Egyszerű nem teherviselő alkatrészeket abból lehetne a legszebben elkészíteni.