Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Persze a megmunkálás és a felfogatása egy külön fejezet lenne...

wm94bppdn

A váltó kerekein ugyanilyen körmök vannak, és a kögaskerékből sokmindent ki lehet alakítani. Persze előbb ki kell lágyítani, mert igen jó keményre vannak edzve a váltó alkatrészei.

ebalint

Elhiheted.

Az ezüst igyekszik kiirtani a nemkívánatos élőlényeket.

Ipari célokra biztos, élelmezésügyi célokra nem tudom, hogy használatos-e.
Inkább vegyél egy ezüst kancsót és tárold abban a vizet, ezüst pohárból igyál és ezüst kiskanállal kevergesd a szörpöt... [#wave][#wave]

svejk

Az ezüst ilyen irányú jótékony hatását ismerem, elhiszem, csak ezt nem, hogy a vízszűrőm aktív szene impregnálva lenne vele.

Most kiborítottam az asztalra a szenet.
Megfordítom a kérdést, mit lehetne a barkácsműhelyben kezdeni ezzel az elhasznált aktívszén kupaccal?
Ugye a jó hobbysta nem dob ki semmit :))

Gyati

ebalint

Szerintem a leghasznosabb, ha kiszárítod és elégeted.
Ennél egyszerűbb, ha simán szemétbe dobod, ha nagyon zöld szeretnél lenni, akkor leadod veszélyes hulladékként.

Ez utóbbi humor akart lenni, de mióta tudom, hogy a fogorvos a kihúzott fogamat köteles ...

A grillből én nem kérnék.

Kristály Árpád

Halihó Ebalint!

Gazdagabb országokban spéci ezeüstszitán keresztül szürik az ívóvízet!!!

Nálunk klorgázzal....ha elfogy hípóval!!!!!

Öli a vörősvérsejteket IS...hagy foggyon a nép...

(dolgoztam ilyen fabrikban mint gépész...)
Árpád

wm94bppdn

Semmit nem értek az ivóvízkezeléshez, még kevesebbet tudok a klórnak a vörösvértestekre gyakorolt hatásáról, de azt szeretném tudni, hogy milyen arányban van az ivóvízben. Vajon az étteremben, kocsmában a mosogatáshoz használt hypoból milyen töménység marad a kanalakon, korsókon? A nép fogyasztása láthatólag magától is működik, gyerekeink nem sietnek, ha mégis elszánják magukat, hamar leállnak.

000000000

xit3medzv

A kommunális vízkezelés Magyarországon általában vegyszeres derítés, membrán- és aktív szén szűrés, fertőtlenítés folyamatokból áll.
Ezüst ionok anti bakteriális hatásúak. A 70-es években már megfogalmazódott az állásfoglalás a nagymértékű felhasználásával kapcsolatban, nagy mennyiségben a természetre, élővilágra veszélyesebb, mint a klór. ("The silver ion is among the most toxic of heavy metal ions, particularly to microorganisms and to fish. " Az ezüst-ion az egyik leginkább mérgező nehézfém ion, különösen a mikroorganizmusokra és a halakra jelent veszélyt.)
A spéci ezüst szita az milyen? Az aktívszén 0.01mm, a szövetek 0.5mm méretezhetőek, szitát csak felszíni vízkivételnél előszűrésre használnak.
Utoljára 1998-2000 környékén fordultam meg kezelő telepen, lehet azóta ez is változott. :)

000000000

Sziasztok, olvassátok el Benda Judit könyveit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

000000000

(nem publikus dolgokat ír  -néhányan ugranának...   :)

svejk

"Az ezüst-ion az egyik leginkább mérgező nehézfém ion, különösen a mikroorganizmusokra és a halakra jelent veszélyt."

Gondolom ez a cél, a mikroorganizmusokat kiölni az ivóvízből. Hal meg egyébként is minek az ivóvízbe. :)