Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

szia, így már nyilvánvaló, de meggondolandó, hogy hatásos megoldást válassz: pl rakj be egy 1:10 lassító áttételt (fogasszíjjal:), vagy használd a gépet pl lézer/plazma, stb vágásra, ahol nem paraméter a repozicionálás, esetleg add el    
:)

xit3medzv

Nem jó a modulod sem és a profilod sem, ez nem HTD3M, jól látszik a képeken. A szíj nem fekszik be, így ugrik az osztás. Nézd meg a #3620-ban milyen képet tettél be a HTD3M-ről és felette Sz.József szíj "mórickája" hogy néz ki. Rossz profilt martál ki.
Méretek:
HTD3M p20 osztókör: 19.10mm fogkör: 18.34mm
      p40           38.20mm         37.44mm
A "fogárok" 1.35mm mély, ez nincs meg neked, ezért írtam le, ha a "fogárokban" átlátsz a szíj alatt nem gond, de Te a fog felett látsz át így nő az osztóköröd.
1.4mm-es maróval működnie kell. Küldök neked profilt.

motion

Nekem pont ezzel a lassító áttétellel van a gondom, csak nem 10 hanem 1.66.
És a gép lézernek épült, tehát kell a sebesség, nem lassíthatom le egy habvágó sebességére.
A gondot a hirtelen irányváltáskor keletkező szíj megcsúszása jelenti, nem a nullára való visszaállás...

000000000

a Mercury, a Mimaki 2M-es szíjakat használ, az áttétel a motorról 10/60!, fogasszíj, a Mimaki a szervomotorról holtjátékmentes fogaskerékpárt használ, a fórumon valaki emlegette (kettős, rugóval feszítve)

motion

Pedig kiválasztottam egy 20 fogú HTD-3M kereket, letöltöttem a CAD rajzát és azt martam ki.

Matricás, itt most nem az a kérdés, hogy mekkora áttételt használok én vagy más, hanem hogy honnan és milyen kerekeket lehet/érdemes venni, aminek nincsen ilyen égbekiáltó hibája, mit a lentebb linkelteknek.
Olvass vissza. A #3558-tól kezdődik...
(egyébként nekem léptetők vannak most a gépen, nem szervó)

000000000

2M-est, százalékosan kisebb a játéka, mint a T5nek, mert egy FÉLFOG 0,5mm  
"kb. 0.5mm kottyanása"
(na, megyek, kiszálltam)

vjanos

Tanulságos ez a fogasszíj téma...
Az AT5 profilt eddig nemigen emlegettétek, azzal jók a tapasztalatok?

Őrizgetek egy pár AT5-ös kereket, szíjat. Amennyire látom ez kottyanásmentes 24 és 60 fogú keréken is, fény felé tartva csak a kerék foghegyeinél látni át egy picinykét. A kerekekbe csak valami fogaskerék logó van beleütve, a szíjak synchroflex feliratosak, http://www.beltingonline.com/polyurethane-timing-belts-182/synchroflex-4/" TARGET=_fnew>a linkelt oldalon is megtalálhatóak.

Szóval az AT5 profil jónak mondható általánosságban, vagy csak szerencsém van ezzel a pár darabbal?

9pk59nuy

Sajnos a fogazott szíjak nem teljesen egyformák. Nekem sikerült olyan szíjpótlást venni ami felugrált a fogra. Pedig jogilag ugyanolyan volt. Mikor visszavittem reklamációba, akkor rátették egy mércére, és kijelentették, hogy "ez pedig jó". Én meg kidobtam.

Vetesi75

Kezembe akadt egy gagyi tálas mixer ??? (akitől kaptam ezt infót adott hozzá) fogasszíj áttétele. A kerekeken nagyon passzentosnak tűnt a szíj, ezért méricskéltem kicsit, lehessen viszonyítani.  
Szíj: Continental HTD522-3M-9, lazán kiterítve külső 521mm! (névleges 522), fogszám 174.
Nagykerék: fröccsöntött műanyag, 8-as ricnyis tengelyen (kioperálható), z=120 , átmérő a fogak tetején 113,68mm , fogtőben 111,21mm. Tömege tengely nélkül 41g.
Kiskerék: acél, 8-as ricnyis mototengelyen, z=21. (Hogyan lehetne ezt megmérni?)
A szíj mind a két keréken csak megfeszítve pontos - de akkor mindenütt hézag nélküli - kézzel körbefogva a két szélen hangyányit felfut.
Hajtómotor állandómágneses egyenáramú, kommutátoros.
Szeretném a konkrét készülék típust kideríteni, mert szerintem ez elsőrendű hobby-alapanyag.
A fenti alkatrészektől megfosztva http://kepfeltoltes.hu/130821/030821_135854__WinCE__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>így néz ki a maradék. Elég egyedi a szellőzése - nem ismerős valakinek?

xit3medzv

Tovább ragozva a tárcsa témát és folytatva az offot:
G10 (fekete, lásd.: #3583) kompozit anyagból készülne optimalizált profilú tárcsa T2.5 Optibelt Aplpha szíjhoz.
Alapanyag sűrűsége 1.6g/cm3, inercia nyereségből származó gyorsulás növekedés, nálam 13% (alu tárcsához viszonyítva, részleteket közzéteszem, ha érdekes) (ettől egyébként nem kell hanyatt esni, de ebből a szempontból jobb lesz és nem rosszabb, mintha aluból készülne, ennyi).
Anyagjellemzőket tekintve, a G10 az aluval ilyen felhasználási körülmények között felveszi a versenyt (szvsz.).
10mm vastag lapból elkészül a tárcsa 2mm vastag peremmel, két félből, 3db 3mm-es illesztő furattal, 2db tárcsa egymásnak fordít, illesztőszeg elhelyez, ragaszt (Loctite Hysol epoxy), szeg eltávolít (vagy bent hagy) és kész a 20mm vastag tárcsa, 16mm dolgozó felülettel, 15mm-es szíjhoz.
Tengely - tárcsa kapcsolatra nincs még megoldásom. Javaslat? Vélemény?

svejk

Biztosan működik...
Tengely-tárcsa kapcsolatra KLCC kúpos szorítók.
Ha majdnem olyan mint az alu akkor biztos nem feszíti szét.

xit3medzv

Nézegettem, de elvetettem, mivel a 8mm-es tengely átmérőhöz, csak 12mm tárcsa vastagságot tesz lehetővé.

bundyland

Sziasztok !

Szétgurult a golyósanyám, természetesen a forgáccsal teli ágy felett.
51db 3.15mm-es golyóból csak 49 lett meg. Nincs valakinek (pesti) esetleg pár darab, vagy hol tudok venni ilyet pesten, mert gondolom azért nem minden csapágybolt tart golyókat.

fu86j8pwf

Csapágy és hajtástecnikai boltokban lehet kapni külön golyókat, 5-10Ft per db...ez colos méret szerinti, nem biztos, hogy 10 boltból 10-ben találsz.

bundyland

Igen azért is kérdeztem hogy konkrétan hol, hogy ne kelljen végigtelefonáljam az összes boltot.
Mondjuk egynlöre úgy tűnik csak colos méretben vannak 3,175mm, 3,15mm nincs.